Home PDC Loting World Grand Prix: Nederlanders en Belg mogen niet klagen

Loting World Grand Prix: Nederlanders en Belg mogen niet klagen

European_Duss_2012

Na afloop van de European Championship 2012 te Mulheim, is de loting voor de World Grand Prix 2012 meteen verricht. Het deelnemersveld van 32 spelers bestaat uit de top 16 van de PDC Order Of Merit, 14 ongeplaatste spelers van de Pro Tour Order of Merit en de 2 hoogste ongeplaatste spelers op de Pro Tour Order of Merit afkomstig uit Ierland/Noord-Ierland.

De World Grand Prix 2012 wordt van 8 tot en met 14 oktober gehouden in het gebruikelijke City West Hotel te Dublin, Ierland. Het totale prijzengeld op dit toernooi bedraagt £350,000,- en voor de winnaar ligt er een cheque van £100,000,- klaar. De editie van 2011 staat op naam van Phil Taylor, Brendan Dolan is de runner-up.

De drie Nederlanders en Kim Huybrechts hebben een niet al te zware loting te pakken. We zien dat Vincent van der Voort het tegen William O’Connor zal opnemen, die als tweede ongeplaatste speler uit Ierland aan het toernooi zal deelnemen. Michael van Gerwen heeft Colin Lloyd tegen zich geloot. Raymond van Barneveld treft Ian White, die hij onlangs nog in de halve finale tegenkwam van de vierde European Tour te Stuttgart. Van Barneveld versloeg de Engelsman met 6-4. Debutant Kim Huybrechts verschijnt met Kevin Painter aan de oche.

De volledige loting voor de World Grand Prix 2012 ziet er als volgt uit:

Phil Taylor (1) v Michael Smith
Mark Walsh v Robert Thornton
Terry Jenkins (8) v Mervyn King
Dean Winstanley v Dave Chisnall
Simon Whitlock (5) v Justin Pipe
Kevin Painter v Kim Huybrechts
Gary Anderson (4) v Brendan Dolan
Vincent van der Voort v William O’Connor
Adrian Lewis (2) v Richie Burnett
Michael van Gerwen v Colin Lloyd
Andy Hamilton (7) v Mark Webster
Steve Beaton v Andy Smith
Wes Newton (6) v Ronnie Baxter
Raymond van Barneveld v Ian White
James Wade (3) v Colin Osborne
Michael Mansell v Paul Nicholson

.