Home PDC Phil Taylor weer heer en meester tijdens PC 7 in Wigan

Phil Taylor weer heer en meester tijdens PC 7 in Wigan

Phil Taylor heeft vandaag weer een prijs aan zijn enorme prijzenkast weten toe te voegen. Hij was vandaag de sterkste tijdens het vloertoernooi in Wigan. Met de overwinning mag “The Power” weer 6.000 pond bijschrijven en kan hij morgen wederom voor een dubbelslag gaan. Taylor versloeg in de finale Mark Dudbridge met een “White wash”. Verder won hij van Colin Lloyd (6-3), Wes Newton (6-1),  Michael van Gerwen (6-4), Peter Manley (6-2), Gary Mawson (6-2) en Darren Latham (6-2). Dudbridge wist dan niet de dagzege te pakken maar kende wel een goede dag. “Flash” won o.a. van Hamilton, Webster en Bousfield.

Voor de Nederlanders zit het erop in het Engelse Wigan wat betreft de Players Championship. Mareno Michels zorgde direct in de eerste ronde voor de uitschakeling van Gary Anderson. De beste Nederlanders werden uiteindelijk Michael van Gerwen en Vincent van der Voort. Ze kwamen beide tot de vierde ronde waarin ze respectiefelijk verloren van Phil Taylor en Colin Lloyd.

Voor Co Stompe en Roland Scholten was het al direct in ronde 1 over. Co verloor van Ritchie Burnett, terwijl Roland zijn meerdere moest erkennen in Dennis Priestley. Een rondje later verloor Maren Michels van Steve Evans en in ronde 3 verliet Jelle Klaasen het strijdtoneel door een nederlaag van 6-3 tegen Colin Lloyd. In diezelfde derde ronde won Michael van Gerwen met mooie cijfers van Paul Nicholson (6-2). In de vierde ronde was het uiteindelijk ook afgelopen voor Vincent van der Voort en Michael van Gerwen. Vincent verloor van Colin Lloyd en Michael bood knap tegenstand tegen “The Power” maar verloor wel met 6-4.

Laatste 16
Phil Taylor 6-4 Michael van Gerwen
Wes Newton 6-4 Kevin Painter
Kirk Shepherd 6-2 Steve Evans
Colin Lloyd 6-1 Vincent van der Voort
Mark Webster 6-3 Nick Fullwell
Mark Dudbridge 6-2 Stuart Bousfield
Robert Thornton 6-4 Peter Wright
Andy Hamilton 6-5 Michael Barnard
Verliezers £500 Kwartfinale
Phil Taylor 6-1 Wes Newton
Colin Lloyd 6-0 Kirk Shepherd
Mark Dudbridge 6-5 Mark Webster
Robert Thornton 3-6 Andy Hamilton
Verliezers £1,000

Halve finale
Phil Taylor – Colin Lloyd 6-3
Mark Dudbridge – Andy Hamilton 6-2
Verliezers £1,500

Finale
Phil Taylor
 – Mark Dudbridge 6-0
Winnaar £6,000
verliezend finalist £3,000

In de bijlage hieronder alle uitslagen van vandaag.