PDC kalender 2013 onthuld; wijziging European Tour evenementen PDC
PDC

PDC kalender 2013 onthuld; wijziging European Tour evenementen

PDC kalender 2013 onthuld; wijziging European Tour evenementen

De PDC kalender voor het jaar 2013 is bekend. Het totaal aan prijzengeld dat uigekeerd zal worden, bedraagt in 2013 wederom meer dan 5 miljoen pond. Zoals gebruikelijk gaat de PDC in januari van start met de Qualifing School, waar spelers een poging zullen wagen om de felbegeerde tour card te bemachtigen ten behoeve van de PDC Pro Tour.

We zien een wijziging met betrekking tot de European Tour. Dit evenement is uitgebreid met twee tours. Van de zeven European tours zullen vier in Duitsland gehouden worden, één in Nederland, één in Oostenrijk en opvallend is dat er ook een Europese tour in Gibraltar gehouden zal worden, waar de PDC zijn 'comeback' zal maken.

De PDC Pro Tour zal bestaan uit 18 Players Championships, 8 UK Open Qualifiers en 7 European Tour evenementen. De derde editie van de World Cup of Darts zal begin februari in Hamburg, Duitsland gehouden worden, waar Engeland zijn titel zal verdedigen. Zoals vanouds wordt de Premier League of Darts van februari tot en met mei gespeeld. De lokaties zullen op vrijdag 7 september bekend zijn en de kaartverkoop gaat in oktober van start.

De 8 UK Open Qualifiers zullen eveneens van februari tot en met mei gehouden worden. Ook 6 van de 18 Players Championships en 3 van de 7 European Tours zullen in deze periode gespeeld worden. Net als dit jaar, zal een European Tour het eerste toernooi zijn na de PDC vakantiemaand. Na de vakantie staat de zesde European Tour als eerste op het programma, gevolgd door de European Championship.

De grote PDC televisie toernooien zien we in de gebruikelijke maanden terug. De PDC Unicorn Jeugd Tours zullen uit 12 evenementen bestaan. Meer informatie over de Jeugd Tours wordt nader bekend gemaakt. Het jaar wordt afgesloten met de Players Championship Finals in november.

Klik hier om de volledige PDC kalender te zien voor het jaar 2013.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws