Home PDC 14e Players Championship ten prooi aan Gary Anderson

14e Players Championship ten prooi aan Gary Anderson

Anderson_Smith_nuland_zon20

Vandaag staat alweer de 14e Players Championship van het jaar op het programma in Hotel van der Valk in Nuland. Dit is het 6e toernooi op het Europese vasteland na de 2 toernooien in januari in Halle, de 2 toernooien in Wenen en het toernooi van gisteren dat gewonnen werd door Gary Anderson. Tijdens dit weekend kunnen ook niet-UK spelers zonder ProTour Card tegen betaling van registratiegeld mee dingen naar een plaats in de top 4 van de European Order of Merit waarmee rechtstreekse plaatsing voor het PDC WK mogelijk is. Op dit moment staat Kim Huybrechts zo goed als geplaatst voor het EK. Voorafgaand aan de 5e Players Championship was er nog een wildcard te winnen via een wildcardtoernooi bij Café Bachus in Rosmalen. Deze wildcard ging naar Ruzdya Hopic.

Enkele van de aanwezige Nederlanders zijn: Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Co Stompé, Jelle Klaasen, Michael van Gerwen, Roland Scholten, Mareno Michels, Bryan de Hoog, Co Stompé junior, Dirk van Duijvenbode, Edwin Max, Gilbert van der Meijden, Gino Vos, Jerry Hendriks, Jimmy Hendriks, Johnny Okken, Rico Dera, Robert-Jan Bartels, Ruzdya Hopic en Toon Greebe. De Nederlanders Dick van Dijk, Erwin Renkema, Remco van Eijden en Ryan de Vreede ontbreken van vandaag, in tegenstelling tot zaterdag. Naast de bekende nationale spelers zijn ook de Belgen Kim Huybrechts en Rocco Maes en de Noor Robert Wagner aanwezig in Nuland. Dartfreakz zal gedurende de dag verslag doen, de nodige wedstrijden met Live Score bijhouden, Twitter-updates plaatsen en de nodige foto’s schieten.
Vincent van der Voort was met zijn halve finaleplaats de beste Nederlander. Vincent won onder andere van Wayne Jones, Mark Webster en Kevin Painter, voordat hij zijn meerdere moest erkennen in Andy Smith. Gary Anderson wist vandaag, net zoals gisteren het toernooi op zijn naam te schrijven. Anderson versloeg op weg naar zijn titel onder andere Rico Dera, die dichtbij een overwinning was, Co Stompé, Dennis Smith, Simon Whitlock en ten slotte van Andy Smith.

Update 12.45: Jerry Hendriks en Toon Greebe maakten er in hun voorronde partij meteen een spannende pot van. Toon liep uit tot 2-0. Daarna gaf Jerry wat gas bij en knokte zich mede door een 125 finish terug tot 4-2. Vervolgens kwam Toon terug tot 4-4. De laatste drie legs gingen met de darts mee, waardoor Jerry met 6-5 aan het langste eind trok. Robert Wagner wist er nog 1-1 van te maken tegen Justin Pipe, maar werd met 6-1 toch verslagen. Co Stompé junior trof Ronnie Baxter in de eerste ronde. Baxter pakte een 1-0 en 2-1 voorsprong, waarna hij uitliep tot 3-1. Daarna hielden ze beiden hun legs wat de eindstand op 6-4 voor Baxter bracht. John Part won overtuigend met 6-0 van Guiseppe Quintiero. Co Stompé versloeg Roland Kurok met 6-0. Colin Lloyd nam een 2-1 voorsprong tegen Bryan de Hoog. Waarna hij er ook 3-1 en 5-2 van wist te maken om ten slotte met 6-2 te winnen. Davyd Venken maakte het in zijn partij tegen James Wade de Engelsman erg lastig. Wade liep uit tot 3-0, waarna Davyd terug kwam tot 3-2. Vervolgens liep Wade uit tot 4-2. Waarna Davyd er 4-4 van maakte. De laatste drie legs gingen helaas voor Davyd met de darts mee, waardoor Wade met 6-5 ontsnapte. Ook Rico Dera, die dit weekend geen geluk had met de loting, aangezien hij gisteren Baxter in de eerste ronde trof, maakte het Gary Anderson erg lastig. Rico nam een 1-0 en 2-1 voorsprong en wist vervolgens een break te forceren voor de 3-1 voorsprong. Daarna brak Anderson direct terug om er 2-3 van te maken. Rico finishte 112 voor een 4-2 voorsprong en hield zijn eigen leg wat de stand op 5-2 bracht. In de 8e leg miste hij helaas 3 matchdarts en daarna maakte Anderson er 3-5 van. Dit leek de omslag in de partij, want Anderson wist alsnog met 6-5 te winnen. Jamie Caven was met 6-0 duidelijk te sterk voor Gino Vos.   
Update 13.40: Steve Brown en Dirk van Duijvenbode liepen uit tot 2-2, nadat ze steeds hun eigen leg hielden. De volgende vijf legs gingen met de darts mee, waardoor de stand op 5-4 voor Brown kwam. Daarna wist Brown een break te forceren en de 6-4 overwinning te behalen. Andy Hamilton nam een 5-3 voorsprong tegen Magnus Caris om vervolgens met 6-3 te winnen. William O’Connor kwam 3-1 voor tegen Shaun Griffiths en won uiteindelijk 6-1. Dave Chisnall liep uit tot 3-0 tegen Michael van Gerwen. Michael wist nog 1-3 te maken, maar zag Chisnall daarna uitlopen naar 1-5. Michael wist toch nog met 6-5 te winnen. Mareno nam een 4-2 voorsprong. Mareno Michels nam een 4-2 voorsprong tegen Andy Hutchings en liep vervolgens uit naar 5-2. Hutchings maakt er vervolgens 3-5 van. Mareno wint uiteindelijk met 6-3. Kim Huybrechts weet tegen Chris Thompson een 5-1 achterstand om te buigen tot een 6-5 overwinning. John Part komt 1-0 voor tegen Raymond van Barneveld. Raymond maakt er 1-1 van. Part loopt uit tot 3-1. Raymond maakt er daarna 2-3 van. Part loopt daarna uit tot 4-2. Raymond weet er nog 4-3 van te maken, maar verliest mede door het missen van dubbels met 6-3 van John Part.
Update 14.35: Jamie Caven komt 4-3 voor tegen Dylan Duo en wint vervolgens met 6-3. Colin Osborne verslaat Mark Dudbridge met 6-0. Simon Whitlock en Devon Petersen lopen uit tot 2-2. Vervolgens gaan alle legs met de darts mee, waardoor Whitlock met 6-5 wint. Petersen finishte 158 voor 5-5, terwijl Whitlock de wedstrijd beeindigde met een 12-darter. Steve Beaton en Shane O’Connor liepen uit tot een 3-3 stand. Vervolgens behielden beide heren hun eigen leg. De laatste twee legs gingen naar Beaton, die zodoende 6-4 won.
