Home PDC MVG wil nog vijf wereldtitels – wie zijn de belangrijkste concurrenten?

MVG wil nog vijf wereldtitels – wie zijn de belangrijkste concurrenten?

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG FINAL MICHAEL VAN GERWEN V MICHAEL SMITH MICHAEL Van Gerwen WINS

Waar Raymond van Barneveld het darten in Nederland definitief op de kaart zette, is het Michael van Gerwen die verder gaat met het breken van records. Zo won hij als jongste speler ooit in 2014 het PDC World Darts Championship. Kijk je naar de gewonnen major-toernooien, dan volgt Van Gerwen Phil Taylor op de voet als het gaat om de race voor de succesvolste speler aller tijden. Met zijn 29 jaar heeft hij nog wat jaren in de dartwereld te gaan en het is dan ook geen vreemd streven dat MVG als doel heeft gesteld om nog minimaal vijf wereldtitels te behalen. Wie zijn echter zijn grootste concurrenten van dit moment?

Rob Cross
In 2018 was Rob Cross de verrassing van de PDC. Hij debuteerde op het toernooi versloeg eerst in de halve finale Van Gerwen om vervolgens in de finale oog in oog met favoriet Phil Taylor te staan. Hij wist Phil Taylor met 7-2 in sets te verslaan. Alle ogen waren dit jaar op hem gericht, wist hij de titel te prolongeren? Cross werd echter in de kwartfinale verslagen met 4-2 in sets door Luke Humphries. Zelfs de besten worden wel eens vroegtijdig uitgeschakeld en dus wordt Cross zeker nog niet verwijderd van de lijst met concurrenten van MVG.

Michael Smith
In sport is weinig voorspelbaar, het is feitelijk net zoiets als geld inzetten bij unibet casino. Je weet nooit hoe het spel gaat verlopen. Dat was ook afgelopen toernooi weer duidelijk. Op de PDC onder 21 na heeft Michael Smith nog geen wereldtitels behaald. En toch stond hij dan op 1 januari 2019 in de finale tegen MVG. Hij verloor de finale met 3-7 in sets, maar de overwinning werd niet zonder slag of stoot aan Michael van Gerwen weggegeven. Het werd zowaar nog even spannend! De vraag is of hij een volgend toernooi deze vorm weet vast te houden, maar vooralsnog is dit een darter om rekening mee te houden.

Gary Anderson
Michael van Gerwen werd afgelopen toernooi door verschillende bookmakers als ultieme favoriet uitgeroepen voor de wereldtitel. Dit alleen al toont aan wat een grootmacht deze darter is. Nee, hij krijgt de overwinningen niet altijd cadeau, maar hij is zo professioneel dat hij zijn hoofd koel houdt en altijd super sterk terug weet te komen. Gary Anderson is een van zijn geduchte tegenstanders. Een ervaren darter die al heel wat jaren in de dartsport meedraait. In 2015 wist Anderson zijn eerste wereldtitel te behalen. Tijdens het afgelopen PDC toernooi speelde Anderson bij de laatste zestien tegen Chris Dobey. Hier had Anderson het nog best moeilijk en het was dat de spanning Dobey teveel werd waardoor hij veel pijlen nodig had om uit te gooien. Was Dobey hier sterker in geweest, dan was het heel anders verlopen. Uiteindelijk speelde Anderson de halve finale tegen Michael van Gerwen. De Flying Scotsman ging met 6-1 in sets ten onder tegen Van Gerwen.