Home PDC Michael van Gerwen “Ik sta bovenaan de ranking daar waar ik thuishoor”

Michael van Gerwen “Ik sta bovenaan de ranking daar waar ik thuishoor”

UNIBET PREMIER LEAGUE 2019 WESTPOINT ARENA EXETER PIC LAWRENCE LUSTIG JAMES WADE V MICHAEL VAN GERWEN JAMES WADE IN ACTION

Met nog vier reguliere speelweken te gaan loopt de Premier league 2019 richting de ontknoping in de O2 arena in Londen. De voorgaande drie jaren (2016, 2017 en 2018) won een Nederlander die ook al in 2013 de beste van de league was. Michael van Gerwen is op jacht naar een nieuw record wat in de maak is. De Brit Phil Taylor won de Premier League in zijn carrière zesmaal. The Power wist de eerste vier edities op rij te winnen van 2005 tot en met 2008 was hij de beste, MvG kan dit jaar dat record evenaren. Om ook de meeste Premier League titels te winnen moet de Brabander nog twee seizoenen na deze editie op zijn naam zetten.

Maar eerst moet natuurlijk de 2019 editie nog gewonnen worden. Van Gerwen had als doel ’top of the league’ te eindigen, deze positie wist de Vlijmenaar vorige week in een head to head met Cross te heroveren. Deze week zal Mighty Mike in actie komen tegen The Machine James Wade die in een uitstekende vorm verkeert.  

Eerder in het seizoen verloor Michael van Gerwen van James Wade waardoor hij scherp is deze nederlaag te wreken. In Exeter verloor de nummer één van de wereld met 7-3 iets wat MvG donderdag wil rechtzetten.

“James speelt misschien zijn beste darts ooit en hij is een winnaar met een killerinstinct, dus ik zal opnieuw heel goed moeten spelen, maar ik geloof in mezelf en ik ben niet bang voor iemand”, zei Van Gerwen.

“Ik moest hard werken om Rob te verslaan, maar nu ben ik weer de ranking leider. Ik moet blijven werken om op één te blijven en mag geen fouten maken.

“Natuurlijk denk ik dat ik aan de top van de league hoor, de afgelopen vijf jaar stond ik altijd bovenaan voor vorige week was ik een beetje ontdaan over de tweede plaats.”

De back-to-back Players Championship winnaar staat op de derde plek van de PL-ranking. Wade die in 2009 de beste van het Premier League seizoen was heeft geen angst voor het groene geweld uit Nederland, Wade is vol zelfvertrouwen over het duel met Mighty Mike en kijkt uit naar zijn terugkeer in de O2 arena sinds 2013.

“Van alle spelers in de Premier League denk ik dat ik het meeste vertrouwen heb in het spelen tegen Michael,” zei Wade. “Michael is geweldig in wat hij doet, hij is een fenomenale dartspeler die ik enorm respecteer, maar ik weet dat ik hem kan verslaan.

“Ik speel al vijf jaar mijn beste spel niet, maar nu begin ik weer terug in vorm te komen. Ik weet dat ik net zo goed ben als iedereen, ik weet dat ik tv-titels kan winnen, inclusief de Premier League, maar nu is het aan mij om het te gaan doen.” liet James Wade weten.

Vanavond loopt om 20:00 uur weer een veiling item af. Bieden en het volledig overzicht van alle items is hier te bekijken.

Hieronder het resterende programma van de 2019 Unibet Premier League.

25 april speelweek 13
Arena Birmingham
Mensur Suljovic v Michael Smith
Rob Cross v Gerwyn Price
Daryl Gurney v Peter Wright
James Wade v Michael van Gerwen

2 mei speelweek 14
The Manchester Arena
James Wade v Gerwyn Price
Daryl Gurney v Michael van Gerwen
Peter Wright v Mensur Suljovic
Rob Cross v Michael Smith

9 mei speelweek 15
The FlyDSA Arena, Sheffield
Michael Smith v James Wade
Mensur Suljovic v Rob Cross
Daryl Gurney v Gerwyn Price
Michael van Gerwen v Peter Wright

16 mei speelweek 16
First Direct Arena, Leeds
Gerwyn Price v Peter Wright
James Wade v Rob Cross
Michael van Gerwen v Mensur Suljovic
Daryl Gurney v Michael Smith

23 mei de Play-Offs
The O2, London
Halve finale en finale