Home PDC Michels maandag zeker in actie bij PDC WK kwalificatie

Michels maandag zeker in actie bij PDC WK kwalificatie

MarenoMichels2

Na de 2 ProTour toernooien op zaterdag en zondag is er op maandag nog meer te halen in het Robin Park Tennis centrum in Wigan. Op maandag zal namelijk het kwalificatietoernooi voor het Ladbrokes World Darts Championship gespeeld worden. Dit kwalificatietoernooi staat alleen open voor PDPA leden en hiervan hebben zich 91 spelers aangemeld. Van al die spelers zullen alleen de finalisten een ticket in de wacht slepen. Bij de huidige stand van zaken zal Mareno Michels zeker in actie komen en ook Jelle Klaasen staat bij de inschrijvingen. Klaasen komt alleen in actie als hij zich niet via de top 16 van de Players Championship Order of Merit of via de top 4 van de European Order of Merit weet te plaatsen. 

Klaasen is wel een hele grote maar want hij staat op koers via de Players Championship Order of Merit. Daar staat hij momenteel 13e. Bij de European Order of Merit staat Klaasen bij de huidige stand van zaken 4e en zal hij het ook halen, mits er niet iemand is die Kim Huybrechts voorbij gaat. De Belg kan geen centjes meer sprokkelen voor de Players Championship Order of Merit en staat daar nu 14e. Om op zeker te spelen heeft de manager van Klaasen hem ingeschreven voor het kwalificatietoernooi, zeker na de stunt van Steve Farmer na de World Matchplay van vorig jaar. Mocht Klaasen het WK via de top 16 van de Players Championship Order of Merit of via de top 4 van de European Order of Merit halen dan zal alleen Mareno Michels namens Nederland maandag in actie komen bij het kwalificatietoernooi in Wigan.

Michels staat op dit moment 105e op de Order of Merit en samen met Steve Maish 33e op de Players Championship Order of Merit (opgeschoond met de top 32 OoM eraf) en bij de European Order of Merit staat Michels 19e (niet opgeschoond, top 4 gaat naar het WK). Alleen een gewonnen finale op zondag zal Michels via de top 16 van de Players Championship Order of Merit naar het WK loodsen. Daarom zal Michels maandag ook nog in actie komen. En dat is geheel terecht. Cijfers en ranglijsten liegen niet, maar Michels heeft tot nu toe ook niet helemaal de wind in de rug gehad bij de PDC, terwijl hij prima staat te spelen. Michels mag dan ook zeker bij de kanshebbers gerekend worden voor het binnenhalen van het WK ticket. 

Naast Michels en Klaasen staan ook voormalig wereldkampioen Dennis Priestley, en voormalig WK finalisten Peter Manley, Kirk Shepherd en Mark Dudbridge een de start en behoren voormalig halve finalisten Wayne Mardle en Andy Jenkins ook tot de inschrijvingen. Overige kanshebbers zijn Arron Monk, Ian White, James Richardson, Steve Hine en Tony Eccles. 

De winnaar van het kwalificatietoernooi stroomt in de 1e ronde van het PDC WK in, en de Runner-Up zal in de voorronde instromen. Er is ook nog wat prijzengeld te verdienen op maandag, de verliezend kwartfinalisten krijgen allemaal £250,- en de halve finalisten ontvangen allen £1.000,-. Het prijzengeld telt niet mee voor de Order of Merit. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur (Nederlandse tijd) en de wedstrijden worden gespeeld over best of 9 legs. De volledige lijst met inschrijvingen is hier terug te vinden.