Home PDC Gary Anderson wint het 13e PDC Players Championship te Nuland

Gary Anderson wint het 13e PDC Players Championship te Nuland

Vandaag heeft in Nuland de eerste van twee Players Championhips plaats gevonden. In totaal deden 164 spelers een gooi naar de prijzenpot van £35,000,-. Het zijn de laatste 2 toernooien die van belang zijn voor plaatsing voor het European Championship en de World Matchplay. Dit is het 5e toernooi op het Europese vasteland na de 2 toernooien in januari in Halle en de 2 toernooien in Wenen. Tijdens dit weekend kunnen ook niet-UK spelers zonder ProTour Card tegen betaling van registratiegeld mee dingen naar een plaats in de top 4 van de European Order of Merit waarmee rechtstreekse plaatsing voor het PDC WK mogelijk is. Op dit moment staat Kim Huybrechts zo goed als geplaatst voor het EK. Voorafgaand aan de 5e Players Championship was er nog een wildcard te winnen via een wildcardtoernooi bij Café Bachus in Rosmalen. Deze wildcard ging naar Ruzdya Hopic.

Het merendeel van de PDC top zal hier net zoals een groot aantal Nederlanders aanwezig zijn. Phil Taylor, Adrian Lewis, Terry Jenkins en Mervyn King zijn enkele van de toppers, die dit toernooi laten schieten. Enkele van de aanwezige Nederlanders zijn: Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Co Stompé, Jelle Klaasen, Michael van Gerwen, Roland Scholten, Mareno Michels, Bryan de Hoog, Co Stompé junior, Dick van Dijk, Dirk van Duijvenbode, Edwin Max, Erwin Renkema, Gilbert van der Meijden, Gino Vos, Hermie van Orsouw, Jerry Hendriks, Jimmy Hendriks, Johnny Okken, Remco van Eijden, Rico Dera, Robert-Jan Bartels, Ruzdya Hopic, Ryan de Vreede en Toon Greebe. Naast de bekende nationale spelers zijn ook de Belgen Kim Huybrechts en Rocco Maes en de Noor Robert Wagner aanwezig in Nuland. Dartfreakz zal gedurende de dag verslag doen, de nodige wedstrijden met Live Score bijhouden, Twitter-updates plaatsen en de nodige foto’s schieten. Later vandaag zal er een apart artikel online komen met de nodige Twitter-updates van het 10e PDC Unicorn Jeugd toernooi.
Michael van Gerwen en Vincent van der Voort waren vandaag de beste Nederlanders. Beiden bereikten ze de kwartfinale. Michael verloor hier van de latere finalist Wes Newton, terwijl Vincent zijn meerdere moest erkennen in winnaar Gary Anderson. Anderson was te sterk voor onder andere Kim Huybrechts, Mark Hylton, Vincent van der Voort, Simon Whitlock en Wes Newton.

