Home PDC Smith-Neale en Aubrey winnen PDC jeugd, De Vreede halve finale

Smith-Neale en Aubrey winnen PDC jeugd, De Vreede halve finale

Vreede_de_Ryan

Ryan de Vreede mag tevreden zijn met zijn debuut bij de PDC Youth Tour dit jaar. De Nederlander behaalde in Keulen de halve finale en won onder meer van Reece Robinson, Carl Draper en Jake Jones en werd pas in de halve finale gestopt door Adam Smith-Neale met 4-2. Uiteindelijk won Adam Smith-Neale het toernooi en versloeg hij in de finale Josh Payne met 4-2. Het 8e Youth Tour Event in de avond werd gewonnen door het Engelse talent Chris Aubrey en die versloeg Jamie Lewis met 4-3 in de finale. Morgen volgt de 9e Youth Tour en dan zit het weekend er weer op voor de jeugd.

Voor het eerst dit jaar was het PDC Youth circus neergestreken op Duitse bodem en dat gaf de Europese jeugdspelers meteen de kans om in te stappen bij de Tour. Er waren ook wat opvallende namen te bespeuren op de startlijst die er bij eerste 2 Youth Tour weekenden niet bij waren en dat waren Gino Vos en Rico Dera. Dat doet weer een beetje denken aan het verhaal van Michael van Gerwen vorig jaar. ‘Mighty Mike’ was er toen zeker van dat hij niet meer kon spelen bij de jeugd, maar bleek toen met zijn geboortedatum net binnen de limiet te vallen. Het zou kunnen dat dit ook bij Dera en Vos aan de orde is. Het is nog niet bekend of de jonge spelers ook de Youth Tour in Engeland gaan spelen. Ook zien we dat Ryan de Vreede en Ricky de Vos zich voor het eerst mengen in de strijd tussen de jeugdspelers. Opvallende afwezige vandaag zijn Co Stompé Jr. en Dirk van Duijvenbode. De laatste speelt vandaag Superleague waar in de Hoofdklasses de beslissingen om het kampioenschap vallen. In totaal staan er vandaag 56 jeugdspelers aan de start in Keulen en hiervan zijn er 10 uit Nederland. 

Bij de vernieuwde PDC Unicorn Youth Tour ligt er voor de winnaar een prijs van £500,- klaar. In totaal is er dit jaar een prijzenpot van £3.000,- per toernooi te verdienen. Het verdiende prijzengeld telt mee voor de Youth Order of Merit en via die Order plaatsen de beste spelers zich voor het PDC Unicorn World Youth Championship dat later in het jaar gehouden zal worden. Het prijzengeld voor dit toernooi bedraagt nu £30.000.-. Hierover zal later meer bekend worden.

In totaal staan er vandaag 10 Nederlanderse jeugdspelers aan de start in Keulen, en dat zijn: Kevin Wensink, Gino Vos, Rico Dera, Mike Nissen, Hermie van Orsouw, Ricky de Vos, John de Kruijf, Wouter Vaes, Ryan de Vreede en Danny Slegers.

Updates Nederlanders 7e PDC Unicorn Youth Event Keulen:


Update 12.58 uur:
De loting is inmiddels verricht en Ricky de Vos heeft de meest lastige loting met Arron Monk tegenover zich. Gino Vos en John de Kruijf hebben ook een tegenstander van wat zwaarder kaliber, met Keegan Brown en Jake Jones tegenover zich. Meer info volgt zodra er uitslagen bekend zijn. 

Update 13.27 uur: Hermie van Orsouw, Gino Vos en John de Kruijf moeten nog in actie komen, maar inmiddels zijn er al 3 Nederlandse spelers door naar de 2e ronde en dat zijn Rico Dera, Wouter Vaes en Ryan de Vreede. Kevin Wensink en Danny Slegers gingen er in de 1e ronde uit en Ricky de Vos maakte het Arron Monk behoorlijk lastig, maar de oud wereldkampioen won toch met 4-3. Mike Nissen leverde ook behoorlijk tegenstand in zijn wedstrijd tegen het Duitse talent Rainer Hofweber, maar ging toch met 3-4 onderuit. 

Update 13.48 uur: Hermie van Orsouw is niet door naar de 2e ronde. De Nederlander ging met 3-4 nipt onderuit tegen Darren Whittingham. Voor Gino Vos was het ook wat veel vandaag om de Youth en de EU qualifier op 1 dag te spelen. Vos won zijn 1e pot bij de Qualifier maar ging bij de jeugd met 1-4 onderuit tegen het Engelse talent Keegan Brown. Jake Jones was in de 1e ronde met 4-3 net iets te sterk voor John de Kruijf. Ryan de Vreede staat inmiddels alweer bij de laatste 16 met een 4-1 overwinning op Nicholas Day en gaat het daar opnemen tegen Carl Draper. Voor Rico Dera werd de 2e ronde het eindpunt, daar won het Engelse talent met 4-0 van de jonge Brabander. Dera speelde vandaag net als zijn maatje Vos zowel bij jeugd als bij de EU qualifier.

Update 15.25 uur: Wouter Vaes en Ryan de Vreede dringen beide door tot de kwartfinales. Vaes moet daar zijn meerdere erkennen in Adam Smith-Neale, maar De Vreede wint met 4-3 van Jake Jones en haalt de halve finale. Daar stopt het feest voor de Nederlander. Adam Smith-Neale verslaat Ryan de Vreede met 4-2 en staat in de finale tegenover Josh Payne. Na de finale gaat de jeugd verder met de 8e Youth Tour. 

