Home PDC Nederland domineert de kwartfinale van de World Matchplay

Nederland domineert de kwartfinale van de World Matchplay

Voor het eerst in de geschiedenis van de World Matchplay domineren de Engelsen niet. Het is nooit eerder voorgekomen dat er slechts één Engelsman bij de laatste acht zit in Blackpool. De druk rust op de schouders van Nathan Aspinall die als laatst overgebleven Brit nog in het toernooi zit. Het toernooi wat ook wel het zomer World Championship wordt genoemd wordt gehouden vanaf 1994. Van 1994 tm 2019 was de Winter Gardens in de kustplaats Blackpool gastheer van dit prestigieuze toernooi. In 2020 en 2021 de corona jaren is uitgeweken naar de Marshall Arena in Milton Keynes.

Engelsman Phil Taylor waar ook de trofee naar genoemd is wist zestien keer het toernooi te winnen. Slechts twee keer ging de titel naar Nederland, beide keren was Michael van Gerwen de beste. Ook twee Schotten Gary Anderson en Peter Wright wisten te winnen naast onze Zuiderbuur Dimitri van den Bergh en de Amerikaan Larry Butler die de eerste editie won. Samengevat wist een Engelsman 22 edities te winnen, 2x een Nederlander, 2x een Schot, 1x een Belg en dus 1 Amerikaan. 

De 2022 editie van de World Matchplay gaat geschiedenis schrijven met slechts 1 Engelsman maar liefst 3 Nederlanders, 1 Belg, 1 Welsman, 1 Schot en 1 Portugees.

Onze vrienden van Premium Darts Data hebben het mooi weergegeven in onderstaande tweet.