Home PDC Kantele wint PDC Nordic/Baltic Tour 1, Myller kwalificeert zich voor Euro Tour...

Kantele wint PDC Nordic/Baltic Tour 1, Myller kwalificeert zich voor Euro Tour 3

WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP 2020 ALEXANDRA PALACE LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND1 WILLIAM O'CONNOR V MARKO KANTELE MARKO KANTELE IN ACTION

Dit weekend staan er twee PDC Nordic/Baltic Tours en drie PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooien voor de Euro Tours op het programma. De speler die aan het eind van het jaar het hoogst staat op de PDC Nordic/Baltic ranking mag zich melden op het PDC WK. Vrijdag pakten de Zweed Dennis Nilsson en de Fin Marko Kantele een ticket voor een van de eerste twee PDC European Tours. Zaterdag staat de PDC Nordic/Baltic Tour 1 en wederom een kwalificatietoernooi voor een PDC European Tour op het programma.

In principe mogen alle spelers uit Scandinaviƫ en de Baltische Staten meedoen aan de PDC Nordic/Baltic Tour. Vanwege een nieuwe regel van de PDC zijn echter spelers die langer dan twee jaar hun PDC-tourkaart hebben of zich in de top 64 van de PDC gevestigd hebben uitgesloten van deelname. Zodoende mogen Madars Razma en Darius Labanauskas dit jaar niet meedoen. De Deen Vladimir Andersen, die in het tweede jaar van zijn PDC-tourkaart zit, mag meedoen zolang hij niet in de top 64 van de PDC komt. Andersen was echter niet op tijd om zich aan te melden en moet dus de eerste PDC Nordic/Baltic Tour aan zich voorbij laten gaan. Andersen is als PDC-tourkaarthouder echter wel uitgesloten van de kwalificatietoernooien voor de European Tours, aangezien hij kan spelen op het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders.

De Fin Marko Kantele schreef de eerste PDC Nordic/Baltic Tour op zijn naam. Dit deed hij door in de finale te winnen van Jeffrey de Graaf, nadat hij in de halve finale al afrekende met Cor Dekker. Twee spelers die tevens de Nederlandse nationaliteit hebben.

Ook op het kwalificatietoernooi voor het PDC International Darts Open was er Fins succes. Paavo Myller mag dankzij overwinningen op onder andere Johan Engstrom, Dennis Nilsson en Oskar Lukasiak immers zijn debuut gaan maken op de PDC European Tour. Jeffrey de Graaf strandde in de halve finale van het kwalificatietoernooi voor de derde PDC European Tour, terwijl Cor Dekker niet deelnam aan dit kwalificatietoernooi.

Livestream PDC Nordic/Baltic Tour 1
Livestream kwalificatietoernooi Euro Tour 3
Uitslagen PDC Nordic/Baltic Tour 1 & kwalificatietoernooi Euro Tour 3

PDC Nordic/Baltic Tour 1
Kwartfinale
Paavo Myller – Daniel Larsson 6-4
Jeffrey de Graaf – Benjamin Drue Reus 6-5
Marko Kantele – Oskar Lukasiak 6-3
Cor Dekker – Tom Veje 6-3

Halve finale
Jeffrey de Graaf – Paavo Myller 6-1
Marko Kantele – Cor Dekker 6-2

Finale
Marko Kantele – Jeffrey de Graaf 6-1

PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor International Darts Open
Kwartfinale
Paavo Myller – Johan Engstrom 6-3
Dennis Nilsson – Lennart Efraimsson 6-3
Jeffrey de Graaf – Jani Laurila 6-3
Oskar Lukasiak – Nauris Gleglu 6-5

Halve finale
Paavo Myller – Dennis Nilsson 6-4
Oskar Lukasiak – Jeffrey de Graaf 6-5

Finale
Paavo Myller – Oskar Lukasiak 6-5