UK Open L16: Barney en Van Gerwen door, Jelle Klaasen exit PDC
PDC

UK Open L16: Barney en Van Gerwen door, Jelle Klaasen exit

UK Open L16: Barney en Van Gerwen door, Jelle Klaasen exit

Vanavond stond de vijfde ronde van de UK Open 2013 op het programma, oftewel de laatste 16. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van de UK Open. Voor Jelle Klaasen viel vanavond het doek na een spannende partij tegen Ronnie Baxter. Ook Steve West zag zjn zegereeks op de UK Open 2013 vanavond tot een einde komen tegen Peter Wright. Phil Taylor kroop door het oog van de naald naar de kwartfinale. De grootmeester mag morgen weer aan de oche verschijnen en hiervoor mag hij in zijn handen klappen. Zie updates onderaan.

De UK Open is via RTL7 te zien. Klik hier voor het uitzendschema. Enkele partijen kunnen ook via het live scorecenter van de PDC gevolgd worden.

Updates
- Steve West gaat met 4-9 onderuit tegen Peter Wright. Snakebite noteerde een gemiddelde van 102,50 tegen 90,83 van West. Wright wist in deze partij de hoogste finish te noteren vanaf 137. Op het front van maximale scores won Steve West het wel met 6 stuks tegen 5 van Snakebite, maar dit mocht uiteindelijk niet baten.

- Barney opent de partij scorend zeer sterk en mist een 164-finish direct in de eerste leg op de bulls-eye. Thornton maakt echter slim gebruik van de missers op de dubbels van zijn tegenstander en hierdoor stond Van Barneveld ondanks een gemiddelde van ruim 102 in de eerste pauze met 1-4 achter.

Na de onderbreking opent Raymond met een 121-finish om vervolgens sterk te openen met een 180-er. Dit blijkft een belangrijke ommekeer in de partij te zijn want hiermee brengt de Nederlander zich weer terug in de partij. De heren lopen uit naar 5-5 waarna er wederom een kleine pauze wordt gehouden.

In leg 11 en 12 worden de punten nog gedeeld maar dan slaat Raymond toe met een break en loopt hij uit naar 8-6. Thornton zou uiteindelijk nog maar 1 leg pakken maar ook in de winnende leg kent Barney nog grote problemen op de dubbels. Zijn voorsprong is echter groot genoeg om zich dit te kunnen veroorloven alhoewel The Thorn nog één kans krijgt op een dubbel maar hij faalt.

- Jelle Klaasen is in een fantastische partij met 7-9 onderuit gegaan tegen Ronnie Baxter. Beide heren wisten een prachtige 160-finish te gooien en Klaasen wist in de laatste leg van de partij een 170-finish te missen om nog in de partij te blijven. De heren gingen de hele partij gelijk op tegen elkaar en de spanning bleef aan tot het eind toen The Rocket toe sloeg.

- Phil Taylor is door het oog van de naald gekropen in zijn partij tegen een sterk spelende Brendan Dolan. The Power die niet zijn beste partij speelde, kon opgelucht ademhalen toen zijn Noord-Ierse tegenstander zijn kansen niet benutte om de partij naar zich toe te trekken. Bij de 8-7 miste Dolan de bull op een haar na voor zijn 161 finish en kon de partij niet in stijl naar zich toetrekken. Taylor kon in de partij blijven door gelijk te maken. Bij de 8-8 faalde The History Maker ook op zijn 25 finish. Taylor benutte deze finish wel en kroop door het oog van de naald naar de volgende ronde.

- Michael van Gerwen heeft zich zonder problemen weten te plaatsen voor de kwartfinale van de UK Open. Met 9-3 won Mighty Mike van Terry Jenkins en dus gaat de naam van de Nederlander straks weer mee in het zakje van de loting.

Laatste 16 vanaf 20:00 uur
Best of 17 legs

Hoofdpodium
Raymond van Barneveld v Robert Thornton 9-7
Phil Taylor v Brendan Dolan 9-8
Michael van Gerwen v Terry Jenkins 9-3
Adrian Lewis v Kevin Painter 9-6

Podium 2
Steve West v Peter Wright 4-9
Andy Hamilton v Terry Temple 9-1
Ronnie Baxter v Jelle Klaasen 9-7
John Henderson v James Wade 4-9

Prijzengeld
Winnaar 40.000 GBP
Runner-up 20.000 GBP
Halve finalisten 10.000 GBP
Kwartfinalisten 6.000 GBP
Laatste 16 – 4.000 GBP
Laatste 32 – 2.000 GBP
Verliezers derde ronde 1.000 GBP
Totaal 200.000 GBP

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws