Home PDC PDC Jeugd WK 2013: Evans en Smith zullen om de titel strijden

PDC Jeugd WK 2013: Evans en Smith zullen om de titel strijden

Evans_en_Smith

Ricky Evans en Michael Smith zullen uitvechten wie zich de jeugd wereldkampioen van 2013 mag noemen. Het duo is in de finale beland van het Jeugd Wereldkampioenschap laatste 64 en mag op 16 mei tijdens de play-offs van de Premier League Darts 2013 om de titel strijden. Voor de nieuwe jeugd wereldkampioen ligt £10,000,- klaar, de runner-up ontvangt £5,000,-. De finalisten ontvangen ook nog een uitnodiging voor de Grand Slam of Darts 2013 en tourkaarten voor 2014 en 2015.

Evans die in 2011 een Youth Tour op zijn naam schreef, wist in de halve finale kanshebber Arron Monk met 6-3 achter zich te laten en was in de eerdere rondes ook nog te sterk voor Shaun Narain (6-2), Harley Kemp (6-4), Chris Aubrey (6-2) en Sam Hilton (6-5). Runner-up van de Youth Tour Order of Merit 2012 Michael Smith die vanavond ook nog een 9-darter produceerde, boekte overwinningen op Brandon Walsh (6-0), George Killington (6-0), Samuel Head (6-1), Dean Finn (6-0) en Adam Hunt (6-3).

Er worden regelmatig 9-darters in het senioren circuit gegooid. De junioren willen hierin niet achterblijven en lieten vanavond zien dat het niveau in het jeugd circuit ook hoog is. Er werden maar liefst twee 9-darters gegooid. De eerste kwam uit handen van Kurt Parry in zijn 2e ronde partij tegen Josh Jones. Parry wist de partij nipt te winnen, vervolgens ging hij er in de 3e ronde met een whitewash onderuit tegen de Nederlander Ryan de Vreede. De tweede 9-darter werd door de latere finalist Michael Smith gegooid. Hij gooide de perfecte leg bij de laatste 16 tegen Samuel Head en won de partij met 6-1. Met het behalen van de finale en het gooien van de 9-darter liet Smith ook vandaag zijn vorm zien. Op de afgelopen UK Open Qualifier 3 wist Bully de finale ook te bereiken. Daar verloor hij van Michael van Gerwen.

Ook de Nederlanders Dirk van Duijvenbode, John de Kruijf, Wouter Vaes, Ricky de Vos en Ryan de Vreede streden in de Barnsley Metrodome om de felbegeerde finaleplek. John de Kruijf, Wouter Vaes, Ricky de Vos en Ryan de Vreede zijn automatisch voor het Jeugd Wereldkampioenschap laatste 64 geplaatst op basis van hun positie op de Youth Tour Order of Merit 2012. Dirk van Duijvenbode won het kwalificatietoernooi dat op 17 februari te Rosmalen werd gehouden en mocht zich bij zijn vier landgenoten voegen.

De Vreede kwam het verst. Na succesvol te zijn geweest in de eerste, tweede en derde ronde, stuitte hij in de kwartfinale op Arron Monk die hem met 6-3 versloeg. Arron Monk was in de derde ronde ook verantwoordelijk voor de uitschakeling van Dirk van Duijvenbode. De Nederlander leed een 6-2 nederlaag tegen de jeugd wereldkampioen van 2011. Wouter Vaes begon sterk aan het toernooi door zijn opponent Adam Hart met 6-0 het nakijken te geven, maar moest in de volgende ronde zijn meerdere in Matthew Dicken erkennen. Voor de Vos en de Kruijf was het in de eerste ronde al voorbij.

Arron Monk was hard op weg om zijn tweede finale van het PDC Jeugd Wereldkampioenschap te bereiken. De nummer één van de Youth Tour Order of Merit 2012 pakte de titel in 2011, vandaag moest hij genoegen nemen met een halve finaleplek. Regerend jeugd wereldkampioen James Hubbard lag er al in de eerste ronde verrassend uit. Matthew Dicken was hem met 6-4 te sterk af.

Het deelnemersveld bestond uit de top 48 van de Youth Tour Order of Merit 2012 (spelers met gelijk aantal ponden inbegrepen) en 12 internationale gekwalificeerden. De partijen werden gespeeld over best of 11 legs. De jeugdspelers komen zaterdag en zondag weer in actie op het eerste Challenge Tour weekend van het jaar.

Updates Nederlanders:
1e ronde
– Ricky de Vos en John de Kruijf bevinden zich aan één bord.
Indien regerend jeugd jeugd wereldkampioen James Hubbard en Wouter Vaes hun 1e ronde partij doorkomen, treffen zij elkaar in de volgende ronde.
– Dirk van Duijvenbode succesvol in de eerste ronde. Hij wint met een whitewash van zijn Engelse opponent Lee Whitworth.
– Voor Ricky de Vos is het voorbij. De jonge Nederlander verliest met 6-3 van Jackson Wilson.
– Ryan de Vreede succesvol in de eerste ronde. Hij verslaat Jamie Landon met 6-2.
– John de Kruijf heeft niet van zijn tegenstander Jake Patchett kunnen winnen. De Nederlander verlaat het toernooi met een 6-3 nederlaag.
– Wouter Vaes boekt een whitewash overwinning op Adam Hart.
2e ronde:
– Ryan de Vreede is zijn tegenstander ook in de 2e ronde de baas. Hij wint met 6-4 van Sam Hill.
– Dirk van Duijvenbode wint ook zijn 2e ronde partij. Hij boekt een nipte overwinning op Michael Blake en mag in de 3e ronde tegen de Jeugd Wereldkampioen van 2011 Arron Monk.
– Wouter Vaes bereikt de de 3e ronde niet. Hij verliest met 6-4 van Matthew Dicken.
3e ronde:
Ryan de Vreede dendert verder. Hij verslaat de man van de eerste 9-darter, Kurt Parry, met een whitewash.
– Van Duijvenbode heeft niet van Arron Monk kunnen winnen. Met een nederlaag van 6-2 wordt hij van verdere deelname aan het toernooi afgehouden. In de kwartfinale mag Arron Monk wederom tegen een Nederlander. Hij treft Ryan de Vreede.
Kwartfinale:
Ook Ryan de Vreede moet zijn meerdere in Arron Monk erkennen. De laatste Nederlander die nog in de race was, wordt met 6-3 verslagen.


Bijzonderheden:

Titelverdediger James Hubbard ligt er verrassend uit. Hij verliest in de 1e ronde met 6-4 van Matthew Dicken.
– Kurt Parry gooit een 9-darter in zijn 2e ronde partij tegen Josh Jones. Hij wint de partij vervolgens met 6-5.
– Runner up van de Youth Order of Merit 2012 Michael Smith gooit de tweede 9-darter van het toernooi. Dit doet hij in zijn 3e ronde partij tegen Samuel Head. Smith wint de partij met 6-1.

Borduitslagen Nederlanders (eerste ronde)
(Vanaf de laatste 16 alle uitslagen)
Bord 2:

Dirk van Duijvenbode 6-0 Lee Whitworth
Michael Blake 6-3 Dan Lauby II
Bord 3:
Sam Hill (8) 6-3 Jake Jones
Ryan de Vreede 6-2 Jamie Landon
Bord 14:
Jackson Wilson-Young 6-3 Ricky de Vos
Jake Patchett 6-3 John de Kruijf
Bord 15:
Matthew Dicken 6-4 James Hubbard (3)
Wouter Vaes 6-0 Adam Hart

Uitslagen Nederlanders tweede ronde
Dirk van Duijvenbode 6-5 Michael Blake
Ryan de Vreede 6-4 Sam Hill
Matthew Dicken 6-4 Wouter Vaes

Derde ronde/Laatste 16
Arron Monk 6-2 Dirk van Duijvenbode
Ryan de Vreede 6-0 Kurt Parry
Ricky Evans 6-2 Chris Aubrey
Sam Hamilton 6-3 Max Hopp
Michael Smith 6-1 Samuel Head – Michael Smith gooit een 9-darter
Dean Finn 6-5 Steve Haggerty
Jake Patchett 6-3 Reece Robinson
Adam Hunt 6-4 Matthew Dicken

Kwartfinales
Arron Monk 6-3 Ryan de Vreede
Ricky Evans 6-5 Sam Hamilton
Michael Smith 6-0 Dean Finn
Adam Hunt 6-3 Jake Patchett

Halve finale
Ricky Evans 6-3 Arron Monk
Michael Smith 6-3 Adam Hunt

Finalisten
Ricky Evans en Michael Smith

Prijzengeld
Jeugd Wereldkampioen £10,000,-
Runner-Up £5,000,-
Halve finalisten £3,000,-
Kwartfinalisten £1,500,-
Laatste 16 verliezers £725,-
Laatste 32 verliezers £250,-
Laastste 64 verliezers £100,-