Home PDC PDC directeur over darters in nood, ranglijsten en toernooien

PDC directeur over darters in nood, ranglijsten en toernooien

Als de aandacht naar de tweede helft van het jaar gaat, zijn er ook nog kopzorgen over de rankingpunten, kwalificatie voor de major toernooien en nog belangrijker: het levensonderhoud van de spelers.

PDC algemeen directeur Matthew Porter beseft dat de spelers voor uitdagingen komen te staan aangezien er geen geld verdiend kan worden met demo toernooien en met het wekelijkse prijzengeld. We hopen zoveel mogelijk op de kalender te doen om onze spelers een Tour te bieden zegt Porter die de komende weken en maanden met de PDPA om de tafel zal zitten.

“We zijn ons er van bewust dat de spelers zelfstandigen zijn en technisch gezien hebben ze geen inkomen op dit moment, behalve degenen die mogelijk fortuinlijk zijn met sponsors”. Aldus Porter tegenover Sky Sports.

“De meeste spelers zijn afhankelijk van prijzengeld en inkomsten uit demo toernooien en zij zullen het moeilijk krijgen. We zullen daarom met de PDPA in gesprek gaan omdat we niet willen dat spelers van de radar verdwijnen”.

“Het is belangrijk dat spelers met ons communiceren als ze in een moeilijke positie geraken en als we dingen op een rijtje moeten zetten om ze door deze periode heen te helpen, het zij zo”.

Het volgende major toernooi is de World Matchplay in Blackpool in juli. Van nu tot de Matchplay staan er een reeks van Players Championship en European Tour evenementen op het programma en deze toernooien bieden spelers de kans om op de ranglijsten te stijgen en zich te kwalificeren voor tv toernooien.

“Momenteel blijven ranglijsten zoals ze zijn omdat er niet gespeeld wordt, we zullen dus nagaan hoe dingen uitpakken zegt Porter. We willen niet dat er een situatie ontstaat waarbij geld van de ranglijsten afgaat en niets daarvoor in de plaats komt, omdat dit op ieders positie een negatieve invloed zou hebben. Het is iets waarover we nog geen besluit hebben genomen”.

“De opschorting bevindt zich in een vroeg stadium maar we zullen met de PDPA samenwerken om tot een redelijke oplossing te komen. De PDPA is heel goed in het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn voor de diverse categorieën van de leden”.

“De meeste spelers hebben waarschijnlijk een tourkaart. Maar niet iedereen zit in hetzelfde schuitje. Sommigen staan er financieel goed voor en sommigen minder. Sommige spelers zullen veel prijzengeld verdedigen van twee jaar terug en anderen hebben minder te verdedigen”.

“We moeten er zeker van zijn dat de eventuele maatregelen die wij nemen redelijk en helder zijn voor iedereen. Hopelijk kunnen we spelers zoveel mogelijk kansen geven om op de ranglijsten te stijgen, als we zoveel mogelijk toernooien kunnen organiseren”.

“De PDC evalueert constant over volgende stappen. Maar zoals de rest van de wereld is er geen definitief antwoord. Het is speculeren of beperkingen op gegeven moment soepeler worden in de toekomst en we in staat zijn vloertoernooien te organiseren in het belang van de spelers. In deze tijden met strenge maatregelen en richtlijnen weten we het niet. Uiteindelijk zijn er zoveel weekenden in het jaar gepaard gaande met reizen, schema’s en dergelijke. We kunnen mensen niet vragen om op twee plaatsten tegelijk te zijn”.