Home PDC PC Finals dag 2 middag: 4 kwartfinalisten bekend in eenzijdige partijen

PC Finals dag 2 middag: 4 kwartfinalisten bekend in eenzijdige partijen

Newton_Wes

Vanmiddag werd begonnen met de tweede ronde van de Cash Converters Players Championship Finals in het Butlins Minehead Resort. Acht spelers kwamen vanmiddag in actie in vier best of 17 legs partijen. Het was geen middag van spectaculaire partijen: alle partijen werden met een verschil van 5 legs of meer gewonnen. Als eerste speelde Andy Hamilton tegen Brendan Dolan. Hamilton speelde gisteren erg matig tegen John Part. Vandaag was het niet veel beter tegen Brendan Dolan, maar Dolan deed wat Part een dag eerder deed: heel veel dubbels missen. Hierdoor heeft Hamilton toch met 9-3 kunnen winnen. De tweede partij had eenzelfde verhaal. Jenkins kon niet opnieuw doen wat hij tegen Huybrechts deed gisteren en was met name scorend erg zwak tegen Diamond. Ian White op zijn beurt gooide een erg goede partij en won zo geheel verdiend ook met 9-3.

De derde partij van de middag was het ‘spannendst’: dit keer werd met 9-4 gewonnen. Justin Pipe trok aan het langste eind en versloeg Jamie Caven. Caven was niet geduldig genoeg voor het tempo van de partij en ondanks dat hij scorend de betere is mist ook Caven veel dubbels. Pipe speelt solide en profiteert hiervan en wint zo overtuigend. De laatste partij van de middag lijkt veelbelovend op papier: Steve Beaton tegen Wes Newton. Ook deze partij wordt echter heel eenzijdig. Wes Newton speelt een goede partij, zowel scorend als finishend en Beaton kan The Warrior niet bijhouden in de legs. Zo zijn vier kwartfinalisten bekend. Vanavond wordt gespeeld om de andere vier kwartfinale plaatsen. Onder andere met de Nederlanders Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Jelle Klaasen.

De wedstrijden zijn best of  17 legs en zijn te bekijken via de stream op http://rtl7darts.nl/live.

Speelschema 30 november 2013 – middag
Brendan Dolan v Andy Hamilton
Terry Jenkins v Ian White
Jamie Caven v Justin Pipe
Steve Beaton v Wes Newton

Brendan Dolan (90.72) 3-9 Andy Hamilton (90.73)
De eerste twee legs van de wedstrijd gaan naar Hamilton dankzij 11 missers van Dolan op de dubbel. Dubbel 4 wordt wel geraakt in de derde leg en Dolan komt op het scorebord. De laatste twee legs voor de pauze gaan met de darts mee en zo staat het 3-2 voor The Hammer bij de eerste pauze in een partij die nog wat op gang moet komen.

Legs 6 en 7 zijn opnieuw prooi voor The Hammer terwijl het steeds Dolan is die beter scoort. Net als John Part gisteren kan de Noord-Ier zijn dubbels niet raken. Dolan begint het nu ook scorend moeilijker te krijgen en kijkt ondertussen tegen een 6-2 achterstand aan. The Hammer bokst de eerste 180 van de partij in leg 9 in het bord en gaat opnieuw met de leg aan de haal na nog drie missers van Dolan. Ook de tiende leg is voor Hamilton en de wedstrijd lijkt al zo goed als gespeeld bij de tweede pauze: 8-2 voor Hamilton.

Na de pauze gaat Dolan nog wel aan de haal met de tiende leg via een finish van 70 op bullseye en in de twaalfde leg valt ook de eerste 180 voor de Noord-Ier nog. Maar Hamilton doet wat hij gisteren ook deed in de elfde leg. Geheel onverwacht wordt in de laatste leg een ontzettend hoge finish gegooid: 160 gaat ineens uit en Hamilton wint met 9-3.

Terry Jenkins 3-9 Ian White
Ian White begint aan de eerste leg en mist bullseye voor 170. Hij wint wel de eerste leg. De daaropvolgende twee legs gaan overtuigend naar Diamond die scorend de sterkere is vooralsnog. De tweede break wordt in leg 54 geplaatst middels een 54 finish. Ian White blijft zeer sterk spelen en ook de vijfde leg is een feit dankzij een dubbel 16: 5-0 voor Ian White.

Na de pauze gaat Ian White lekker door en breekt Jenkins voor de derde keer met een 92 finish. Beide heren openen de zevende leg met hun eerste 180 en het is opnieuw White die de leg weet te winnen. De achtste leg gaat voor het eerst naar Terry Jenkins. Via een finish van 60 weet The Raging Bull toch nog op het scorebord te komen. Jenkins begint zijn scores steeds beter te raken en kan ineens weer mee met Ian White: de  laatste twee legs voor de pauze gaan met de darts mee en zo staat het 8-2 bij de tweede pauze. Via dubbel 10 weet White de partij na de pauze meteen af te maken en Diamond wint met 9-2 van The Raging Bull.

Jamie Caven (94.60) 4-9 Justin Pipe (89.70)
De eerste twee legs zijn prooi voor The Force, die in de eerste leg een aantal dubbels afstraft van Caven. Caven breekt terug in leg 3 via dubbel 12. De derde break op rij komt ook als Pipe 79 uitgooit voor 3-1. Caven mist opnieuw drie dubbels in de vijfde leg en Pipe profiteert opnieuw en gooit dubbel 5 voor 4-1.  

Caven gooit na de pauze een 127 finish uit op bullseye en krijgt zijn tweede leg op het scorebord. De tweede hoge finish komt dankzij Justin Pipe die een 120 finish gooit. Pipe zet door en wint twee legs daarna om op 7-2 voorsprong te komen. Caven geeft nog niet op en via dubbel 6 kan Jabba voor de pauze nog een leg winnen voor 7-3.  Pipe straft een misser van Caven af door 76 uit te gooien via bullseye en op één  leg van de overwinning te komen. Beide heren gooien een 180 in de twaalfde leg en Caven wint de leg via 81, maar het is al te laat want Pipe wint de dertiende leg en wordt zo de derde kwartfinalist.

Steve Beaton (81.41) 3-9 Wes Newton (93.96)
Wes Newton begint goed aan de partij. In de openingsleg gooit hij 180 en breekt hij Beaton voor 1-0. Ook de tweede leg wordt via dubbel 16 gewonnen door The Warrior. De derde leg komt Newton opnieuw op voorsprong maar Beaton gooit een 145 finish uit om op het scorebord te komen. De volgende twee legs gaan naar degene die hem begonnen is en Newton staat zo 3-2 voor bij de eerste pauze.

De volgende twee legs gaan opnieuw naar Newton die scorend elke keer ver uitloopt bij zijn tegenstander. Beaton mist een aantal dubbels in de achtste leg en lijkt het nu ook finishend niet te kunnen opbrengen en Newton profiteert voor 6-2. Newton blijft knallen en wint zijn vierde en vijfde leg op rij. Waaronder een 141 finish in de tiende leg. Na de pauze heeft Newton nog één leg nodig.  Na de pauze weet Beaton nog één leg te winnen maar het is al te laat: Wes Newton wint de twaalfde leg en wint met 9-3 en wordt de vierde kwartfinalist.