Home PDC Zesde Challenge Tour weekend toegevoegd op kalender PDC

Zesde Challenge Tour weekend toegevoegd op kalender PDC

Pas van de Benito zdm11

De in 2013 geïntroduceerde Challenge Tour is zo’n groot succes, dat dit de PDC heeft doen besluiten nog drie tours op de kalender van dit jaar te doen. Aanvankelijk waren er vijf Challenge Tour weekenden in 2013 gepland, in elk weekend worden er drie evenementen gespeeld. De organisatie heeft bevestigd dat er een zesde Challenge Tour weekend bijkomt en wel op 7 en 8 september te Reading.

De Challenge Tours staan open voor spelers van 14 tot en met 25 jaar. Spelers die bij de sluitingstermijn van de inschrijvingen in de top 64 van de PDC Order of Merit staan, zijn echter uitgesloten van deelname. De volgende en laatste Challenge Tours van 2013 worden in het weekend van 28 en 29 september gespeeld te Crawley. Hieronder zijn de uitslagen van de Nederlanders te zien. De winnaars ontvangen £500,-, de runner-ups £300,-. De partijen worden gespeeld over best of 7 legs.

De eerste tot en met de twaalfde tour waren een prooi voor Rowby John Rodriguez, Josh Payne, Kurt Parry, Adam Hunt, Jamie Lewis, Ross Smith (3x), Graham Hall, Benito van de Pas, Ben Ward en Jan Dekker. De laatste Challenge Tours van 2013 worden in het weekend van 28 en 29 september gespeeld te Crawley.