Home PDC Ilagan schrijft PDC Asian Tour 2 op zijn naam, Sakai verliezend finalist

Ilagan schrijft PDC Asian Tour 2 op zijn naam, Sakai verliezend finalist

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC: CHRISTOPHER DEAN ROUND 1 RAYMOND VAN BARNEVELD v LOURENCE ILAGAN

Dit weekend staan in het Japanse Kobe de eerste drie PDC Asian Tours op het programma. Van de PDC Asian Tour zal ook een PDC Asian Tour Order of Merit bijgehouden worden, die gebruikt wordt als selectiecriterium voor de PDC World Cup voor de meeste Aziatische landen (voor Bahrein en India is het nog onzeker hoe deze spelers geselecteerd worden, voor China wordt de Chinese Premier League gebruikt, red.) en ook voor deelname aan het PDC WK.   

Na zijn eerdere verloren finale was het op PDC Asian Tour 2 wel raak voor Lourence Ilagan. Ilagan was onder andere landgenoot Alexis Toylo en de Japanners Toru Suzuki, Jun Matsuda en in de finale Motomu Sakai de baas.

Paul Lim strandde bij de laatste 64 met 4-3 tegen Royden Lam. Seigo Asada kwam in dezelfde ronde met 4-3 tekort tegen zijn landgenoot Shingo Enomata. 

PDC-tourkaarthouder Christian Perez vond zijn waterloo bij de laatste 128. Haruki Muramatsu moest in dezelfde ronde met 4-1 het hoofd buigen tegen Mikuru Suzuki, die 95.6 gemiddeld gooide.

Zaterdagavond wordt begonnen met de PDC Asian Tour 3. De wedstrijden zullen live te volgen zijn via het livescorecenter en vanaf 02.00 ’s nachts (Nederlandse tijd, red.) op PDC TV

PDC Asian Tour 2
Laatste 16
Lourence Ilagan – Alexis Toylo 4-0
Toru Suzuki – Royden Lam 4-2
Mikuru Suzuki – Koichiri Terao 4-2
Jun Matsuda – Ryuta Arihara 4-2
George Nishitani – Man Lok Leung 4-3
Motomu Sakai – Yuki Yamada 4-0
Edward Shoji Foulkes – Yong Gaweenuntavong 4-2
Keita Ono – Shusaka Nakamura 4-0

Kwartfinales
Lourence Ilagan – Toru Suzuki 4-0
Jun Matsuda – Mikuru Suzuki 4-2
Motomu Sakai – George Nishitani 4-3
Keita Ono – Edward Shoji Foulkes 4-3

Halve finale
Lourence Ilagan – Jun Matsuda 5-3
Motomu Sakai – Keita Ono 5-3

Finale
Lourence Ilagan (97,70) – Motomu Sakai (90,96) 5-2

Alle uitslagen zijn hier te vinden