Home PDC De loting van het PDC WK 2012 is bekend

De loting van het PDC WK 2012 is bekend

pdcwklogo

Vandaag werd om 11.30 uur (UK tijd) de loting voor het Ladbrokes World Darts Championship live verricht bij SKY Sports News. Onder de deelnemers bevinden zich ook 6 Nederlanders en 2 Belgen. Keith Deller, de wereldkampioen van 1983, en Rod Harrington, meervoudig World Matchplay kampioen hadden de eer om de loting voor de 1e ronde te doen. Dave Clark presenteerde de loting. De loting voor de voorronde gebeurde onder toezicht van PDPA voorman Alan Warriner-Little en PDC voorman Tommy Cox. .

Het PDC WK van 2012 heeft met spelers uit 26 verschillende landen een nieuw record te pakken. Vandaag werd ook bekend dat de kaartjes voor het Ladbrokes World Darts Championship geheel uitverkocht zijn. Het PDC WK kens een prijzenpot van £1.000.000,- in totaal en hiervan krijgt de wereldkampioen maar liefst £200.000,-..
De Nederlanders en Belgen:
Alle 8 spelers van Nederlandse en Belgische huize kennen een zware loting. Vincent van der Voort staat als 16e geplaatst en krijgt zelf de nummer 2 van de Players Championship Order of Merit (over 2 jaar) voor zijn kiezen en dat is Mark Hylton. Raymond van Barneveld, zelf de nummer 8 van de wereld moet het doen met de nummer 10 van de Players Championship Order of Merit (over 2 jaar) en de man in vorm op de vloer, James Richardson. Kim Huybrechts moet het opnemen tegen World Grand Prix finalist Brendan Dolan en Michael van Gerwen mag als nummer 5 van de Players Championship Order of Merit (over 2 jaar) de strijd aanbinden met Colin Osborne (nummer 21 van de wereld). Roland Scholten moet het opnemen tegen Jamie Caven en Kurt van de Rijk krijgt top 10 speler Wes Newton voor de kiezen. Co Stompé moet het als nummer 23 van de wereld in de 1e ronde opnemen tegen jeugdtopper Michael Smith en Jelle Klaasen zal in de 1e ronde de strijd aan moeten gaan met de kleurrijke Schot, Peter Wright.
.
De loting is hieronder te vinden:
Loting Ladbrokes World Darts Championship 2012:
Phil Taylor v Muramatsu/Nilsson
Mark Dudbridge v Dave Chisnall
Vincent van der Voort v Mark Hylton
Andy Hamilton v Antonio Alcinas
Raymond van Barneveld v James Richardson
Brendan Dolan v Kim Huybrechts
Paul Nicholson v Mensur Suljovic
Alan Tabern v Burger/Perez
Simon Whitlock v Dennis Smith
Steve Beaton v Magnus Caris
Mervyn King v Geoff Kime
Colin Osborne v Michael van Gerwen
Gary Anderson v Jyhan Artut
Steve Brown v Petersen/De Sousa
Colin Lloyd v Darin Young
Andy Smith v Scott Rand
Adrian Lewis v Nigel Heydon
Robert Thornton v Ian White
Wayne Jones v Barham/MacKenzie
Jamie Caven v Roland Scholten
Wes Newton v Kurt van de Rijck
Justin Pipe v Sean Reed
Terry Jenkins v Cullen/Ferenc
Co Stompé v Michael Smith
Mark Webster v Richie Burnett
John Part v John Henderson
Mark Walsh v Finnan/French
Kevin Painter v Arron Monk
James Wade v Laursen/Korte
Peter Wright v Jelle Klaasen
Ronnie Baxter v Steve Farmer
Denis Ovens v Munch/Choon Peng
.