Van Gerwen "Hoop mijn goede vorm op de Grand Prix voort te zetten" PDC
PDC

Van Gerwen "Hoop mijn goede vorm op de Grand Prix voort te zetten"

Van Gerwen "Hoop mijn goede vorm op de Grand Prix voort te zetten"

Michael van Gerwen hoopt zijn goede vorm op de komende World Grand Prix voort te zetten. De jonge sensatie is dit jaar namelijk heel constant geweest. Hij won drie Pro Tours in dit jaar, gooide in juli een 9-darter op de World Matchplay en liet verder nog goed spel zien op de tv toernooien. Mighty Mike is blij dat hij zijn vloervorm eindelijk op het podium kan laten zien.

Ik speel momenteel heel goed, verklaart de 23-jarige Nederlander aan Modusdarts.tv. 'Ik voel mij heel zelfverzekerd omdat ik een goed jaar heb. Ik heb goede vloertoernooien achter de rug in Barnsley en ik speelde goed tegen Barney in Mulheim. Ik verloor met 9-10, maar ik heb heel goed gespeeld in een geweldige partij. Mijn tv vorm wordt steeds beter. Het heeft allemaal met vertrouwen te maken. Als het goed zit met je zelfvertrouwen, speel je goed. Met de mijne zit het goed en ik speel goed. Ik weet dat ik beter kan, maar ik moet het stapje voor stapje doen'.

Van Gerwen treft dinsdag World Grand Prix 2004 winnaar Colin Lloyd in de eerste ronde van de World Grand Prix. De jonge Nederlander verwacht een zware start. Je weet het maar nooit met Colin Lloyd, vervolgt van Gerwen. 'Hij is een geweldige speler, die veel meer dan mij heeft gewonnen. Maar het maakt mij echt niet uit tegen wie ik uitkom. Er zijn zoveel goede spelers. Iedereen in het toernooi is in staat de titel te winnen. Maar je zal je moeten concentreren en vanaf je eerste tot en met je laatste pijl je beste spel laten zien. Dat is heel moeilijk'.

'Ik zal mijn eigen spel moeten spelen. Als ik goed speel, kan ik Colin verslaan en verder gaan om goed te presteren op dit toernooi. Ik denk dat de World Grand Prix het moeilijkste toernooi is van het jaar. Het double-in, double-out systeem betekent dat je in elke leg en tijdens elke worp geconcentreerd moet blijven. Het zal lastig zijn maar ik hoop dat ik de kwartfinales kan bereiken en vanaf daar zie ik wel verder. Als ik ver kom op dit toernooi en op de overige tv toernooien in dit jaar, is er een kans dat ik de top 16 kan bereiken. Dit is mijn hoofddoel'.

.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws