McCoy's Premier League titel voor Taylor, Hubbard Youth Champion PDC
PDC

McCoy's Premier League titel voor Taylor, Hubbard Youth Champion

McCoy's Premier League titel voor Taylor, Hubbard Youth Champion

D-day, de dag van de beslissingen met de play-offs van de McCoy's Premier League 2012. We weten inmiddels dat Gary Anderson zijn titel niet kan verdedigen. Ook onze eigen Raymond van Barneveld staat dit jaar niet in de Play-Offs van de Premier League. Tussen de halve finale en finale van de Premier League komen we gelukkig nog een jongeman tegen die avond nog een mooi oranje tint kan geven, en dat is Michael van Gerwen. 'Mighty Mike' zal na de halve finales, maar voor de finale zijn finale van het PDC Unicorn World Youth Championship 2012 spelen tegen het Engelse talent James Hubbard. Hierover is in apart artikel meer te lezen.

Kan de debutant Andy Hamilton evenals vorig jaar Anderson deed stunten? De Engelsman zal het in de eerste wedstrijd opnemen tegen de Australiër Simon Whitlock De tweede halve finale van de avond zal gespeeld worden tussen Phil Taylor en James Wade.

Programma Play-Offs McCoy's Premier League 2012:

Halve finales
Simon Whitlock - Andy Hamilton 8-6 (9-darts finish voor Whitlock)
Whitlock mag de aftrap doen in de O2 arena waar 10000 darts fans gaan genieten van de Play-Offs. Met een 130 finish weet de debutant Andy Hamilton direct de Australiër te breaken. The hamer is los als hij in de tweede leg ook nog eens met 180-140 begint. Whitlock weet het nog mooier te maken met 2x 180, triple 20, triple 15 en dubbel 18 een perfecte leg gooit voor 10000 uitzinnige toeschouwers. Het is de 29ste 9-darter live op TV. Hamilton weet met een 112 finish opnieuw te breaken waarmee we meteen in een echte halve finale zitten. The hamer weet ook zijn eigen leg te behouden waarmee hij 2 legs voorsprong neemt op the wizard. In de 5e leg weet Hamilton via dubbel 16 wederom Whitlock te breaken en op 1-4 voor te komen. Na de pauze weet the Wizard terug te komen in de wedstrijd door twee legs op rij te winnen en op 3-4 te komen. De debutant uit Stoke-on-Trent blijft sterk spelen en voor de Australiër uit te koersen naar de overwinning als hij in de 10e leg 110 uitgoot voor een 4-6 voorsprong lijkt de race gelopen.

Wanneer Hamilton 68 mist in de 12e leg komt Simon Whitlock via 49 helemaal terug in de wedstrijd. Met de scoreborden in de O2 arena op 6-6 is weer alles mogelijk. The Wizard mist een 170 finish waarna Hamilton een 87 finish mist. In de herkansing is het dubbel 9 met de tweede pijl die Whitlock voor het eerst op voorsprong een voorsprong brengt. (7-6) Hamilton had de beste kaarten in zijn hand voor de overwinning maar Whitlock weet met een 76 finish in de finale te komen. (8-6)

Phil Taylor - James Wade 8-6
Game On! Als Snap! met I've got the power klikt in de gigantische O2 arena nemen Taylor en Wade het tegen elkaar op in de tweede halve finale. Taylor won de titel al 5 keer sinds 2005 en Wade won de titel ook al eens in 2009. Wie het gaat opnemen tegen Simon Whitlock weten we na deze wedstrijd. James Wade mag de wedstrijd beginnen, The Machine gaat goed van start en laat zien in een uitstekende vorm te verkeren. Met een keurige 112 finish laat Taylor in het begin van de wedstrijd Wade weten dat hij er ook staat. Wade mist in de 5e leg 161 op de bull maar in de herkansing gaat de leg alsnog naar Wade via 5 en dubbel 10. (2-3) Wanneer Taylor 30 gooit kan Wade optimaal profiteren met een 180 en als eerste op een dubbel aanleggen, via dubbel 5 komt Wade op 4-2 en snoept de leg af van Taylor.

Na de pauze kan Taylor Wade breaken om de wedstrijd weer onder controle te krijgen. Als 57 via tops word uitgegooid is the power weer helemaal terug in de wedstrijd.(4-4) Dubbel 5 brengt de man uit Sroke on trent weer voor the Machine. Aan het eind van de 10e leg houden de heren een loterij op de dubbel, het is Taylor die uiteindelijk dubbel 8 pakt en 6-4 voor komt. Taylor heeft duidelijk een mindere avond, James Wade kan profiteren en pakt twee legs op rij om weer naast Taylor te komen. Een 149 finish komt op een uitstekend moment voor Taylor en breakt hiermee Wade om 7-6 voor te komen. Deze 149 finish uit het niets bracht de beslissing in deze halve finale. Met een 80 finish in de 14e leg zal Taylor het opnemen tegen Whitlock.

