PCF halve finales: Kim Huybrechts en Phil Taylor in de finale PDC
PDC

PCF halve finales: Kim Huybrechts en Phil Taylor in de finale

PCF halve finales: Kim Huybrechts en Phil Taylor in de finale

Kim Huybrechts heeft de finale bereikt door zijn tegenstander Justin Pipe met 11-6 achter zich te laten. Deze finale is de eerste voor de Belg op een tv toernooi. In de finale treft hij Phil Taylor die met ruim 11-2 van een zeer zwak spelende Simon Whitlock won. had geen problemen met zijn Australische tegenstander en walste over hem heen. Taylor deed er nog een schepje bovenop door de 12e leg met een briljante 170 finish naar zich toe te trekken en de partij in stijl af te sluiten met een verbijsterende 164 finish.

Kim Huybrechts, Justin Pipe, Simon Whitlock en Phil Taylor lieten hun tegenstanders bij de laatste acht achter zich en streden voor de felbegeerde finaleplek op de Players Championship Finals 2012 die in de Butlins Minehead Resort wordt gehouden. Kim Huybrechts nam het in de eerste halve finale partij op tegen Justin Pipe.

De halve finales werden gespeeld over best of 21 legs. De finale volgt ongeveer 20 minuten na de halve finale partijen. Voor alle uitslagen zie ons toernooicenter. Hieronder zijn enkele links naar livestreams te zien.

Livestream 1 - Livestream 2 - Livestream 3 - Livestream 4 - Livestream 5 - Live scorecenter

Speelschema Halve finales
Kim Huybrechts
v Justin Pipe
Simon Whitlock v Phil Taylor

Kim Huybrechts (96.05) 11-6 Justin Pipe (95.80)
Pipe begint met 180 maar met dubbel 16 heeft Huybrechts de openingsleg in bezit. Kim gooit 140 en laat 161 staan. Pipe gooit ook 140 en hij houdt 121 over. Met dubbel 6 verdubbelt de Belg zijn voorsprong. Pipe komt als eerste op een finish van 96 te staan, Huybrechts legt de druk en laat 85 staan. Pipe raakt de dubbel 8 en voorkomt een grotere achterstand. The Force houdt in de volgende leg 140 over maar gooit deze niet uit. Met zijn 83 finish maakt Kim er 3-1 van. Met een rake dubbel 16 is het 4-1 voor de Belg bij de eerste pauze. Pipe mist vier pijlen voor de zesde leg maar aangezien zijn tegenstander de leg ook niet naar zich toe kan trekken, komt Pipe terug en wint zijn tweede leg met dubbel 5. Met een rake 70 finish op de bull maakt de Belg er 5-2 van.

The Force slaat terug met een mooie 120 finish. Kim gooit zijn eerste 180 en pakt leg 9 met dubbel 8. Met een 101 finish via dubbel 12, wint Pipe zijn vierde leg. Met zijn 73 finish maakt Huybrechts er 7-4 van. Huybrechts gooit een 180 maar mist tops om Pipe af te straffen voor eerdere missers. Pipe profiteert met dubbel acht. Met een 67 uitgooi is het 8-5 in het voordeel van de Belg. Kim gooit weer een 180 maar zijn Engelse tegenstander snoept de leg af met dubbel 16. Huybrechts dendert verder met zijn vierde 180, Pipe mist dubbel 16 en zijn tegenstander straft af met dubbel 10. The Hurricane heeft nog 2 legs nodig voor de finale. Pipe gooit zijn 101 finish niet uit. Huybrechts profiteert met dubbel 9 en is heel dichtbij de finale. Huybrechts stevent af op de overwinning met een score van 174 en twee keer 140. Met een 11- dart leg belandt hij voor de eerste keer in de finale van een tv toernooi.

Simon Whitlock (95.55) 2-11 Phil Taylor (106.02)
Phil Taylor laat zijn pijlen als eerste spreken. The Power gooit 180 en laat 45 staan. Die gooit hij niet uit maar kan terugkomen voor zijn 32 finish aangezien Whitlock nog ver weg is. Whitlock komt als eerste op een finish van te staan, Hij gooit deze finish uit en trekt de stand gelijk. Whitlock mist de dubbels voor de voorsprong, Taylor straft dit af met dubbel 5. Taylor gooit zijn 121 finish niet uit maar kan terugkomen als zijn tegenstander zijn dubbels mist. Taylor mist wederom, ook Whitlock kan de leg niet naar zich toetrekken. Uiteindelijk maakt Taylor er via dubbel acht 3-1 van. Met dubbel 8 dendert The Power verder en gaat met een voorsprong van 4-1 de eerste pauze in. Na de pauze komt de Australiër op 170. Deze finish lukt niet, hij gaat voor de 112 en laat 20 staan. Whitlock mist dubbels om zijn achterstand te verkleinen, Taylor straft af met tops. Met dubbel 16 gaat The Power vrolijk verder en leidt al met 6-1. Taylor pakt de volgende leg met dubbel 4. Phil maakt er 8-1 van. Whitlock gooit 180 in de volgende leg en heeft eindelijk zijn tweede leg te pakken via dubbel 14. Whitlock komt op 104 te staan maar krijgt de gelegenheid niet als Taylor zijn 88 finish uitgooit. Met een briljante 170 finish heeft de vijftienvoudig wereldkampioen nog 1 leg nodig voor de finale. Met een verbijsterende 164 finish sluit de grootmeester de partij in stijl af.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws