Home PDC Pittige loting Ladbrokes.com World Darts Championship voor Klaasen

Pittige loting Ladbrokes.com World Darts Championship voor Klaasen

pdc_wk

Morgen is het december en begint de WK koorts weer toe te nemen in dartland. Gisteren zijn de laatst gekwalificeerde spelers aan het lijstje toegevoegd en vandaag is rond 15.15 uur Nederlandse tijd de loting van de eerste ronde verricht nadat de loting van de voorronde al eerder bekend werd. De loting werd verricht door 2-voudig World Matchplay kampioen Rod Harrington en voormalig wereldkampioen Keith Deller. Nu weten we eindelijk tegen wie Raymond van Barneveld, Co Stompé, Vincent van der VoortJelle KlaasenMichael van Gerwen en Roland Scholten het op gaan nemen in de strijd om de belangrijkste cup van het jaar. De top 32 spelers zullen het opnemen tegen de gekwalificeerde spelers voor de 1e ronde. De spelers in de voorronde zullen tellen als geplaatste 57-64.

Zoals het er nu naar uitziet zal Jelle Klaasen de meest pittige loting hebben. Hij moet het in de 1e ronde gaan opnemen tegen Steve Brown, de opkomende man uit Bristol die voor een grote schok zorgde toen hij Terry Jenkins uitschakelde bij zijn World Matchplay debuut dit jaar. Daarnaast heeft “Bomber Brown” diverse kwartfinale plaatsen en een halve finaleplaats bij de Protour op zijn naam staan. Maar Klaasen doet niet voor Brown onder. Ook hij mag zich rijk tellen met diverse kwartfinale plaatsen, waaronder bij de World Matchplay en een halve finale plaats bij de Protour. Beide heren stonden in april 2009 voor het laatst tegenover elkaar en toen won Brown met 6-2 in Nuland. Het is 2-1 voor Brown betreft het aantal wedstrijdenWat ons betreft kan dit nu al de kraker van de 1e ronde genoemd worden. 

Maar eerst terug naar de voorrondes. Daar mag Roland Scholten het gaan opnemen tegen de Fin Viejo Viinikka om een plek in de 1e ronde te bemachtigen tegenover Ronnie Baxter. Dit zou op papier geen hele zware wedstrijd moeten zijn voor Scholten hoewel beide heren nooit eerder tegen elkaar uitkwamen. Van der Voort heeft op papier de makkelijkste loting van het hele Nederlandse gezelschap. Het lange end uit Purmerend krijgt een qualifier uit de wedstrijd Mansell/Ridd voor zijn kiezen. Van Gerwen moet het opnemen tegen Mensur Suljovic die zich in Bad Nauheim ternauwernood ten koste van Kim Huybrechts en Johnny Okken wist te plaatsen. Beide mannen speelden 1x eerder tegen elkaar in 2007 in het voordeel van Suljovic. Wat betreft gemiddelde en winstpercentage heeft Van Gerwen de betere kaarten. Raymond van Barneveld heeft op papier weinig te vrezen van de muffinbakker Steve Hine, de Hagenees won 2x eerder met ruime cijfers en heeft een gemiddelde dat dik 10 punten hoger ligt. Als de dubbels hem niet in de steek laten moet de 1e pot te doen zijn. En last maar zeker niet least onze kleurrijke landgenoot Co Stompé. Hij mag het in de 1e ronde opnemen tegen de bontgekleurde vriend van Mervyn King, Peter Wright alias Snakebite. De mannen stonden in 2009 voor het laatst tegenover elkaar en dat was toen in het voordeel van Wright. Maar de tijden zijn veranderd voor Stompé die goed in vorm is de laatste tijd. Bovendien zijn ook het gemiddelde en winstpercentage aan zijn zijde. We zijn benieuwd of “The Matchstick” de vonken over kan laten slaan op “Snakebite” of dat de gifbeker andersom helemaal leeg moet. De strijd om de grote cup kan beginnen.

Ladbrokes.com World Darts Championship loting voorronde:

Magnus Caris (Zweden) – Dietmar Burger (Oostenrijk)
Devon Petersen (Zuid-Afrika) – Norman Madhoo (Guyana)
Gary Mawson (VS) – Juanito Gionzon (Filipijnen)
Michael Mansell (Noord Ierland) – Preston Ridd (Nieuw Zeeland)
Roland Scholten (Nederland) – Viejo Viinikka (Finland)
Jyhan Artut (Duitsland) – Scott MacKenzie (Hong Kong)
Per Laursen (Denemarken) – Boris Krcmar (Kroatië)
Matt Padgett (Engeland) – Morihiro Hashimoto (Japan)

Ladbrokes.com World Darts Championship loting 1e ronde:

Vincent van der Voort – Mansell/Ridd
Gary Anderson – Padgett/Hashimoto
Wes Newton – Darin Young
Andy Smith – Shane Tichowitsch
Robert Thornton – Nigel Heydon
Mark Dudbridge – Alex Roy
Jelle Klaasen – Steve Brown
Dennis Priestley – Bernd Roith
Terry Jenkins – Joe Cullen
Ronnie Baxter – Scholten/Viinikka
Barrie Bates – Kevin McDine
Michael van Gerwen – Mensur Suljovic
Kevin Painter – Brendan Dolan
Steve Beaton – Mark Hylton
Denis Ovens – Artut/McKenzie
Colin Osborne – Chris Thompson
Colin Lloyd – Andree Welge
Jamie Caven – Petersen/Madhoo
Mervyn King – Caris/Burger
Andy Hamilton – Dennis Smith
James Wade – Antonio Alcinas
Alan Tabern – Richie Burnett
Phil Taylor – Mawson/Gionzon
John Part – Laursen/Krcmar
Raymond van Barneveld – Steve Hine
Co Stompé – Peter Wright
Simon Whitlock – Steve Evans
Paul Nicholson – Steve Farmer
Adrian Lewis – Tony Eccles
Wayne Jones – Rob Modra
Mark Walsh – Justin Pipe
Mark Webster – Steve Maish