Finale PDC Unicorn World Youth Championship
James Hubbard - Michael van Gerwen 6-3
De 19 jarige James Hubbard neemt het op tegen de 23 jarige van Gerwen uit Boxtel. Hubbard staat na 9 darts in de openings leg op dubbel 18 welke hij met de tweede pijl raakt om 1-0 voor te komen. Wanneer van Gerwen de dubbel laat liggen gaat de tweede pijl van de Engelsman in dubbel 8 om 2-0 voor te komen. Hubbard gooit ze erg makkelijk 81 gaat met twee pijlen uit waarmee hij comfortabel op 3-0 voor komt. In de vierde leg weet Mighty Mike zijn eerste leg binnen te halen. van Gerwen weet niet in zijn ritme te komen tegen de jonge Engelsman en moet toekijken hoe Hubbard uitloopt naar 4-1. Een 48 finish brengt van Gerwen na een hapering bij Hubbard op 4-2. Een 102 finish brengt de Nederlander terug in de wedstrijd. De man uit Boxtel komt langzaam in zijn ritme en moet zijn eigen leg behouden om weer naast Hubbard te komen. James Hubbard gooit 51 uit met van Gerwen wachtende op 74, de Engelsman heeft nog maar één leg nodig voor de titel. Mighty Mike weet komende vanaf 88 dubbel 15 te missen waarna James Hubbard via 41 de PDC Unicorn World Youth titel 2012 binnen haalt.

Finale
Simon Whitlock - Phil Taylor 7-10

Nog niet eerder stond the Wizard in de Premier League finale. Taylor won de titel al vijf keer, vorig jaar was het Gary Anderson en in 2009 James Wade. Minimaal zal Whitlock £70,000 mee naar Australie nemen. Voor de winnaar ligt er £150,000 klaar. Eerder deze avond gooide Whitlock al een perfecte leg, in het begin van deze finale laten beide heren nog niet hun beste spel zien. The Power mist 161 nipt op de bull maar weet in de herkansing de dubbel wel te vinden en relatief eenvoudig 3-0 voor te komen. De vierde leg blijft bij Whitlock waarmee hij op 3-1 komt. Met the Wizard nog op 260 gooit Taylor 81 uit om op 4-1 te komen. Het heeft er alle schijn van dat Whitlock zijn derde premier League niet als winnaar gaat afsluiten. De Australiër kwam in 2010 tot de halve finale waarin hij zijn meerdere moest erkennen in James Wade. Vorig jaar haalde hij de play-offs niet. Wanneer Whitlock tops mist komt Taylor met een bull finish op 5-1. Na de pauze begint Taylor met een 109 finish waarmee hij langzaam naar de titel kruipt. De maestro heeft zijn dag niet waarmee Whitlock kansen ruikt maar de pijlen niet krijgt waar hij ze wil hebben. De 8ste leg mocht Whitlock beginnen en via dubbel 12 komt hij op 6-2. In de 11e leg weet the Wizard Taylor te breaken en op 7-4 terug te komen, de Australiër lijkt meer en meer in zichzelf te gaan geloven en beter in zijn spel te komen. Wanneer 80 met twee pijlen uitgaat krijgen we een finale. Na een 7-2 achterstand komt Whitlock terug naar 7-5.

Na de pauze mag je zeggen dat Whitlock echt aan het knoeien is, Taylor profiteerde niet optimaal en mist ook nog eens twee darts op dubbel 5. Via dubbel 16 komt the Wizard alsnog terug tot 7-6 en mag de 14e leg beginnen. Russ Bray mag voor de vijfde keer deze finale 180! omroepen voor Whitlock waarna hij met een 120 finish op 7-7 komt. The Deadly Boomerang zou een passende bijnaam zijn voor Whitlock die vanaf 149 dubbel 16 mist om na een 7-2 achterstand op een voorsprong te komen. Phil Taylor weet tops te vinden en zijn eigen leg te behouden 8-7. The Power drukt het gaspedaal vol in met een 12 darter komt hij op 9-7. Phil Taylor mag de 17e leg beginnen en pakt via een 73 finish zijn 6e premier league titel.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws