Home PDC PC Finals dag 2, avond: Barney en Mighty Mike naar kwartfinales!

PC Finals dag 2, avond: Barney en Mighty Mike naar kwartfinales!

Van_Gerwen_handen_uiteen

Vanavond gaan we verder met de laatste 4 partijen in de 2e ronde van de Player Championship Finals.
Een Oranje gekleurde avond met 3 Nederlanders in actie. Jelle Klaassen die gisteren knap van Chisnall won neemt het op tegen Gary Anderson die in de 1e ronde nog door het oog van de naald kroop tegen Kellet.

Vervolgens gaat Raymond van Barneveld de strijd aan met Robert Thornton. Beide heren speelden een thriller in ronde 1 en wonnen beiden met 6-5 van King en Jones.
De 3e partij van de avond beloofd ook een spektakel te worden tussen Phil Taylor en de kleurrijke Peter Wright.

Als kers op de slagroom is het Michael van Gerwen die Adrian Lewis treft. Deze clash tussen de nummer 2 en 3 van de wereld is op voorhand al het hoogtepunt van de avond.
RTL7 zal dit alles vanaf 20.00 uur LIVE bij u in de huiskamer brengen. Tevens zal het deze avond ook via hun stream  www.rtl7darts.nl/live te volgen zijn.

2e ronde (best of 17 legs):

Jelle Klaasen(82.94) 5-9 (88,13)Gary Anderson

Meteen al in leg 1 een break, het is Anderson die met zijn 1e pijl op een dubbel de dubbel 16 weet te vinden. Het duurt tot leg 3 totdat Jelle zijn eerste darts op een dubbel krijgt. De 3e is raak via dubbel 20. In de 4e leg verzuimd Klaasen de stand gelijk te trekken door de ene na de andere dubbel te missen. Anderson kan zodoende de break terug voorkomen. Via een 71 finish weet Klaasen wel de aansluiting te vinden waardoor de heren met een 2-3 stand voor het eerst het podium verlaten.
Bij een 2-4 stand en dus de 7e leg is het Klaasen met de 1e 180 pas van de wedstrijd. Via een 135 finish brengt hij het verschil weer op 1 leg. Anderson dreigt met 2 breaks en een 3-7 voorsprong de 2e pauze in te gaan maar mist zijn dubbels en geeft Jelle de kans 1 break terug te pakken. 4-6 de stand en Klaasen zal iedere kans moeten gaan benutten als hij de kwartfinales nog wil bereiken. Als Klaasen die laatste break niet kan verzilveren lijkt hij nu echt in de problemen te komen tegen Anderson die bij een 4-7 stand met 180 zijn eigen leg weer begint. Weer missers op de dubbels geeft Jelle wederom de kans wat terug te doen. 5-7 de stand de partij nadert zijn climax. Jelle verzuimt de partij echt spannend te maken door 2 pijlen te missen voor 6-7. Anderson maakt vervolgens geen fout meer en plaatst zich middels een 5-9 overwinning voor de kwartfinales.

Robert Thornton 8-9 Raymond van Barneveld

In het begin is het Barney die iets scherper aan de partij begint. Dit resulteert meteen in een break in leg 3. De heren pakken vervolgens hun eigen leg en gaan met een 2-3 stand in het voordeel van de Nederlander de 1e pauze tegenmoet. Bij een 2-4 stand is het Barney die de dubbel niet weet te vinden en in plaats van 2-5 staat het dus 3-4 nu.
Thornton, nog steeds 100% op zijn dubbels, breekt dan eindelijk een keer terug en trekt de stand weer helemaal gelijk, 5-5. Raymond straft vervolgens een foutje van Thornton af en pakt weer een break voorsprong. Zonder veel problemen word deze break ook verzilverd en leidt Barney met 4-6 bij de 2e onderbreking. 2 legs op rij van Thornton brengt de stand weer helemaal gelijk in deze vermakelijke partij. 6-6 en deze wedstrijd kan nog steeds alle kanten op. Als Tornton dan zijn eigen leg niet lijkt te willen is het Barney die via dubbel 4 misschien wel de belangrijkste break in de partij pakt. De favoriete dubbel 18 brengt Van Barneveld op een 6-8 voorsprong en dus nog 1 leg verwijderd van de laatste 8. Na 3 matchdarts gemist te hebben op dubbel 19 is het Thornton die dit via tops afstraft en er 7-8 van maakt. De eigen leg zal Barney naar de kwartfinale moeten brengen nu. Matchdart 4,5 en 6 worden dan gemist door de Nederlander en zo laat hij Thornton toch langszij komen. De beslissende 17e leg mag ook nog eens door Thornton begonnen worden. Met Thornton op 126 gooit Barney 180 , Thornton mist vervolgens zijn 1e matchdart op de bull, Barney zet hem op tops en ook matchdart 2 en 3 worden gemist door Thornton. Dubbel 20 is de dubbel die Barney vervolgens naar de kwartfinales leidt na dit zenuwslopend eind.

Peter Wright 3-9 Phil Taylor

Taylor walst letterlijk over Wright heen in het begin van de partij en met een 1-4 voorsprong en een gemiddelde van ruim 106 gaat Taylor comfortabel de eerste pauze in.
Met een 2e break in leg 10 weet Taylor zijn voorsprong uit te bouwen naar een 3-7 voorsprong en lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor The Power.  Uiteraard gaat ook deze partij naar Taylor. Hij maakt het in stijl af met een 143 finish en treft Barney morgenmiddag in de kwartfinales.

Michael van Gerwen(107) 9-6 (104.48)Adrian Lewis

Het 1e tikje is er voor Lewis met meteen zijn 1e pijl raak op de dubbel en de break. In leg 2 weer alles raak voor Lewis en de 0-2 voorsprong. Beide heren stuwen mekaar in een razend tempo naar een hoog niveau en na 5 legs is het Lewis die door die break in de 1e leg met een 2-3 voorsprong de 1e pauze in gaat. Van Gerwen mist het kansje op 3-3 via 121. Lewis is er natuurlijk weer als de kippen bij om het verschil weer 2 te maken. Via zijn 1e 180 en meteen erachter aan een 130 finish pakt Mike zijn eigen leg op sublieme wijze. Leg 8 weer voor Lewis nadat van Gerwen de kans op 100 laat liggen. Ook Lewis is nu van zijn 100% op zijn dubbels af maar leidt wel met 3-5. Jackpot drukt vervolgens door en maakt er zelfs 3-6 van. Hij balt de vuist en weet dat deze 2e break een belangrijke is. Van Gerwen knokt terug en ziet dit beloond met een break in leg 10. Met een 4-6 tussenstand bij de 2e pauze lijkt nog alles mogelijk in dit absolute topduel. 105 en 106 gemiddeld laten de heren noteren na 10 legs!
eigen legs pakken en 1 keer Lewis breken is de opdracht voor van Gerwen. Dat 1e lukt en de 5-6 een feit. een 180 in leg 12 lijkt voldoende en dat is het ook. De break is een feit! 6-6 en het voordeel weer in handen van Mighty Mike! en een 4e leg op rij bezorgt hem de 1e voorsprong in de wedstrijd. Als Mike dan ook nog 124 uitgooit in de leg van Lewis heeft hij nog maar 1 leg nodig. Als hij zelf dan ook nog met 180 begint lijkt de winst binnen. Lewis laat tops over maar Mighty Mike weet 112 uit te gooien en pakt met de 6e leg op rij een 9-6 overwinning!