Van Barneveld in goede vorm voor de WGP met winst op de PC 10 PDC
PDC

Van Barneveld in goede vorm voor de WGP met winst op de PC 10

Van Barneveld in goede vorm voor de WGP met winst op de PC 10

Met de World Grand Prix voor de deur, was de 10e Player Championship in Dublin een goede opwarmer voor Raymond van Barneveld. Hij heeft het toernooi namelijk op zijn naam weten te schrijven. In de finale was de vijfvoudig wereldkampioen met 6-3 te sterk voor Peter Wright . Met zijn verdiende £10.000,- neemt van Barneveld de negende positie over op de wereldranglijst, daar passeert hij Justin Pipe. Voor is een Pro Tour overwinning weer even geleden. De laatste Pro Tour winst dateerde alweer van juli 2012. Op weg naar de finale was de Nederlander ook nog te sterk voor Steve Maish (6-0), Paul Barham (6-2), Jamie Caven (6-5), Wayne Jones (6-1), Kevin Painter (6-1) en Andrew Gilding (6-2.)

Ook Michael van Gerwen kende een succesvolle dag met een plaats in de halve finale. Hierin moest hij zijn meerdere erkennen in de latere runner-up Peter Wright. Kim Huybrechts wist het te schoppen tot de laatste 16. Jelle Klaasen en Vincent van der Voort strandden bij de laatste 32, Roland Scholten ging er in de tweede ronde uit, voor de overige oranjes en Ronny Huybrechts was het in ronde één voorbij.

Zaterdag won de goed in vorm zijnde Adrian Lewis de Players Championship 9. De tweevoudig wereldkampioen en huidig Europees kampioen versloeg de Noord-Ier Brendan Dolan met 6-4. Dolan greep naast de hoofdprijs maar heeft met deze finaleplek laten zien dat er wederom rekening met hem gehouden moet worden op de komende Grand Prix. De Noord-Ier wist op de World Grand Prix 2011 en 2012 voor eigen publiek indruk te maken met respectievelijk een finale en halve finale plek. Op de editie van 2011 schreef hij ook nog geschiedenis door de allereerste 9-darter te produceren op het ‘dubbel-in, dubbel-uit’ toernooi.

Updates Nederlanders en Belgen:

Update 15:15 uur: Michael van Gerwen, Roland Scholten, Kim Huybrechts, Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen hebben hun eerste wedstrijd gewonnen. Ronny Huybrechts en Steve West gingen onderuit.

Update 16:00 uur: In de tweede ronde gaat Roland Scholten nipt met 5-6 onderuit. De overige Nederlanders en de Belg Kim Huybrechts winnen hun partij.

Update 16:30 uur: Jelle Klaasen en Vincent van der Voort hebben hun partij in de derde ronde gewonnen. Michael van Gerwen, Kim Huybrechts en Raymond van Barneveld wonnen en plaatsen zich voor de vierde ronde.

Update 17:30 uur: Van Barneveld en Van Gerwen overleven ook de vierde ronde. Voor Huybrechts eindigt het vandaag bij de laatste 16 met 2-6 tegen Robert Thornton.

Update 18:30 uur: Mighty Mike en Barney winnen hun kwartfinale-partijen en staan beiden in de halve finale.

Update 19:00 uur: De halve finale wordt gewonnen door Raymond van Barneveld, maar Michael van Gerwen ging onderuit tegen Peter Wright.

Update 19:15 uur: De finale is gewonnen door Raymond van Barneveld die daarmee zijn zelfvertrouwen een boost geeft in aanloop naar de World Grand Prix die morgen van start gaat.

Uitslagen Nederlanders en Belgen
(Vanaf de laatste 16 alle uitslagen)

Eerste ronde:
Michael van Gerwen (1) v Tomas Seyler 6-1
Andy Hamilton (16) v Ronny Huybrechts 6-4
Jon Jukes v Roland Scholten 4-6
Kim Huybrechts (12) v Andy Pearce 6-0
Vincent van der Voort v Marc Dewsbury 6-1
Dave Chisnall (2) v Steve West 6-5
Raymond van Barneveld (27) v Steve Maish 6-0
Jelle Klaasen (30) v Mark Cox 6-1

Tweede ronde:
Michael van Gerwen v Andy Jenkins 6-2
Andy Hamilton v Roland Scholten 6-5
Kim Huybrechts v Matthew Edgar 6-3
Vincent van der Voort v Joe Cullen 6-2
Raymond van Barneveld v Paul Barham 6-2
Jelle Klaasen v Scott Rand 6-3

Derde ronde:
Michael van Gerwen 6-3 Jamie Lewis
Kim Huybrechts v Justin Pipe 6-5
Ronnie Baxter 6-5 Vincent van der Voort
Raymond van Barneveld 6-5 Jamie Caven
Simon Whitlock 6-4 Jelle Klaasen

Laatste 16:
Michael van Gerwen 6-5 Brendan Dolan
Mervyn King 6-4 Mark Dudbridge
Robert Thornton 6-2 Kim Huybrechts
Peter Wright 6-5 Ronnie Baxter
Andrew Gilding 6-3 Darren Webster
Adrian Gray 6-3 Jyhan Artut
Raymond van Barneveld 6-1 Wayne Jones
Kevin Painter 6-3 Simon Whitlock

Kwartfinale:
Michael van Gerwen 6-3 Mervyn King
Peter Wright 6-5 Robert Thornton
Andrew Gilding 6-1 Adrian Gray
Raymond van Barneveld 6-1 Kevin Painter

Halve finale:
Michael van Gerwen v Peter Wright 4-6
Andrew Gilding v Raymond van Barneveld 2-6

Finale:
Raymond van Barneveld -
Peter Wright 6-3


Foto: PDC

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws