Home PDC PC Barnsley zondag: Dubbelslag voor Newton en 9-darter voor Dudbridge

PC Barnsley zondag: Dubbelslag voor Newton en 9-darter voor Dudbridge

Wes Newton heeft in Barnsley een dubbelslag gehaald. Nadat hij zaterdag de finale won van Colin Lloyd sleepte hij zondag ook zijn 4e titel binnen. Hij versloeg in de finale Mark Webster met 6-1. Er deden in totaal 126 spelers mee voor de hoofdprijs van £6,000,- en dat zijn waren bijna 10 minder dan zaterdag. Namens Nederland stonden er 7 spelers aan de oche waren: Mareno Michels, Co Stompé, Roland Scholten, Chris Iedema, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Michael van Gerwen. 

In tegenstelling tot zaterdag toen Klaasen en Scholten nog de de 3e ronde wisten te bereiken, moesten beide heren al in de eerste ronde het veld verlaten. Jelle Klaasen verliest met 6-2 van Joe Cullen, de als 2e geplaatste speler vanhet PDC WK onder 21 dat zaterdag gespeeld werd. Roland Scholten had wat pech met de loting en moest zijn meerdere erkennen in Adrian Lewis die met 6-4 won. 

Zaterdag kon hij met zijn 4e ronde plaats nog de beste Nederlandse prestatie neerzetten, maar vandaag was de 2e ronde het eindstation voor Vincent van der Voort, die geheel onverwacht met 6-5 van Dave Smith verloor. Na de lange zaterdag was ook de pijp bij Van Gerwen leeg. Hij speelde zaterdag de Players Championship en het WK onder 21 en bereikte netjes de finale. Van Gerwen kan na een verlies van 6-1 tegen Peter Wright in de 2e ronde vroegtijdig naar huis om de accu weer op te laden voor de Grand Slam of Darts. De 2 ronde bracht ook een paar verassingen mee van Nederlandse bodem. Mareno Michels wint met 6-4 van Terry Jenkins en Chris Iedema stuurt Tony Eccles met 6-5 naar huis. Co Stompé maakt de verwachtingen waar door met 6-2 van Simon Burt te winnen. 

In Barnsley wordt een uitstekende prestatie geleverd door Mark Dudbridge. Hij gooit een perfecte leg in zijn 3e ronde partij tegen Wayne Jones en komt hiermee in het rijtje met leden van de PDC Nine Dart Club waartoe eerder dit jaar o.a. Jamie Caven, Simon Whitlock, Co Stompé en Colin Lloyd toe traden. Bovendien levert de 9-darter hem ook nog eens £3,000,- op. De perfecte finish van Dudbridge lijkt weinig indruk te maken op Wayne Jones, die de wedstrijd uiteindelijk met 6-2 alsnog wint.

In de 3e ronde stuurt Stompé de Engelsman Alan Tabern met 6-0 naar huis. Baxter is met 6-4 iets te sterk voor Michels die vandaag toch een mooie prestatie mocht noteren. Ook voor Iedema is de 3e ronde het eindstation waar hij met 6-3 werd verslagen door de winnaar van zaterdag, Wes Newton. Stompé is de beste Nederlander van vandaag. Hij verslaat op weg naar de kwartfinale Michael Rosenauer nog met 6-3, maar Baxter versperde de weg naar de halve finale en versloeg de Amsterdammer met 6-4.

Finale

Beide heren begin de finale en de eerste 180 komt op naam van Webster. De man uit Wales mist 2 dubbels waardoor Newton via dubbel 10 op een 1-0 voorsprong komt. In het vervolg krijgt Webster een 14-darter van Newton om de oren en is hij direct gebroken. Newton gaat in de 3e leg als een raket van start met de maximale score. Met een 64 finish komt de stand op 3-0 in het voordeel van de Engelsman. Webster laat het in zijn eigen leg helemaal liggen op de dubbels. Hij krijgt 7 pijlen om zijn eigen leg te houden totdat Newton via dubbel 6 nog een break pakt. Newton loopt zelfs uit naar 5-0 via een bull finish van 81. Als Newton in de 6e leg op 32 staat lijkt de Engelsman op een 6-0 overwinning af te gaan, maar Webster steekt hier een stokje voor en komt op 5-1. De Engelsman doet er in de volgende leg nog een schepje bovenop met een 12-darter en een 101 finish beslist Wes Newton de wedstrijd op 6-1 in zijn voordeel en is de dubbelslag in Barnsley compleet. 

De uitslagen vanaf de laatste 16 vind je hieronder en alle overige uitslagen kun je hier vinden.

{sheet 272}