Home PDC Nordic Darts Masters: Sterke Van den Bergh wint finale van Anderson

Nordic Darts Masters: Sterke Van den Bergh wint finale van Anderson

BETFRED WORLD MATCHPLAY 2020 MARSHALL ARENA, MILTON KEYNES PIC LAWRENCE LUSTIG FINAL GARY ANDERSON V DIMITRI VAN DEN BERGH DIMITRI VAN DEN BERGH IN ACTION

Deze zaterdagavond stond de eindfase van de Nordic Darts Masters op het programma. Helaas was Michael van Gerwen al uitgeschakeld in de middag door James Wade waardoor er geen Nederlanders meer in de race waren. Wel zagen we Van den Bergh vanavond aan de oche verschijnen, hij begon de avond tegen Michael Smith. Deze wedstrijd werd gevolgd door het duel tussen James Wade en Gary Anderson. Hierna werd ook direct de finale van het toernooi gespeeld.

In de finale namen Gary Anderson en Dimitri van den Bergh het tegen elkaar op. De Belg kwam al erg snel op een luxe voorsprong, maar leek toch even in de problemen te komen. Uiteindelijk bleek de voorsprong toch zo groot dat hij de wedstrijd niet meer weg kon geven. Hij won de finale met 11-5 en schreef zodoende de Nordic Darts Masters 2022 op zijn naam.

Wedstrijden live te volgen:

Dimitri van den Bergh (97.27) 11-4 Michael Smith (87.22)
De Belg pakte de eerste leg van de wedstrijd direct, maar het was wel de slechtste leg van de wedstrijd, in 19 darts ging hij uit. Hierna maakte Smith direct gelijk, maar hierna werd Van den Bergh ijzersterk. Hij ging maar door met legs pakken en kwam maar liefst met 6-1 voor. Smith maakte er 6-2 van, maar de daaropvolgende leg was direct weer voor de Belg: 7-2. Ook kon Van den Bergh breaken en er 8-2 van maken voor de pauze.
Na de pauze ging Dancing Dimitri vrolijk verder en maakte hij er 9-2 van. Smith wist nog twee legs te pakken, maar Van den Bergh pakte dankzij een 111-finish de overwinning: 11-4.

James Wade (90.63) 7-11 Gary Anderson (89.31)
Anderson pakte de eerste twee legs van de wedstrijd, maar hierna leek ook Wade los. Met een 111-finish kwam ook hij met zijn eerste leg op het scorebord. Maar Anderson bleek voor de eerste pauze een stuk sterker en hij kwam op een 4-1 voorsprong. Na de pauze behield Anderson zijn voorsprong en kwam hij snel met 6-3 voor. Voor de tweede pauze werd het 6-4, dus liep Wade een beetje in op Anderson. Wade ging ook steeds beter gooien, maar Anderson bleek erg goed scorend en op de dubbels waardoor de Schot met 8-4 voor kwam. Hierna pakte Wade weer twee legs op rij, waardoor hij weer dicht bij Anderson kwam. Voor de pauze werd het zelfs 8-7. Maar Wade kon dit geen vervolg geven, Anderson won met 11-7 en zien we dus terug in de finale. 

Finale:
Dimitri van den Bergh (98.16) 11-5 Gary Anderson (93.78)
Van den Bergh schoot uit de startblokken tegen Anderson en kwam al snel met 2-0 voor. En binnen de kortste keren stond hij zelfs al met 4-0 voor, ondanks dat Anderson niet slecht stond te gooien. Via een 130-finish maakte Van den Bergh er ook nog eens 5-0 van vlak voor de pauze. Na de pauze wist de Belg direct Anderson te breaken en zijn voorsprong zodoende nog groter te maken. Anderson kwam er niet aan te pas en Van den Bergh liep alleen maar verder uit naar 8-0. Maar in de negende leg was het dan toch een keer Anderson die een leg won, dankzij prima scorend werk en dubbel twee. Hij maakte er ook nog 8-2 van voor de pauze. 
Van den Bergh raakte het een beetje kwijt en liet Anderson ook op 8-3 en zelfs 8-4 komen. Na de vier legs van Anderson was het dan weer de beurt aan Van den Bergh die door de 9-4 te maken toch weer een legje dichterbij de overwinning kwam. Beide heren pakten nog een leg voordat de pauze begon: 10-5. Via dubbel achttien wist de Belg de wedstrijd dan toch in het slot te gooien en won hij dus de Nordic Darts Masters.