Home PDC Mark Walsh bezoekt sportpsycholoog voor wedstrijd tegen van Barneveld

Mark Walsh bezoekt sportpsycholoog voor wedstrijd tegen van Barneveld

Vanavond zal Mark Walsh om 19:00 uur in actie komen tegen Raymond van Barneveld met als doel om een kwartfinaleplaats te veroveren. Mark Walsh zal in aanloop naar deze wedstrijd een bezoek brengen aan sportpsycholoog Martin Perry. Zo’n drie weken geleden keerde Mark Walsh zich tot deze sportpsycholoog in verband met het Double Trouble probleem waar hij de laatste zes maanden mee kampt. De huidige nummer 10 heeft eerder in 2007 al darteritus overwonnen nadat hij buiten de top 32 was gevallen.

“Het probleem is denk ik ontstaan tijdens het Europees kampioenschap tijdens de wedstrijd dat ik tegen Phil Taylor speelde. Ik kreeg zo’n 17 darts voor de dubbel maar ik raakte er slechts 4. Dat is niet goed genoeg en de sportpsycholoog heeft me verteld over dingen die mijn spel hebben omgedraaid. Het is voor mij van belang om positieve gedachten aan te houden en geen negatieve. Ik bezoek de sportpsycholoog nu ongeveer drie weken en het heeft mij nu al enorm geholpen. Ik zal hem blijven bezoeken en in aanloop naar de wedstrijd van vanavond tegen Raymond van Barneveld zal ik hem ook zeker nog even spreken”, aldus Mark Walsh.

In aanloop naar vanavond spreekt Walsh vol zelfvertrouwen. “Raymond is een fantastische speler, maar ik heb hem in het verleden al verslagen en ik heb dan ook geen vrees voor hem. Met de manier waarop ik nu speel heb ik het gevoel dat ik hem kan verslaan”.