Mike van Duivenbode produceert een 9-darter in zijn eerste wedstrijd van het seizoen PDC
PDC

Mike van Duivenbode produceert een 9-darter in zijn eerste wedstrijd van het seizoen

Mike van Duivenbode produceert een 9-darter in zijn eerste wedstrijd van het seizoen

Het Pro Tour seizoen van 2020 is nog maar enkele uren van start, maar onze landgenoot Mike van Duivenbode wist al een 9-darter te gooien. Hij was niet de enigste die dat kunstje nu al wist te doen, want ook de Noord-Ier Mickey Mansell wist een leg in slechts negen darts uit te gooien.

Mike van Duivenbode stond in zijn eerste duel van de dag tegenover Chris Dobey. Bij een stand van 3-1 voor The Pigeon, begon de jonge Nederlander met 177 gevolgd door een 180'er. Niet veel later wist Van Duivenbode die maximale scores op te volgen met een 144-finish, die hem de 4-1 stand opleverde en een mooie 9-darter die hij mag bijschrijven. Uiteindelijk werd het nog spannend in de partij maar ging de winst wel naar The Pigeon met 6-5.

Ook Mickey Mansell wist een 9-darter te produceren en wel in zijn eerste ronde wedstrijd tegen Nathan Derry. Hij wist deze leg te gooien op het moment toen het 2-1 stond voor de Noord-Ier. Mansell gooide de 9-darter op de klassieke manier van tweemaal 180 en een 141-finish. Uiteindelijk won Mansell de partij ook met 6-4 en zo ging hij net zoals Van Duivenbode naar de tweede ronde.

Het eerste vloertoernooi van 30 kunt u hier live volgen.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws