Home PDC PDC Europe 100% Duits of wachten we op de Nederlanders…

PDC Europe 100% Duits of wachten we op de Nederlanders…

Raymond_van_Barneveld

Via de European order of Merit zijn er ook dit jaar weer veel mogelijkheden voor kwalificatie voor het PDC WK&EK. De PDC heeft onlangs de kwalificatie criteria bekend gemaakt voor de Major toernooien voor het jaar 2010. Ook dit jaar zal de European order of Merit weer een grote rol gaan spelen. Net zoals vorig jaar zullen zich dit jaar weer 8 spelers kwalificeren via de Europese ranking voor de PDC European Darts Championship. Deze EK editie word gehouden in Duitsland, Dinslaken net over de grens bij Venlo is de place to be.

Naast de al gespeelde German Darts Championships en de beide Players Championships op Gibraltar tellen de PDC Europe events in Gladbeck, Salzburg en Haarlem mee. Natuurlijk zien we graag vele Nederlanders en Belgen aan de oche verschijnen in de Stadthalle te Dinslaken. Om nog voldoende ponden te pakken is gezien de reisafstanden Gladbeck en Haarlem erg belangrijk. Voor Gladbeck liggen er twee wildcards te wachten, in Den Bosch zal zaterdagavond 20 februari een WildCard toernooi gehouden worden.

PDC European Championship – Startbewijzen:
(Ranking geldend op 05.07.10) 

Top 16 van de PDC Order of Merit 
Top 8 van PDC Players Championship Order of Merit (indien nog niet via de PDC Order of Merit gekwalificeerd) en 
Top 8 van PDC European Order of Merit (indien nog niet via een andere Order of Merit gekwalificeerd) 

Ook voor het toernooi van het jaar, het PDC World Darts Championship in London, worden net zoals afgelopen jaar weer 4 kwalificatie tickets ter beschikking gesteld via de European Order of Merit. Daardoor krijgen de nog mee tellende PDC Europe events in Nuland en Bad Nauheim een belangrijke waarde na de zomer pauze, en kunnen nog veel verschil maken voor de Top 4 plaatsen voor kwalificatie.

Welke toernooien in totaal meetellen voor vaststellen van de top 4 is momenteel nog niet bekend en verdere info zal nog volgen. 

PDC World Darts Championship – kwalificatie plaatsen:
(ranking geldend op: 30.11.10)   
Top 32 van de PDC Order of Merit 
Top 16 van de PDC Players Championship Order of Merit (indien nog niet via de PDC OoM gekwalificeerd) 
Top 4 van de PDC European Order of Merit (indien nog niet via een andere ranking gekwalificeerd) en 
20 uitnodigingen door de PDC (nationale Wildcards etc.) 

Voor het event in de zomer, het PDC European Darts Championship te Dinslaken, zijn er bijna geen kaarten meer verkrijgbaar. De vrijdag, zaterdag en zondag zijn nu al volledig uitverkocht en voor de donderdag zijn slechts nog enkele kaarten beschikbaar.  De grote toestroom aan toeschouwers al een half jaar voor het toernooi laat zien hoe populair de dartsport momenteel in Duitsland aan het worden is en dat de PDC Europe op de juiste manier bezig is.

Wie er nog graag bij wil zijn moet zich haasten, alleen voor de donderdag zijn er nog enkele kaarten.

Nadat alle tickets voor toeschouwers voor de aanstaande PDC Europe events in Gladbeck en Salzburg volledig uitverkocht zijn, begint nu al de voorverkoop voor de Dutch Darts Trophy in Haarlem. Op19 en 20 juni zal het vijfde en zesde PDC Europe toernooi plaats vinden. Om de PDC ook in Nederland actief te laten blijven zijn bezoekers nodig, Nederland kent vele dartfans waarmee we hopen dat de oranje gekleurde gezelschappen in grote getale naar Haarlem zullen trekken.

Naast de mogelijkheid om weer alle topspelers live mee te maken is dit toernooi ook zeer belangrijk voor de European Order of Merit.  Na Haarlem zal de beslissing vallen welke 8 spelers zich via de European Order of merit voor Dinslaken zullen kwalificeren. Het zou mooi zijn als een aantal Nederlanders en Belgen zich weten te kwalificeren naast de al bekende topspelers zoals Raymond van Barneveld.

Bestel vandaag nog uw toegangsbewijzen voor Haarlem, klik hier en bestel.