Home PDC Loting World Grand Prix: Barney v King, Van Gerwen v Beaton en...

Loting World Grand Prix: Barney v King, Van Gerwen v Beaton en meer

De loting van de World Grand Prix 2016 is bekend. De nummer één geplaatste Michael van Gerwen zal het opnemen tegen Steve Beaton van wie MvG al sinds 2012 niet meer verloren heeft. Op papier een gunstige loting voor Van Gerwen dus. Ditzelfde kan niet gezegd worden van Jelle Klaasen. De 2016 Lakeside kampioen zal het opnemen tegen Adrian Lewis, de nummer 3 van de wereld en uiteraard tweevoudig wereldkampioen. Toch liggen er wel kansen voor Klaasen: ‘The Cobra’ heeft een positief record tegenover Lewis en heeft voor de cameras sinds 2009 niet meer verloren van Lewis. Hun twee ontmoetingen in 2016 gingen beide naar Klaasen, waaronder de vijfde ronde van de UK Open.

De enige Belg in het strijdveld, Kim Huybrechts, zal het opnemen tegen Ian White. Deze heren hebben elf keer tegen elkaar gespeeld en Huybrechts wist zeven te winnen. Toch lijkt White dit jaar in een betere flow en heeft ook al drie Players Championships gewonnen dit jaar, waar Huybrechts nog wacht op zijn eerste titel van 2016. Ook hun enige ontmoeting dit jaar, in een halve finale van een Players Championship, ging met 6-3 naar White.

Benito van de Pas neemt het op tegen Gerwyn Price. Beide mannen zijn in eenzelfde fase waarbij ze nog aan het begin van hun PDC carrière zitten en snel stijgende zijn. Benito van de Pas is inmiddels geklommen tot plaats 17 en Price tot plaats 21. Op de vloertoernooien gingen drie van de vier overwinningen naar Price, maar op TV is het een ander verhaal en het is Van de Pas met iets meer ervaring op TV.

Ten slotte neemt Van Barneveld het op tegen aartsrivaal bij de BDO Mervyn King. Deze mannen kennen elkaar door en door. Historisch gezien won Van Barneveld bijna altijd van King, maar de laatste paar jaar was het vaak King die Van Barneveld te sterk was, waaronder op de World Grand Prix twee jaar geleden. Bovendien heeft Van Barneveld de laatste jaren geen al te best track record op de Grand Prix dus dit kan op papier een lastige wedstrijd voor de Nederlander zijn.

Michael van Gerwen (1) v Steve Beaton
Mick McGowan v James Wilson
Michael Smith (8) v Alan Norris
Joe Cullen v Simon Whitlock
Peter Wright (5) v Brendan Dolan
Dave Chisnall v Robbie Green
Phil Taylor (4) v Steve West
Mensur Suljovic v Daryl Gurney
Gary Anderson (2) v Jamie Caven
Kyle Anderson v Cristo Reyes
Robert Thornton (7) v Stephen Bunting
Ian White v Kim Huybrechts
James Wade (6) v Terry Jenkins
Gerwyn Price v Benito van de Pas
Adrian Lewis (3) v Jelle Klaasen
Mervyn King v Raymond van Barneveld