Home PDC PDC dag 3: Hashimoto verrast, maar Anderson toch een maatje te groot

PDC dag 3: Hashimoto verrast, maar Anderson toch een maatje te groot

We zijn alweer toegekomen aan de 3e dag van het PDC WK 2011. Er komen vandaag geen Nederlanders in actie, maar er staan wel een paar andere mooie wedstrijden op het programma. Hamilton won de eerste wedstrijd van de avond relatief gemakkelijk met 3-0 van Dennis Smith, hoewel het spel van ‘The Hammer’ nog niet heel overtuigend overkwam. De eerste verassing van de avond kwam uit Japan. Op papier zag het er goed uit voor Mark Padgett die zich via het zware kwalificatietoernooi in de UK plaatste voor het WK. Maar de Japanner Hashimoto speelde zijn eigen spel en liet zich niet kennen. Padgett kwam tekort en verloor de voorronde met 4-2. Later verloor hij alsnog de 1e ronde tegen de oppermachtige Gary Anderson. De wedstrijd tussen Alex Roy en Mark Dudbridge gespeeld en die begon veelbelovend. Roy bood stevig verweer, maar uiteindelijk won ‘Flash’ de wedstrijd met 3-1. De wedstrijden van Simon Whitlock en Gary Anderson waren eenrichtingsverkeer, maar Steve Evans kon in het begin nog wel even bijblijven. Uiteindelijk wonnen Simon Whitock en Gary Anderson beide met 3-0.

Programma/Uitslagen 1e ronde zaterdag 18 December:

Andy Hamilton v Dennis Smith 3-0 (3-1, 3-0, 3-2)
Beide mannen begonnen niet heel erg sterk aan de wedstrijd en na het houden van de eigen leg van beide mannen wist Hamilton de 1e break te forceren in de 3e leg. In het vervolg missen beide mannen veel dubbels maar het is Hamilton die via dubbel 5 toch besluit dat hij de leg en hiermee de 1e set wil hebben. De 1e leg van de volgende set pakt Hamilton met een 14-darter, en de volgende is ook een prooi voor de Engelsman. Met 3 legs op rij gaat de set uiteindelijk naar Hamilton. In de 3e set maken de heren er een echte strijd van en gaan ze gelijk op tot 2-2. Smith kreeg maar liefst 5 kansen om de set te pakken en in de wedstrijd te blijven maar wist ze niet te verzilveren. Dat werd door Hamilton afgestraft want met een 106 finish was de 2e ronde een feit voor ‘The Hammer’. In de volgende ronde mag Andy Hamilton het opnemen tegen Robert Thornton of Nigel Heydon.

Matt Padgett v Morihiro Hashimoto (V) 2-4
De eerste leg is een prooi voor Matt Padgett, maar in de 2e leg loopt hij een straatlengte achter op Hashimoto. Hashimoto mag het proberen voor 116 maar hij mist dubbel 18 en mag ervoor terugkomen. Padgett komt wel iets dichterbij, maar via de laatste pijl op dubbel 9 wordt het 1-1. In het vervolg gaan beide mannen gelijk op totdat Padgett een 140 uit de hoed tovert om 88 over te laten. Padgett mist maar Hashimoto weet 155 niet te raken en via tops komt Padgett 2-1 in legs voor. De heren blijven met de darts meegooien, de Japanner komt terug tot 2-2. Dan komt de eerste breekkans voor Hashimoto, en die wordt meteen gepakt zodat de Japanner 3-2 voor staat. Vanaf 81 krijgt Hashimoto 2 pijlen voor dubbel 12 en de wedstrijd, maar hij maakt het niet af. Padgett mist zijn finish ook, en Hashimoto pakt de leg en de wedstrijd nu wel.

Mark Dudbridge Alex Roy 3-1 (1-3, 3-2, 3-1, 3-1)
Beide heren laten meteen een hoog niveau zien, Roy maakt met 2 keer 180 meteen duidelijk wat zijn bedoelingen zijn. Hij pakt de 1e leg, maar Dudbridge maakt er 1-1 van, en dan trekt Roy door. Hij komt 2-1 in legs voor te staan en uiteindelijk pakt hij de 1e set met 3-1 in legs. In de 2e set doen beide mannen niets voor elkaar onder en gaan tot 2-2 gelijk op. In de beslissende leg om de set begint Dudbridge met 180 terwijl Roy even achterblijft. Als ‘Flash’ dan ook nog vervolgt met 140 lijkt de weg vrij voor 1-1 in sets, en via 81 ligt de wedstrijd weer helemaal open. In het begin van de 3e set krijgt Dudbridge de kans om te breken, maar hij laat de kans liggen en Roy houdt zijn eigen leg alsnog. Ook de volgende leg gaat met de darts mee en het wordt 1-1. Dan pakt Dudbridge de maximale score in de leg van Roy en ook het vervolg is goed. Hij mist weer eens kans om te breken maar omdat Roy 115 niet uitgooit pakt Dudbridge de leg alsnog tegen de darts in voor 2-1. Dudbridge houdt dan de eigen leg en hiermee de set voor een 2-1 voorsprong. Na de pauze lijkt Dudbridge de wedstrijd volledig onder controle te zetten als hij 1-0 voor staat en de druk in de 2e leg verder opvoert. Maar dan missen beide heren kansen en uiteindelijk is het Roy die de leg pakt voor 1-1. Het lijkt Roy weer vertrouwen te geven en die levert een 180 af, maar de 129 die overblijft is te hoog gegrepen met Dudbridge op 54. Die pakt de 2-1 voorsprong en is nog 1 leg verwijderd van de 2e ronde. Roy krijgt ook in de 4e leg kansen maar pakt ze niet en via dubbel 4 wint Dudbridge de wedstrijd met 3-1.

Simon Whitlock Steve Evans 3-0 (3-1, 3-1, 3-0)
De eerste wedstrijd van de finalist van vorig jaar is een feit. De eerste leg wordt gepakt door Whitlock, maar Evans blijft goed bij en maakt er 1-1 van. De wedstrijd gaat met de darts mee tot 2-1, maar dan pakt Whitlock de eerste break en hiermee ook de set voor 1-0. Ook de 2e set gaat gemakkelijk naar Whitlock die nu een 2-0 voorsprong in sets te pakken heeft. Weinig verassend gaat ook de 3e set naar Whitlock die hiermee door is naar de 2e ronde.

Gary Anderson v Morihiro Hashimoto 3-0 (3-0, 3-0,3-0)
De verassing van de avond, de Japanner Morihiro Hashimoto mocht het in de 1e ronde op gaan nemen tegen de Schot Gary Anderson, en die bleek toch een maatje te groot met een gemiddelde boven de 103. Hashimoto begon de wedstrijd met een 180 score, maar de leg ging naar Anderson die het met pijlen besliste en zelf ook 180 gooide. De eerste set wordt met wederom 180 en ook nog een 122 finish met 3-0 in legs gepakt door Anderson. In de 1e leg van de 2e set kreeg Hashimoto zowaar 2 kansen om een leg te pakken, maar hij wist de kansen niet te verzilveren en de leg ging naar Anderson. Ook de volgende 2 legs gaan naar Anderson die hiermee op een 2-0 voorsprong in sets komt. De derde set werd gemakkelijk gewonnen en tops bracht Anderson in de 2e ronde.