Home PDC Michael van Gerwen niet gecharmeerd van de PDC Home Tour

Michael van Gerwen niet gecharmeerd van de PDC Home Tour

2019-03-27 PDC Premier league Ahoy woensdag Michael van Gerwen

Spelers worden tekort gedaan als gesuggereerd wordt dat de ‘dart pauze’ een geluk bij een ongeluk is. Maar gedurende deze periode kon Van Gerwen meer tijd dan ooit met zijn gezin doorbrengen. De 31-jarige en zijn vrouw Daphne verwelkomden in april hun tweede kind en de nummer één van de wereld geniet van het vaderschap.

“Ik heb heel wat luiers verschoond, maak je niet druk. Ik heb heel veel van zulke dingen gedaan zegt Van Gerwen in de Darts Show podcast. Het is natuurlijk een moeilijke tijd geweest vanwege het coronavirus maar voor mij, als vader van twee kinderen, heb ik waarschijnlijk de meeste tijd ooit met hen besteed. Ik heb van die periode genoten en het was fantastisch. Maar nu ben ik op het punt gekomen om de tour weer op te gaan en ik wil spelen, de strijd aangaan. Simpel. Het hele proces moet goed zijn”.

Tijdens de lockdown worden diverse online toernooien georganiseerd maar Mighty Mike is steeds de grote afwezige. Zo organiseerde de PDC onder meer de online Home Tour maar de drievoudige wereldkampioen liet ook dit digitaal toernooi schieten. Hij vond de trainingen met zijn vriend Vincent van der Voort meer van toegevoegde waarde.

“Natuurlijk wil ik darten maar ik heb hier (de Home Tour, red.) niet echt zin in. Dat is mijn mening en iedereen denkt er anders over. Anderen vinden het leuk maar ik niet. Ik heb veel getraind met Vincent van der Voort die een hele goede vriend van mij is”.

“We hebben heel veel partijen gespeeld en ik denk dat dit een betere voorbereiding is dan de Home Tour. Daarom heb ik besloten om niet aan de Home Tour deel te nemen. Dat heb ik voor mezelf besloten en voor niemand anders”.

“De trainingen zijn goed gegaan, heel goed om eerlijk te zijn. Veel spelers hebben meegedaan aan de Home Tour dus dan weet je of ze goed in vorm zijn of niet zo goed in vorm zijn. Maar niemand weet iets van mij. Maar ik kan je nu vertellen dat niets veranderd is, geloof me”.

Michael van Gerwen is voorlopig noodgedwongen uit de spotlights maar zijn honger naar meer titels is niet gestild. “Natuurlijk zal ik keihard terugkomen. Ik heb gemerkt dat ik het spelen op hoog niveau gemist heb en dat was een goed teken voor mezelf. Ik ben nog steeds hongerig om meer titels te pakken. Ik wil nog steeds de beste zijn in de komende vijf, zes, zeven, acht, negen, tien jaar”.