Home PDC PDC dag 4: “Part keihard onderuit tegen Laursen”

PDC dag 4: “Part keihard onderuit tegen Laursen”

PerLaursen_PDCWK2010

Een zeer trieste avond voor oud wereldkampioen John Part geen moment zat hij in de partij afgelopen avond en uiteindelijk met een 0-3 nederlaag tegen de Deen Per Laursen verlaat hij het PDC World Darts Championship. Naast Per Laursen wisten ook Wayne Jones, Robert Thornton en Wes Newton een plekje in de 2e ronde te bemachtigen.

 

 

Uitslagen zondag 19 December
Wayne Jones v Kirk Shepherd 3-1 (1-3, 3-0, 3-0, 3-2)
Wayne Jones verliest de 1e set maar weet vervolgens een tandje bij te schakelen en pakt vervolgens 6 legs op rij, de 4e set word het toch nog even spannend vier pijlen kreeg Shepherd voor de set maar die werden gemist waarop Jones met dubbel 8 de wedstrijd naar zich toe trok.

Per Laursen v Boris Krcmar (V) 4-2

Per Laursen weet deze partij met o.a. een 106 finish naar zich toe te trekken tegen oud softtip wereldkampioen Boris Krcmar en mag zich nu opmaken voor drievoudig wereldkampioen John Part.

Robert Thornton v Nigel Heydon 3-1 (3-1, 3-2, 1-3, 3-2)
Nigel Heydon had afgelopen seizoen tijdens de diverse Players Championship al laten zien dat hij zeker een verdienstelijke pijl kan gooien. Op het grote PDC World Darts Championship podium is het toch even anders en dat was duidelijk zichtbaar. De kansen waren er zeker wel voor Heydon maar hij maakte ze simpelweg niet af waardoor Thornton uiteindelijk met 3-1 in sets de partij naar zich toe trekt. 

Wes Newton v Darin Young 3-0 (3-0, 3-2, 3-1)
Een makkelijke zege voor de goed in vorm verkerende Wes Newton. Geen moment kwam hij echt in de problemen en hij mag het nu in de 2e ronde gaan opnemen tegen de winnaar van Kevin Painter/Brendan Dolan

John Part v Per Laursen 0-3 (3-2, 3-1, 3-2)
Deze nederlaag heeft grote gevolgen voor de Canadees John Part want door deze nederlaag gaat hij buiten de Top 32 eindige van de PDC Order of Merit waardoor hij niet meer automatisch geplaatst is voor de TV toernooien is dit het einde van het tijdperk Part?. Per Laursen zal uiterst gelukkig zijn met deze overwinning en mag het in de 2e ronde op gaan nemen tegen Phil Taylor.

Dan nog even een resumé omtrend de statistieken
Er werd vanavond 19x 180 gegooit, de meeste waren van John Part hij wist er 7 te gooien.
Het hoogste gemiddelde van de avond is van Wayne Jones met 92.63 per drie pijlen, het laagste gemiddelde vanavond was van Darin Young hij kwam met drie pijlen uit op 80.57
De hoogste finish kwam op naam van Kirk Shepherd met 158