Update 15.00: Tony Eccels komt 4-1 voor tegen Johnny Okken. Johnny weet terug te komen tot 3-4. Eccles neemt vervolgens een 5-3 voorsprong. Okken maakt 5-5 door een 101 finish en pakt vervolgens ook de beslissende leg. John Part wint met 6-2 van Richie Burnett. Adrian Gray verslaat Scott Rand met 6-3. Dennis Smith is met 6-5 te sterk.  
Update 15.15: Co Stompé loopt uit tot 3-0 tegen Steve Farmer. Farmer maakt er daarna 1-3 van. Daarna komt Co 5-3 voor en wint vervolgens met 6-3. Beaton komt 2-1 voor tegen Tabern en loopt vervolgens uit tot 4-1. Tabern komt nog terug tot 3-4, maar verliest alsnog met 6-4 van Beaton. Ronnie Baxter komt 2-0 voor tegen Peter Wright. Wright knokt zich terug tot een 5-3 voorsprong. Uiteindelijk wint Baxter toch met 6-5.
Update 15.30: Jamie Caven komt 2-0 voor tegen Johnny Okken. Johnny weet vervolgens 3-2 voor te komen. Uiteindelijk wint Caven met 6-3.  
Update 15.50: Co Stompé neemt een 2-0 voorsprong tegen Gary Anderson. Anderson gooit een 11-darter om er 1-2 van te maken. Vervolgens loopt Anderson uit naar een 4-2 voorsprong. Stompé maakt 3-4. Anderson neemt een 5-3 voorsprong en dus lijkt Stompé de World Matchplay helaas niet te halen. Maar Co weet er nog 4-5 van te maken. Stompé verliest helaas met 6-4.
In de partij tussen Mark Webster en Vincent van der Voort gaan de eerste zes legs met de darts mee en dat brengt de stand op 3-3. In de zevende leg pakt Vincent een break om zo 4-3 voor te komen. Vervolgens houdt hij zijn eigen leg om 5-3 voor te komen. Vincent pakt daarna nog een break en boekt zo een 6-3 overwinnng.
Weetje: Co Stompé moet toch de World Matchplay laten schieten, omdat hij tweemaal is weggelopen bij een PDC vloertoernooi. Eenmaal in Duitsland en eenmaal in Engeland. Zijn behaalde prijzengeld van gisteren telt wel mee, wel krijgt hij een boete voor zijn gedrag. De gebeurtenis van gisteren heeft hier geen invloed. Op de vraag of hij in de toekomst in een soortgelijke situatie anders zou reageren, antwoordde hij: ‘Nee, want als ik het ergens niet mee eens ben, dan ben ik het er niet mee eens en dan loop ik gewoon weg.’
Update 16.40: John Part nam een 2-0 voorsprong tegen Dennis Smith. Maar zag Smith terugkomen tot 3-3 en zelfs een 4-3 voorsprong nemen. Part kon er nog wel 4-4 van maken. Maar Dennis Smith won met 6-4.
Update 17.00: Dennis Smith neemt een 4-0 voorsprong tegen Gary Anderson. Anderson maakt vervolgens 1-4. De zesde leg gaat naar Dennis Smith, die daardoor één leg van de halve finale verwijderd is. Anderson maakt via een 136 finish 5-5 en pakt de beslissende 11e leg tegen de darts in met een 12-darter. Andy Smith neemt een 4-3 voorsprong tegen Colin Osborne om vervolgens met 6-3 te winnen.
Update 17.20: Gary Anderson staat momenteel 3-2 voor op Simon Whitlock. Vincent van der Voort nam een 3-0 voorsprong op Andy Smith. Andy Smith kwam vervolgens terug tot 2-4 en nam zelfs een 5-4 voorsprong mede door een 11-darter in de 9e leg. Vincent maakte er nog 5-5 van, maar via een 120 finish pakte Andy Smith de 6-5 overwinning en daarmee de finaleplaats.
Update 17.40: In de partij tussen Gary Anderson en Simon Whitlock gingen de eerste vier legs met de darts mee. Waarna Anderson een 6-2 overwinning wist te boeken.
Finaleverslag: Gary Anderson nam een 2-0 voorsprong in de finale tegen Andy Smith. Door een 116 finish maakte Andy Smith er 2-2 van. Daarna liep Anderson uit naar een 5-2 voorsprong. Andy Smith wist er nog 3-5 van te maken, maar moest met 6-3 toch zijn meerdere erkennen in Gary Anderson.

Uitslagen Players Championship 14 (Nuland):

Loting/Uitslagen Nederlanders en Bekenden

Voorronde:
Edwin Max 2-6 Kim Huybrechts
Johnny Okken 6-2 Andrea Guidi
Romano Ruggeri 1-6 Gilbert van der Meijden
Jerry Hendriks 6-5 Toon Greebe

Eerste ronde:
Wes Newton (1) 6-0 Jose Luis Rodriguez 
Antonio Alcinas 6-2 Bernd Roith
Nigel Heydon (32) 6-2 Mick Todd
Chris Thompson 5-6 Kim Huybrechts
Denis Ovens (16) 5-6 Ruzdya Hopic
Peter Hudson 6-2 Steve Maish
Kevin Painter (17) 6-0 Sven Vogelskamp
Wayne Atwood 6-1 Joe Cullen
Vincent van der Voort (8) 6-2 Antonio Justicia
Carlos Rodriguez 2-6 Prakash Jiwa
Wayne Jones (25) 6-3 Ian Jopling
William O’Connor 6-1 Shaun Griffiths
Mark Webster (9) 6-0 Wilfried Hoberg
Brian Woods 6-2 Marko Kantele
Andy Hamilton (24) 6-3 Magnus Caris
Alex Roy 0-6 Mensur Suljovic
Mark Walsh (5) 6-4 Jimmy Hendriks
Matthew Edgar 5-6 Per Laursen
Jelle Klaasen (28) 6-3 Maik Langendorf
John Michael 6-3 Mark Frost
Andy Smith (12) 6-3 Martino Tagliapietra
Gary Welding 2-6 Jyhan Artut
Steve Brown (21) 6-4 Dirk van Duijvenbode
Jann Hoffmann 5-6 Steve Grubb
Jamie Caven (4) 6-0 Gino Vos 
Dylan Duo 6-4 Reece Robinson
Tony Eccles (29) 6-0 Matt Jackson
Jon Archer 0-6 Johnny Okken
Justin Pipe (13) 6-1 Robert Wagner
Michael Rosenauer 6-3 Veijo Viinikka
Colin Osborne (20) 6-2 Kai Nithammer
Mark Dudbridge 6-4 Matt Clark
Gary Anderson (2) 6-5 Rico Dera 
John Henderson 0-6 Michael Mansell
Scott Rand (31) 6-2 Darren Johnson
Adrian Gray 6-0 Gilbert van der Meijden
Co Stompe (15) 6-0 Roland Kurok
Michael Smith 6-3 Henry Zapata
Steve Farmer (18) 6-0 Robert-Jan Bartels
Aodhagan O’Neill 6-3 Ryan Harrington
Colin Lloyd (7) 6-2 Bryan de Hoog
Dave Smith 1-6 Peter Manley
Dennis Smith (26) 6-3 Roland Scholten
Mareno Michels 3-6 Andy Hutchings
John Part (10) 6-0 Guiseppe Quintiero
Boris Krcmar 1-6 Raymond van Barneveld
Richie Burnett (23) 6-1 Matt Padgett
Robert Thornton 6-2 Nick Fullwell
Ronnie Baxter (6) 6-4 Co Stompe Jnr
Brendan Dolan 5-6 Steve Hine
Peter Wright (27) 6-1 Patrick Bulen
Andree Welge 6-0 David Coyne
Alan Tabern (11) 6-0 Tonci Restovic
Rocco Maes 6-3 Chris Aubrey
Steve Beaton (22) 6-4 Kevin McDine
Shane O’Connor 6-4 Darren Whittingham
Simon Whitlock (3) 6-0 Mauro Stronati
Devon Petersen 6-1 Barrie Bates
Dave Chisnall (30) 5-6 Michael van Gerwen
Steve Evans 6-3 Jerry Hendriks
James Wade (14) 6-5 Davyd Venken
Adam Smith-Neale 5-6 Kirk Shepherd
Mark Hylton (19) 6-0 Steffen Schaffer
Dyson Parody 2-6 Ian White

