Home PDC Ook Afrika krijgt een continentale tour in 2023

Ook Afrika krijgt een continentale tour in 2023

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 3 STEVE WEST V DEVON PETERSEN DEVON PETERSEN IN ACTION

De African Darts Group heeft aangekondigd om in 2023 voor het eerst een Afrikaanse continentale tour te organiseren. In november vorig jaar maakte de PDC bekend de handen ineen te slaan met de African Darts Group, die geleid wordt door Devon Petersen, om in de komende drie jaar toernooien op te zetten.

Zo zullen er Afrikaanse kwalificatietoernooien zijn voor het PDC WK en PDC WK jeugd en tevens voor het Zuid-Afrikaanse team op de PDC World Cup of Darts.

Daar is nu dus de Afrikaanse continentale tour bij gekomen. In 2023 zullen er vier toernooien gespeeld worden, waarna op de Grand Final R200.000 (meer dan € 10.000) aan prijzengeld verdeeld zal worden. De data en locaties zullen later bevestigd worden op de African Darts Series website

Hiermee treedt Afrika in de voetsporen van Noord-Amerika, Azie en Oceanië, die respectievelijk het Championship Darts Circuit, de Asian Tour, de Dart Players Australia Tour en de Dart Players New Zealand Tour hebben.