Home PDC PDC Cazoo Premier League krijgt een nieuwe opzet

PDC Cazoo Premier League krijgt een nieuwe opzet

UNIBET PREMIER LEAGUE 2021 NIGHT6 MARSHALL ARENA, MILTON KEYNES PIC;LAWRENCE LUSTIG GLEN DURRANT V MICHAEL VAN GERWEN MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

Na de introductie in 2005 van de Premier League gaat de league verder in een compleet nieuwe format. Dit jaar zullen de deelnemers van de Cazoo Premier League elke speelweek een mini-toernooi spelen.

Acht spelers zullen in totaal 16 mini-toernooien spelen waarna de play-offs zullen volgen. Geen challengers meer en ook geen 10 deelnemers meer maar een deelnemersveld van acht spelers.

De Premier League, die nu het meest verstrekkende evenement van het circuit is, wordt dit jaar nog steeds gespeeld in 17 arena’s in Engeland, Ierland, Nederland en Duitsland en heeft een geweldige prijzenpot van £ 1 miljoen pond.

Elke speelweek is er een bonus van 10.000 pond te verdienen voor de winnaar. Een speelavond bestaat dus uit vier kwartfinales, twee halve finales en een finale gespeeld in een format van best of 11. Naast de dagprijs van 10.000 pond zijn er rankingpunten te verdienen, vijf voor de winnaar, drie voor de runner-up en twee voor de halve finalisten. Na 16 speelweken gaat de top vier door naar de play-offs.

Gedurende de 16 weken zullen spelers elkaar twee keer ontmoeten in een kwartfinale.

“De Cazoo Premier League is onherkenbaar gegroeid sinds de introductie 17 jaar geleden, maar de tijd was rijp om dit baanbrekende nieuwe format te introduceren”, zegt PDC-topman Matt Porter.

“Ons nieuwe format betekent dat elke wedstrijd ertoe doet. Elke avond gedurende het seizoen heeft zijn eigen kampioen en zal nog meer waarde bieden voor fans die overal ter wereld aanwezig zijn en kijken, met zeven wedstrijden die tot een einde spelen om een ​​winnaar te vinden in elke locatie.”

Het veld met acht spelers voor de Cazoo Premier League 2022 zal te zijner tijd worden bevestigd.

Formaat
Elke avond worden kwartfinales, halve finales en een finale gespeeld over de best of 11 legs (eerste tot zes).
Elke speler zal de andere zeven spelers in de loop van het seizoen twee keer ontmoeten in een kwartfinale, plus nog twee avonden met extra wedstrijden in hetzelfde formaat.

League-punten
Avondwinnaar – 5 punten + £ 10.000 bonus
Tweede plaats – 3 punten
Halve Finalisten – 2 punten