Tweede ronde
Wes Newton (1) 6-1 Antonio Alcinas
Nigel Heydon (32) 3-6 Kim Huybrects
Ruzdya Hopic 1-6 Peter Hudson
Kevin Painter (17) 6-1 Wayne Atwood
Vincent van der Voort (8) 6-3 Prakash Jiwa
Wayne Jones (25) 6-1 William O’Connor
Mark Webster (9) 6-4 Brian Woods
Andy Hamilton (24) 5-6 Mensur Suljovic
Mark Walsh (5) 4-6 Per Laursen
Jelle Klaasen (28) 4-6 John Michael
Andy Smith (12) 6-3 Jyhan Artut
Steve Brown (21) 6-1 Steve Grubb
Jamie Caven (4) 6-3 Dylan Duo
Tony Eccles (29) 5-6 Johnny Okken
Justin Pipe (13) 6-0 Michael Rosenauer
Colin Osborne (20) 6-0 Mark Dudbridge
Gary Anderson (2) 6-3 Michael Mansell
Scott Rand (31) 3-6 Adrian Gray
Co Stompé (15) 6-3 Michael Smith
Steve Farmer (18) 6-2 Aodhagan O’Neill
Colin Lloyd (7) 6-4 Peter Manley
Dennis Smith (26) 6-5 Andy Hutchings
John Part (10) 6-3 Raymond van Barneveld
Richie Burnett (23) 6-3 Robert Thornton
Ronnie Baxter (6) 6-5 Steve Hine
Peter Wright (27) 6-4 Andree Welge
Alan Tabern (11) 6-2 Rocco Maes
Steve Beaton (22) 6-4 Shane O’Connor
Simon Whitlock (3) 6-5 Devon Petersen
Michael van Gerwen 4-6 Steve Evans
James Wade (14) 6-3 Adam Smith Neale
Mark Hylton (19) 6-4 Ian White

Derde ronde
Wes Newton (1) 6-4 Kim Huybrechts
Peter Hudson 1-6 Kevin Painter (17)
Vincent van der Voort (8) 6-1 Wayne Jones
Mark Webster (9) 6-1 Mensur Suljovic
Per Laursen 6-3 John Michael
Andy Smith (12) 6-4 Steve Brown (21)
Jamie Caven (4) 6-3 Johnny Okken
Justin Pipe (13) 4-6 Colin Osborne (20)
Gary Anderson (2) 6-1 Adrian Gray
Co Stompé (15) 6-3 Co Stompé (18)
Colin Lloyd (7) 5-6 Dennis Smith (26)
John Part (10) 6-2 Richie Burnett (23)
Ronnie Baxter (6) 6-5 Peter Wright (27)
Alan Tabern (11) 4-6 Steve Beaton (22)
Simon Whitlock (3) 6-2 Steve Evans
James Wade (14) 6-3 Mark Hylton (19)

Vierde ronde
Wes Newton (1) 5-6 Kevin Painter (17)
Vincent van der Voort (8) 6-3 Mark Webster (9)
Per Laursen 1-6 Andy Smith (12)
Jamie Caven (4) 1-6 Colin Osborne (20) 
Gary Anderson (2) 6-4 Co Stompé (15)
Dennis Smith (26) 6-4 John Part (10)
Ronnie Baxter (6) 3-6 Steve Beaton (22) 
Simon Whitlock (3) 6-4 James Wade (14) 

Kwartfinale
Kevin Painter (17) 2-6 Vincent van der Voort (8)
Andy Smith (12) 6-3 Colin Osborne (20)
Gary Anderson (2) 6-5 Dennis Smith (26)
Steve Beaton (22) 4-6 Simon Whitlock (3)

Halve finale
Vincent van der Voort (8) 5-6 Andy Smith (12)
Gary Anderson (2) 6-2 Simon Whitlock (3)

Finale
Andy Smith (12) 3-6 Gary Anderson (2)

{module Fotos_PDCnuland_zondag}