UK Open "Robert Thornton verslaat haperende Phil Taylor in finale" PDC
PDC

UK Open "Robert Thornton verslaat haperende Phil Taylor in finale"

UK Open "Robert Thornton verslaat haperende Phil Taylor in finale"

Robert Thornton heeft voor een sensatie gezorgd door de UK Open 2012 op zijn naam te schrijven. In de finale wist hij vriend en vijand te verrassen door Phil Taylor met 11-5 te verslaan. kende grote moeite met de dubbels en deze fouten werden genadeloos afgestraft door Thornton. In de halve finale zorgde Thornton al voor een verrassing door Dave Chissnal te verslaan met 10-4. Phil Taylor wist op weg naar de eindstrijd nog Denis Ovens met ruime cijfers opzij te zetten door slechts 2 legs af te staan aan de man die dit toernooi maar liefst 24 matchdarts wist te overleven.

Halve finales

Phil Taylor v Denis Ovens 10-2
The Power schiet uit de startblokken en opent de partij met een 112-finish. Binnen no-time staat er 5-0 op het scoreboard en wordt de wedstrijd onderbroken voor de eerste pauze. Na de break gaat Taylor verder waar die mee bezig was en dat is doorstomen richting de finale zonder al te veel last te hebben van zijn tegenstander Denis Ovens. Pas in de achtste leg slaagt Ovens erin om een dubbel te raken en zijn eerste leg binnen te slepen.

Taylor maakt nagenoeg geen fouten, alleen in de 9e leg gaat hij de mist in wanneer hij op 40 staat en dubbel 20 en dubbel 10 aan de binnenkant weet te raken. Met Ovens nog niet op een finish wil de vijftienvoudig-wereldkampioen zich 'kapot' gooien maar raakt de single 3. Hij kan zich de fout echter permitteren en gooit in de volgende beurt probleemloos de overgebleven 7 punten uit.

Na de 10e leg wordt er wederom een pauze ingelast en met een stand van 9-1 op het scoreboard lijkt het slechts op uitstel van executie. Denis Ovens weet na de tweede onderbreking nog één leg af te snoepen en de pijn daarmee nog enigzins te verzachten maar uiteindelijk was het toch Taylor die overtuigend de winst opeiste met een 10-2 overwinning. Denis Ovens wist dit toernooi maar liefst 24 matchdarts te overleven maar de 25e matchdart tegen Ovens werd door Taylor benut.

Dave Chisnall v Robert Thornton 4-10
Zowel Thornton als Chisnall openen de partij zeer sterk en beide heren pakken iedere kans die ze krijgen op een dubbel. Bij een 2-2 tussenstand weet Robert Thornton de laatste leg voor de eerste onderbreking te pakken door een ijzersterke 11-darter te noteren. Direct na de pauze legt Thornton aan voor een 170-finish maar mist deze op de bulls-eye. Ook bij een 158-finish gaat het mis op de dubbel maar desondanks ziet Chisnall zijn achterstand worden vergroot tot 3-7.

Dave Chisnall zou na de tweede break nog maar 1 leg weten te pakken. Robert Thonton wint de halve finale met 10-4 van de in het geel spelende Chisnall en mag het daarom in de finale gaan opnemen tegen Phil Taylor.

Finale

Phil Taylor - Robert Thornton 5-11
Taylor begint ijzersterk aan de wedstrijd met ruim 120 gemiddeld maar zijn dubbels laten hem al vroeg in de partij in de steek. Thornton straft deze fouten af en met o.a. een 11-darter pakt hij de vierde leg. Toch gaat The Power met een 3-2 voorsprong de pauze in. Na de eerste pauze slaat de wedstrijd daarentegen volledig om. Taylor krijgt geen dubbel meer geraakt en 5 legs op rij gaan naar Thornton die hiermee een zeer comfortabele 7-3 voorsprong weet te pakken.

Na de pauze gaat Thornton verder en loopt hij uit naar 9-3 waarmee hij maar liefst 7 legs op rij weet te winnen van Taylor. Met een 93-finish pakt de man uit Stoke-on-Trent eindelijk weer een leg en met een 10-5 stand gaan de heren vervolgens de laatste break in met de wetenschap dat Thornton nog slechts één leg verwijdert is van de titel. Na deze pauze wist Thornton dit te realiseren met een leg die in stijl werd afgemaakt via een 121-finish.

Foto: Lawrence Lustig/PDC
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws