Norman Madhoo en Boris Mrcmar kwalificeren zich voor PDC WK PDC
PDC

Norman Madhoo en Boris Mrcmar kwalificeren zich voor PDC WK

Norman Madhoo en Boris Mrcmar kwalificeren zich voor PDC WK

Norman Madhoo en Boris Mrcmar hebben zich gekwalificeerd voor het Ladbrokes.com World Darts Championship. Madhoo zal mag voor de 3e keer in zijn carrière meedoen aan het PDC WK en kwalificeerde zich via een overwinning bij de Carib Beer Caribbean & South American Masters in Barbados. Hij versloeg in de finale Anthony Ford met 4-2 die zich in het verleden ook plaatste voor het WK. Maar liefst 5 spelers uit Barbados wisten de kwartfinales van het toernooi te bereiken, onder hen was ook Clyde Murell, die Sudesh Fitzgerald, de kampioen van 2008 met 3-2 versloeg bij de laatste 16. Een andere voormalig kampioen, Winston Cadogan, werd met 4-1 verslagen door Martinus Alfred uit St Lucia. Murell werd met 4-3 verslagen door Anthony Bisoomydal uit Guyana en Madhoo versloeg Anthony Braithwaite met een whitewash. De Guyanese sterspeler Madhoo droeg zijn overwinning na de finale op aan Trevor Lloyd, de voorzitter van de Cariben Darts Organisatie die tijdens een festival in Cariben in elkaar was gezakt en overleed aan een hartaanval.

De tweede internationale gekwalificeerde is Boris Krcmar uit Kroatië. Hij zal zijn land voor het eerst vertegenwoordigen bij het PDC WK en wist zich te kwalificeren via het Zuid Europese kwalificatie toernooi dat in Otocec in Slovenië werd gehouden. Aan het Zuid Europese kwalificatie toernooi deden spelers mee uit onder andere Slovenië, Kroatië, Servië, Bosnië en Hongarije. Onder de deelnemers bevinden zich 2 voormalig gekwalificeerden, Nandor Bezzeg en Osmann Kijamet. Zij verloren in de kartfinales. Krcmar versloeg Zdravko Antunovic in de finale met 6-4. Krcmar stond eerst 4-3 achter maar na een prachtige 120 finish pakte hij 3 legs op rij en wist hiermee de finale te winnen. In de halve finale versloeg Krcmar Sebastijan Pecjak met 6-3, en bij de laatste 8 werd Gregory Gorjup ook met 6-3 verslagen.

Uitslagen PDC Europe Zuid Europees kwalificatie toernooi

Kwartfinales
Tadej Bozic 6-3 Nandor Bezzeg
Boris Krcmar 6-2 Josef Rucska
Zdravko Antunovic 6-2 Osmann Kijamet
Sebastian Pecjak 6-3 Gregor Gorjup

Halve finales
Zdravko Antunovic 6-1 Tadej Bozic
Boris Krcmar 6-3 Sebastian Pecjak

Finale
Boris Krcmar 6-4 Zdravko Antunovic

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws