Home PDC PCF dag 3: Van Gerwen wint, Barney kansloos tegen Taylor

PCF dag 3: Van Gerwen wint, Barney kansloos tegen Taylor

Van Gerwen schreeuwt

Vanmiddag stonden in Minehead de kwartfinales van de Players Championship Finals op het programma. Acht spelers namen het vandaag tegen elkaar op om te beslissen wie er dit jaar met de hoofdprijs van zestigduizend pond vandoor gaat. Allereerst won onze landgenoot Michael van Gerwen vrij eenvoudig van Wes Newton met 9-4. Michael gooide geweldig en wist zelfs nog een 170-finish te gooien. Andy Hamilton zal zijn tegenstander worden in de halve finale, hij won met 9-6 van Ian White. Enigszins verrassend was de uitschakeling van Gary Anderson, hij ging met 7-9 zitten tegen Justin Pipe. Als laatste is Raymond van Barneveld er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen. Hij verloor kansloos van Taylor. Met een gemiddelde van ruim 110 gaf The Power een ware demonstratie. Vanavond rond de klok van acht uur zullen de halve finales gaan beginnen.

Speelschema zondag middagsessie:

Michael van Gerwen 9-4 Wes Newton

Ian White 6-9 Andy Hamilton

Gary Anderson 7-9 Justin Pipe

Raymond van Barneveld 2-9 Phil Taylor

Michael van Gerwen (102.51) 9-4 Wes Newton (95.72)

De uit Fleetwood afkomstige Wes Newton mag aan de partij beginnen. Hij gaat niet geweldig van start en moet toezien hoe Van Gerwen hem in vijftien darts breekt. Newton is echter niet onder de indruk en finisht 104 om er weer 1-1 van te maken. Van Gerwen opent leg drie met twee keer 180 en mag aanleggen voor 141. De zevende dart gaat helaas mis. In elf darts is de derde break in de partij een feit. Het wordt 3-1 voor Michael in veertien darts. In de vijfde leg mist hij 76 voor een grote voorsprong, en kan Newton terugkomen. Stand bij de eerste pauze: 3-2 voor Van Gerwen. De man uit Vlijmen komt goed uit de pauze en houdt zijn eigen leg in vijftien pijlen. Ook de 5-2 komt snel op het bord. De achtste leg gaat ook naar Michael. Zijn gemiddelde ligt rond de 103. Newton doet iets terug en staat nu 6-3 achter. Van Gerwen gooit een zeer sterke leg en komt nu op 7-3 in de pauze. We zien dat onze landgenoot weer in geweldige vorm is! Met een geweldige 170-finish staat het nu 8-3. Newton weet terug te breken met een 64-finish waar Michael twee matchdarts mist. Newton begint met 180. Michael gooit 180 terug. Newton weet er nog een te gooien en mist twee darts voor de dubbel. Michael maakt het af met dubbel 16 en staat vanavond in de halve finale.

Ian White (89.54) 6-9 Andy Hamilton (92.81)

Hamilton pakt met een 67-finish de eerste leg. White moet de trippels nog zien te vinden en ziet Hamilton 2-0 maken. In dertien darts komt Hamilton ook sterk op 3-0. Andy mist een 170-finish nipt op de bullseye. Via negen en dubbel acht staat het gewoon 4-0. Ian White pakt toch nog een leg met een 100-finish. Beide heren gaan even pauzeren. Beide mannen gaan een beetje gelijk op en de stand staat na zeven legs op 5-2 voor Hamilton. Hamilton mist 124 op de bull en White mist behoorlijk veel dubbels. Hamilton komt op 6-2 voor. Ian White finisht 81 op de bullseye voor 6-3. We gaan de pauze in met 6-4. Hamilton ziet zijn voorsprong stukje bij beetje kleiner worden. Beide mannen missen dubbels in leg elf. Het is uiteindelijke The Hammer die de leg pakt. White komt nog wel op 7-5. Hamilton maakt er gemakkelijk 8-5 van en heeft nog maar een leg nodig. The Hammer mist een batterij aan matchdarts en White profiteert. Het staat nu 8-6 in het voordeel van Andy Hamilton. Een enigszins saaie partij is ten einde als Hamilton de dubbel raakt. Hij staat in de halve finale ten koste van Ian White.

Gary Anderson (93.28) 7-9 Justin Pipe (95.32)

Justin Pipe pakt de eerste leg in deze partij en komt met 1-0 voor. Anderson moet nog warm worden terwijl Pipe met een 107-finish de 2-0 voorsprong pakt. Met een finish van 72 staat het zelfs 3-0. Anderson wordt wakker en begint met een 180. Via dubbel tien is het 3-1 en heeft The Flying Scottsman zijn eerste leg binnen. Pipe mist 124 op dubbel elf. In de herkansing is het wel raak: stand 4-1 voor Pipe. Anderson pakt leg zes via dubbel een en komt op 4-2. De zevende leg gaat naar Pipe en Anderson moet echt beter gaan spelen, wil hij deze partij nog winnen. Anderson mist 123 op de bullseye en Pipe mist drie dubbels. Anderson maakt er 5-3 van. Pipe pakt de volgende leg en lijkt op weg te zijn naar de overwinning. Anderson mist 104 om zijn leg te houden. Pipe mist op zijn beurt 110. Beide mannen missen erg veel darts op de dubbel. Gary maakt er uiteindelijk toch nog 6-4 van en houdt zijn kansen levend! Pipe finisht 80 om de eerste leg na de break te pakken. Anderson pakt via dubbel 4 de 5-7 en staat nog maar twee legs achter. Hij moet Pipe nog een keer breken. Pipe mist drie darts op dubbel drie, Anderson profiteert, breekt terug, en staat nu op 7-6. In vijftien darts pakt Anderson de veertiende leg. We staan gelijk: 7-7. Pipe finisht een belangrijke 61 om 8-7 voor te komen. Het is Pipe die in de halve finale staat! Anderson gooit een puddingbeurt op het belangrijke moment en verliest met 9-7.

Raymond van Barneveld (94.66) 2-9 Phil Taylor (111.58)

Taylor begint aan de partij. Wanneer hij op 53 de enkele dertien mist, pakt Van Barneveld via 71 de eerste leg. Raymond gooit zijn eerste 180 van de partij. Wanneer Van Barneveld na twaalf darts op dubbel 8 staat, is het Taylor die een twaalf darter gooit en 1-1 maakt. In veertien darts houdt Taylor zijn leg. Barney gooit zijn tweede 180. Hij mist 74 op dubbel zestien. Taylor pakt hem wel in dertien darts. The Power gaat in veertien darts met 4-1 de pauze in, met een gemiddelde van ruim 110. Taylor gooit er nog maar eens een 13 darter achteraan. Met een finish van 117 en een twaalfdarter staat Taylor 6-1 voor. Barney pakt nog een legje met een 111-finish voor 6-2. In veertien darts is het 7-2 voor Taylor. Het is weer ongelofelijk wat hij aan het doen is. Zijn gemiddelde schommelt boven de 110. Barney mist drie dubbels om er 7-3 van te maken en dan staat Taylor 8-2 voor. Met een 12-darter inclusief 121-finish voltooit Taylor zijn demonstratie vanmiddag.