Update 16.42 uur: John de Kruijf begon meteen goed aan de 8e Youth Tour. Hij versloeg het Duitse talent Rainer Hofweber met 4-0 en staat in de 2e ronde. Ryan de Vreede knalde ook rustig door na zijn halve finale bij de 7e Youth Tour stuurde hij nu Jack Twedell in de 1e ronde met 4-0 naar huis. Rico Dera moest helaas zijn meerdere erkennen in de finalist van eerder vandaag, Josh Payne was met 4-1 te sterk in de 1e ronde. Jake Jones stuurde Mike Nissen al in de 1e ronde met 4-0 naar huis en ook Kevin Wensink ging onderuit. Het Nederlandse onderonsje tussen Wouter Vaes en Danny Slegers werd met 4-1 gewonnen door Vaes. Gino Vos en Hermie van Orsouw hadden een bye en staan beide ook in de 2e ronde.  

Update 16.54 uur: Wouter Vaesblijft de oranje gekleurde wedstrijden maar winnen. Met een 4-2 overwinning op Hermie van Orsouw staat Vaes alweer bij de laatste 16 van het 8e Youth Tour Event. 

Update 17.05 uur: Wouter Vaes blijft de enige Nederlander bij de laatste 16. Ryan de Vreede verloor met 2-4 van Keegan Brown en John de Kruijf verloor met 3-4 nipt van het Engelse talent Chris Aubrey. Aden Kirk was vandaag met 4-2 te sterk voor Gino Vos. 

Update 17.31 uur: Voor Wouter Vaes zit het er vandaag ook op in Keulen. Jamie Lewis won bij de laatste 16 van Vaes en daarmee is de laatste Nederlander uit het 8e PDC Youth toernooi.

Loting/UitslagenNederlanders 7e PDC Unicorn Youth Event Keulen:
Vanaf de laatste 16 alle uitslagen

1e ronde:

Martin Heneghan 4-0 Kevin Wensink
Darren Whittingham 4-3 Hermie van Orsouw
Keegan Brown 4-1 Gino Vos
Rico Dera 4-2 Steve Haggerty 
Arron Monk 4-3 Ricky de Vos
Wouter Vaes 4-1 Kevin Knopf 
Matthew Dicken 4-0 Danny Slegers
Rainer Hofweber 4-3 Mike Nissen
Jake Jones 4-3 John de Kruijf
Ryan de Vreede 
4-1 Reece Robinson

2e ronde:

Sam Hill 4-0 Rico Dera
Wouter Vaes 
4-3 Matthew Dicken
Ryan de Vreede 
4-1 Nicholas Day
Verliezers £50

Laatste 16:

Ben Songhurst 4-3 Martin Heneghan
Josh Payne 4-3 Darren Whittingham
Chris Aubrey 4-3 Keegan Brown
Arron Monk 4-0 Sam Hill
Wouter Vaes 4-0 Anne-Kathrin Wigmann 
Adam Smith-Neale 4-3 Michael Smith 
Jake Jones 4-1 Samuel Head
Ryan de Vreede 4-0 Carl Draper
Verliezers £75

Kwartfinales:

Josh Payne 4-1 Ben Songhurst
Arron Monk 4-0 Chris Aubrey
Adam Smith-Neale 4-0 Wouter Vaes
Ryan de Vreede
4-3 Jake Jones
Verliezers £100

Halve finales:

Josh Payne 4-1 Arron Monk
Adam Smith-Neale 4-2 Ryan de Vreede
Verliezers £200

Finale:

Adam Smith-Neale 4-2 Josh Payne
Winnaar £500
Runner-up £300

Loting/UitslagenNederlanders 8e PDC Unicorn Youth Event Keulen:
Vanaf de laatste 16 alle uitslagen

1e ronde:

Ricky De Vos v Josh Payne
John de Kruijf 4-0 Rainer Hofweber
Ryan de Vreede 4-0 Jack Twedell
Josh Jones 4-1 Rico Dera
Jake Jones 4-0 Mike Nissen
Hermie van Orsouw Bye
Wouter Vaes 4-1 Danny Slegers
Gino Vos Bye
Nicholas Day 4-3 Kevin Wensink

2e ronde:

Chris Aubrey 4-3 John de Kruijf
Keegan Brown 4-2 Ryan de Vreede
Wouter Vaes 4-2 Hermie van Orsouw
Aden Kirk 4-2 Gino Vos
Verliezers £50

Laatste 16:

Ben Songhurst 4-3 Sam Hill 
Martin Heneghan 4-2 James Hubbard 
Chris Aubrey 4-2 Keegan Brown
Oliver Stell 4-1 Matthew Dicken
Arron Monk 4-0 Curtis Hammond
Jamie Lewis  4-2 Wouter Vaes 
Samuel Head 4-2 Adam Hart 
Aden Kirk 4-3 Ryan Harrington
Verliezers £75

Kwartfinales:

Ben Songhurst 4-1 Martin Heneghan
Chris Aubrey 4-2 Oliver Stell
Jamie Lewis 4-0 Arron Monk  
Aden Kirk 4-3 Samuel Head
Verliezers £200

Halve finales:

Chris Aubrey 4-1 Ben Songhurst 
Jamie Lewis 4-3 Aden Kirk
Verliezers £200

Finale:

Chris Aubrey 4-3 Jamie Lewis
Winnaar £500
Runner-up £300