Home PDC Meer dan de helft van de top 10 niet aanwezig in Nuland

Meer dan de helft van de top 10 niet aanwezig in Nuland

Hotel_Nuland

Uit de deelnemerslijst van het 19e en 20e Players Championship, dat op 24 en 25 september in Nuland gespeeld zal worden, blijkt dat maar liefst 6 van de 10 topspelers niet aanwezig zullen zijn. De verbazing was al groot toen het eerdere toernooi in juni in Nuland voor het eerst zonder publiek gespeeld werd, en het toernooi dat volgend weekend op het programma staat is het enige PDC vloertoernooi dat nog met publiek gespeeld gaat worden. Robert Thornton zal overigens niet aanwezig zijn vanwege een longontsteking. Lees hier meer over in dit artikel.

Het zal voor het publiek minder aantrekkelijk zijn om naar een toernooi te kijken waar Phil Taylor, Raymond van Barneveld, James Wade, Adrian Lewis, Simon Whitlock en Terry Jenkins niet aanwezig zijn, maar er blijven nog genoeg toppers over om van te genieten zoals Gary Anderson, Wes Newton, Mark Webster en Paul Nicholson. De liefhebbers van Nederlandse en Belgische spelers zijn wel goed bedeeld want m.u.v. Raymond van Barneveld is de gehele Nederlandse top aanwezig. Misschien is het een motivatie dat de toppers zich al geplaatst hebben voor de televisietoernooien en nu andere spelers de kans willen geven om zich te plaatsen.

Vaste waarden zoals Stompé, Klaasen, Van Gerwen, Scholten, Van der Voort, Michels, Huybrechts verschijnen allemaal aan de oche. Ook andere toppers zoals Gino Vos, Jerry Hendriks, Erwin Renkema, Dirk van Duijvenbode, Johnny Okken, Remco van Eijden, Ryzdia Hopic, Rocco Maes en Rico Dera zijn aanwezig in Nuland. Er komen vanuit het kwalificatietoernooi op vrijdag 23 september nog 8 spelers bij.

De lijst voor het 20e PDC Unicorn Youth toernooi is nog niet bekend aangezien spelers zich hiervoor nog tot vrijdag 23 september 12.00 uur in kunnen schrijven via www.pdc-europe.net. Het is al wel duidelijk dat de Europese jeugd het nog knap lastig gaat krijgen nu toppers als Joe Cullen, Michael van Gerwen, Shaun Griffiths en Reece Robinson zeker aanwezig zullen zijn. Paul Barham is de enige jeugdspeler uit de huidige top 5 die op dit moment ontbreekt in Nuland. 

Dartfreakz.nl zal uiteraard weer live aanwezig zijn in Nuland om verslag en live updates te doen en een foto impressie te maken. De volledige lijst van deelnemers aan de 19e en 20e Players Championships is te vinden op de website van de PDC via www.pdc.tv.
.