Winst Van Duijvenbode in eerste ronde Masters, Van den Bergh onderuit PDC
PDC

Winst Van Duijvenbode in eerste ronde Masters, Van den Bergh onderuit

Winst Van Duijvenbode in eerste ronde Masters, Van den Bergh onderuit

Vrijdagavond ging de Masters 2023 van start. Hierbij kwamen Van Duijvenbode en Van den Bergh in actie tegen Krzysztof Ratajski en Gary Anderson. Voor de Nederlander was er succes, hij won met 6-3. Van den Bergh ging met 4-6 onderuit tegen Anderson. Titelverdediger Joe Cullen begon de jacht op titelprolongatie tegen Chris Dobey, maar wist niet te winnen. Michael van Gerwen en Danny Noppert stromen in de tweede ronde, die zaterdag gespeeld wordt, in.

De wedstrijden zijn voor abonneehouders live te zien op ViaPlay, het format is best of 11 legs. Uiteraard doen wij ook verslag. De uitslagen zijn hier te vinden:

Speelschema Masters 2023
Vrijdag 27 januari (vanaf 20:00 uur)
Eerste ronde
Ryan Searle (92.01) 5-6 Dave Chisnall (95.62)
Searle kwam 3-0 en 4-1 voor tegen Chizzy die vervolgens vijf matchdarts overleefd en 5-4 maakt. Chisnall maakt vervolgens met een 14-darter 5-5 en gooit 161 uit voor de wedstrijd in 12-darts waardoor Ryan Searle die de wedstrijd domineerde met legen handen achter blijft.

James Wade (98.82) 6-2 Callan Rydz (93.38)
Een veel belovend begin voor Callan Rydz die de eerste leg met een 116-finish pakt. Vervolgens wisselen beide legs uit waarmee Rydz op 1-2 komt. Het blijken de enige twee legs die de 24-jarige The Riot wist te pakken. The Machine gooit een stabiele wedstrijd en verslaat zijn landgenoot met 6-2.

Dirk van Duijvenbode (92.01) 6-3 Krzysztof Ratajski (83.58)
Al vanaf het begin lag het initiatief vooral bij Ratajski. Totdat Van Duijvenbode wist te breaken en met 4-3 voor kon komen. De Nederlander kreeg daarna uiteraard de opdracht om de break ook te verzilveren. En dat lukte hem, hierdoor kwam hij ineens erg dicht bij de winst. En deze winst pakte hij met 6-3

Nathan Aspinall (92.67) 5-6 Stephen Bunting (93.66)
Bunting begon erg goed aan de wedstrijd. De verrassing op het WK kwam met 3-0 voor en benutte vooral zijn kansen heel goed. De eerste leg voor Aspinall was de 1-4. Hierna volgde wel direct ook de 2-4. Bunting maakte er weer 2-5 van en was dus maar één leg verwijderd van de winst. Maar Aspinall gaf niet op en kwam terug tot 4-5. Het werd zelfs nog 5-5 en dus kwam er een beslissende leg. Hierin Bunting dan toch de sterkste.

Dimitri Van den Bergh (90.37) 4-6 Gary Anderson (92.10)
De wedstrijd ging erg gelijkop. Totdat Anderson afstand wist te nemen van Van den Bergh. Hij kwam met 4-2 voor. Door een erg knappe 136-finish bleef Van den Bergh in de wedstrijd en wist hij Anderson te breaken om terug te komen tot 3-4. Deze break werd verzilverd door de Belg waardoor het weer gelijk werd. Uiteindelijk won Anderson de laatste twee legs en won hij de partij

Jose de Sousa (89.18) 6-4 Gabriel Clemens (88.92)
Het was een spannend duel tussen twee spelers die elkaar vooral in evenwicht hielden. Eigenlijk was er dus weinig verschil tussen beide heren. Tot De Sousa wist te breaken en op 5-4 kwam. Hij kreeg ook kansen om de wedstrijd direct te beslissen maar had daar veel matdarts voor nodig. Uiteindelijk ging deze leg toch naar de Portugees en zien we hem dus terug dit toernooi.

Joe Cullen (95.17) 4-6 Chris Dobey (96.89)
Er zat zo goed als geen verschil tussen beide spelers. Het enige moment dat er iemand duidelijk op weg naar de overwinning ging was het Dobey die met 5-3 voor kwam, Een 108-finish van Cullen bracht hem weer dichterbij Dobey: 4-5. Maar dit mocht niet baten, Dobey won de tiende leg via dubbel vier.

Damon Heta (86.50) 5-6 Ross Smith (88.70)
Ook deze wedstrijd was spannend. Het ontbrak aan breaks waardoor het initiatief bij Smith lag, omdat hij was begonnen. Ter nauwernood hield Smith zijn eigen leg om 5-4 voor te komen. Heta maakte de 5-5 en dus kwam er een beslissende leg. Deze werd gewonnen door Smith.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws