Home PDC Michael van Gerwen wint zijn eerste titel in 2021 de Nordic Darts...

Michael van Gerwen wint zijn eerste titel in 2021 de Nordic Darts Masters

BETFRED WORLD MATCHPLAY 2021 WINTER GARDENS, BLACKPOOL, PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 MICHAEL VAN GERWEN V DAMON HETA MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

Het is eindelijk gelukt, Michael van Gerwen heeft zijn eerste titel binnen van 2021. Van Gerwen is de Viaplay Nordic Darts Masters kampioen. In Het Deense Kopenhagen brak Van Gerwen na de finale tegen Sherrock, de Nederlander kon zijn emoties niet meer de baas blijven. De sportman in hart en nieren staat eindelijk weer met de grootste beker in zijn handen.

Omdat Gerwyn Price een blessure heeft aan zijn elleboog had hij zich teruggetrokken waardoor Fallon Sherrock zonder de kwartfinale gespeeld te hebben toch in de halve kwam. De Engelse speelde stoïcijns en goed tegen de Belg Dimitri Van den Bergh waardoor ze met 11-10 wist te winnen.

Van Gerwen wist in de tweede halve finale Jonny Clayton te verslaan, beide speelde een goede wedstrijd en beide ruim boven de 102 de Welshman is zeker geen makkelijke tegenstander, tijdens de laatste tien ontmoetingen wist de Nederlander er slechts vier te winnen.

Van Gerwen stond 293 dagen droog, normaliter pakt de Brabander zijn eerste titel in de eerste maandan van het jaar. In 2021 duurde het tot 18 september.

Halve finale
Fallon Sherrock (88.39) v Dimitri Van den Bergh (89.88) 11-10 (beelden)
De Engelse komt 1-0 voor waarna Van den Bergh 1-1 maakt. Sherrock mist vervolgens 2-1 waardoor de Belg verder uitloopt. Ook voor de vijfde leg laat Sherrock de dubbel liggen waardoor de Dreammaker met 1-4 de eerste pauze in gaat. Ook in de tweede sessie blijft Van den Bergh zijn voorsprong uitbreiden. In leg negen weet de 27-jarige Queen of the Palace via een 11-darter haar tweede leg te pakken. Onze Zuiderbuur Van den Bergh gaat comfortabel de tweede pauze in. Tijdens de derde sessie weet Sherrock vier legs te pakken beginnende met een 106-finish in leg elf. Vervolgens gooit de Britse nog twee 14-darters om sessie drie met 4-1 te pakken. Van den Bergh zakte langzaam weg en verloor per leg meer vertrouwen. Sherrock daarentegen groeide in de wedstrijd en kwam tot zeven 180-scores. In de twintigste leg gooide de Queen of the Palace nog een sterke 101 finish gevolgd door een 100 finish voor de wedstrijd.

Jonny Clayton (103.13) v Michael van Gerwen (102.8) 7-11 (beelden)
Beide mannen steken in een goede vorm vanavond, er valt geen break in het eerste bedrijf. Met een 3-2 voorsprong voor Clayton gaan de mannen de eerste pauze in. Na de pauze weet de Nederlander de Welshman twee keer te breaken, zonder leg verlies gaan alle vijf de legs naar de Brabander die met 3-7 de tweede pauze in gaat. Na de tweede pauze vallen er geen breaks waardoor de voorsprong drie legs blijft voor het groene monster uit Vlijmen.  Van Gerwen maakt geen fouten en blijft Clayton de baas. In de twaalfde leg gooit de Nederlander de hoogste finish van de wedstrijd een 112-finish.

Finale
Fallon Sherrock (96.2) v Michael van Gerwen (98.54) 7-11 (beelden)
Van Gerwen komt met twee 15-darters en een 110-finish 0-2 voor waarna Sherrock terugkomt via een 14-darts break op 1-2. Met een 13-darter weet ze haar leg te behouden en opnieuw te breaken met een 14-darter. Van Gerwen zal na moeten denken tijdens de break. Na de pauze weet de Queen of the Palace de Nederlander vol onder druk te zetten. Ze weet haar voorsprong verder uit te breiden naar 6-4. Na de pauze pakt Sherrock slechts één leg, Van Gerwen weet weer op voorspong te komen maar moet er hard voor werken. De stoïcijnse Sherrock blijft stug doorgooien waardoor Mighty Mike onder druk blijft in dit duel. De Engelse komt in de eindfase tekort tegen MvG die zijn voorsprong niet meer uit handen geeft om zijn eerste titel van 2021 te pakken.