Home PDC Loting en speelschema World Grand Prix is bekend

Loting en speelschema World Grand Prix is bekend

Barneveld_Raymond_t_vos

Vandaag is het speelschema voor de World Grand Prix bekend gemaakt. De World Grand Prix wordt van 7 tot 13 oktober in het Citywest Hotel in Dublin, Ierland gehouden. Het deelnemersveld bestaat uit de top 16 van de Order of Merit, aangevuld met de veertien hoogste ongeplaatste spelers uit de ProTour Order of Merit en de twee hoogste ongeplaatste Ierse spelers. De top 8 uit de Order of Merit is geplaatst.

De eerste ronde zal gespeeld worden op maandag- en dinsdagavond. Beide avonden zullen 8 partijen worden gespeeld. Op woensdag en donderdag zullen de tweede ronde partijen gespeeld worden. De kwartfinales, halve finales en finale worden respectievelijk op vrijdag, zaterdag en zondag gespeeld.

Ronnie Baxter en Colin Lloyd zullen maandagavond de eerste partij spelen. Ook Jelle Klaasen komt maandag in actie: hij zal spelen tegen Gary Anderson. Ook staat een partij tussen de tienvoudig kampioen van de World Grand Prix Phil Taylor tegen Jamie Caven, die de laatste tijd heeft laten zien ook goed in vorm te zijn, op het programma. Ook tweevoudig winnaar James Wade zal deze avond spelen tegen de recente German Darts Master winnaar: Steve Beaton.

Verder zal de huidige nummer 8 van de wereld Wes Newton een zware kluif hebben aan zijn tegenstander Peter Wright, zal Paul Nicholson het opnemen tegen Robert Thornton en Simon Whitlock speelt tegen de Noord-Ier Michael Mansell. De avond wordt afgesloten door de Ier Connie Finnan, die voor thuispubliek speelt, en Terry Jenkins.

Op dinsdag zullen Wayne Jones en Mervyn King, de finalist van vorig jaar, de avond openen. Nederlanders Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen en Belg Kim Huybrechts komen dinsdag in actie. Raymond van Barneveld zal spelen tegen Stuart Kellett en Michael van Gerwen treft de Canadees John Part. Kim Huybrechts heeft ook geen makkelijke loting: hij treft ‘The Hammer’ Andy Hamilton, die ook heeft laten zien in goede vorm te verkeren.

Andere partijen op dinsdag zijn Justin Pipe tegen Andy Smith, Kevin Painter tegen Richie Burnett en Dave Chisnall tegen Ian White. De avond zal afgesloten worden met een kraker: Europees kampioen en World Matchplay finalist Adrian Lewis tegen de favoriet van het thuispubliek: Brendan Dolan, die twee jaar geleden zijn fameuze ‘double in double out’ 9-darter wist te gooien op dit podium.

De World Grand Prix zal op RTL7 worden uitgezonden. Het toernooi is ook via de RTL7 livestream te zien. Klik hier voor het uitzendschema.

Het volledige speelschema ziet er als volgt uit:

Maandag 17 oktober
Vanaf 20:00u
Eerste ronde
Ronnie Baxter v Colin Lloyd
Wes Newton v Peter Wright
Paul Nicholson v Robert Thornton
Simon Whitlock v Michael Mansell
James Wade v Steve Beaton
Phil Taylor v Jamie Caven
Gary Anderson v Jelle Klaasen
Connie Finnan v Terry Jenkins

Dinsdag 18 oktober
Vanaf 20:00u
Eerste ronde
Wayne Jones v Mervyn King
Justin Pipe v Andy Smith
Kevin Painter v Richie Burnett
Dave Chisnall v Ian White
Andy Hamilton v Kim Huybrechts
Stuart Kellett v Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen v John Part
Adrian Lewis v Brendan Dolan

Woensdag 19 oktober
Vanaf 20:00u
Tweede ronde
Wade/Beaton v Finnan/Jenkins
Newton/Wright v Anderson/Klaasen
Taylor/Caven v Nicholson/Thornton
Whitlock/Mansell v Baxter/Lloyd

Donderdag 20 oktober
Vanaf 20:00u
Tweede ronde
Lewis/Dolan v Pipe/Smith
Chisnall/White v Jones/King
van Gerwen/Part v Kellett/van Barneveld
Hamilton/Huybrechts v Painter/Burnett

Vrijdag 21 oktober
Vanaf 20:00u
Kwartfinales

Zaterdag 22 oktober
Vanaf 20:00u
Halve finales

Zondag 23 oktober
Vanaf 20:00u
Finale