Update 12.28 uur: Co Stompé Jr wint met 6-0 van Johnny Okken. Jimmy Hendriks verslaat Rudolf Kruse met 6-0.
Update 12.40 uur: Toon Greebe is met 6-0 te sterk voor Andrea Guidi. Dirk van Duijvenbode verslaat Maik Langendorf met 6-2. Hoewel Jerry Hendriks er nog 1-3 van weet te maken tegen Kim Huybrechts moet hij toch met 6-1 zijn meerdere erkennen in Kim. Ruzdya Hopic boekt een 6-1 overwinning op Guiseppe Quintiero. Gino Vo verslaat Michael Jacques met 6-2.
Update 13.20 uur: Roland Scholten kwam 1-0 achter tegen Wayne Atwood. Vervolgens liep Roland uit naar 3-1. Waarop Atwood terug kwam tot 3-3. Daarna wist Roland weer uit te lopen tot 5-3. De laatste twee legs gingen met de darts mee, waardoor Roland een 6-4 overwinning boekte.
Colin Lloyd kwam 1-0 voor tegen Martino Tagliapietra. Martino wist er nog 1-1 van te maken, maar moest met 6-1 toch zijn meerdere erkennen in Lloyd.
Mark Webster en Tonci Restovic liepen uit tot 2-2, waarna het 3-3 werd. De laatste drie legs gingen allemaal naar Mark Webster en zodoende won hij met 6-3.
Wilfried Hoberg wist er nog wel 1-2 van te maken tegen Mark Walsh. Maar Walsh trok met 6-1 aan het langste eind.
Ryan de Vreede kwam in een beslissende leg net te kort tegen Robert Wagner, die een 6-5 overwinning boekte.
Update 13.35 uur: Mareno stond 4-2 achter tegen Jann Hoffmann en buigt het om tot een 5-4 voorsprong. Vervolgens komt het toch nog aan op een beslissende leg en uiteindelijk boekt Michels een 6-5 overwinning. Tevens zijn de inmiddels bekende uitslagen bijgewerkt.
Update 14.20 uur: Dave Chisnall klopt Robert Thornton met 6-3. Raymond van Barneveld kwam 1-0 voor tegen Andy Hamilton in een wedstrijd, die op papier veelbelovend is. Hamilton knokte zich terug tot een 2-1 overwinning. Vervolgens raakte Hamilton zijn ritme kwijt en kon Raymond een 6-2 overwinning boeken. Richie Burnett kwam 4-2 voor tegen Antonio Alcinas om vervolgens met 6-2 te winnen. Co Stompé junior moest na met 5-1 achter gestaan te hebben met 6-2 zijn meerdere erkennen in Matthew Edgar. Gilbert van der Meijden kwam tegen Michael van Gerwen niet in zijn spel en wist nog wel de derde leg te pakken, maar hij kon niet voorkomen dat Michael met 6-1 won. John Henderson won met 6-0 van Hermie van Orsouw. Gino Vos nam een 3-0 voorsprong tegen Devon Petersen, die vervolgens terug kwam tot 3-3. Roland Scholten pakte de eerste leg tegen Denis Ovens, maar zag vervolgens Denis op een 2-1 voorsprong komen.
Update 15.10 uur: Gino Vos verloor van Devon Petersen met 6-3. Roland Scholten bleek met 6-3 te sterk voor Denis Ovens. Kevin Painter nam een 2-0 voorsprong tegen Dylan Duo en liep vervolgens uit naar 3-1 en 4-2 om ten slotte met 6-2 te winnen. In de partij gingen de eerste zes legs met de darts mee, waardoor de stand op 3-3 kwam en uiteindelijk won Michael met 6-3. Mark Walsh nam een 4-1 voorsprong tegen Boris Krcmar en liep vervolgens uit tot 5-1, waarna Krcmar nog terug wist te komen tot 2-5. Maar daar bleef het bij, want Walsh won met 6-2. Andy Smith kwam 2-1 en vervolgens ook 3-1 achter tegen Ian Jopling. Daarna knokte Smith zich terug tot een 4-3 voorsprong. Maar Jopling trok uiteindelijk met 6-4 aan het langste eind. Raymond van Barneveld trof een John Henderson in vorm. Henderson nam in no time een 4-0 voorsprong en de laatste vier legs gingen mt de darts mee, waardoor Henderson met 6-2 won van Raymond.
UPDATE!! 15.25 uur: Simon Whitlock gooit een 9-darter in zijn 3e ronde partij tegen Nigel Heydon en komt zo op 1-0 voor. 
Update 16.25: Steve Farmer komt 2-0 voor tegen David Coyne. Daarna komt Coyne terug tot 2-2. Waarop Farmer weer uitloopt tot 4-2. De laatste vier legs gaan met de darts mee en zo wint Farmer met 6-4. Steve Brown walst met 6-0 over Ian Jopling heen. John Henderson komt 1-0 voor tegen Michael van Gerwen. Waarna Michael uitloopt tot een 5-1 voorsprong. Henderson weet er nog wel 2-5 van te maken, maar Michael trekt met 6-2 aan het langste eind. Roland Scholten neemt een 2-0 voorsprong tegen Newton. Vervolgens gaan er vier legs op rij met de darts mee, waardoor de stand 4-2 in het voordeel van Roland wordt. In de zevende leg mist Wes Newton de achtste pijl op trippel 19 voor een 9-darter. Maar boekt wel een 6-4 overwinning.
Update 16.40 uur: Wes Newton loopt uit tot 5-1 tegen Michael van Gerwen. Michael komt nog terug tot 3-5, maar kan niet voorkomen dat Newton een 6-3 overwinning boekt. 
Update 17.20 uur: Simon Whitlock komt 2-1 voor tegen Steve Farmer. Whitlock maakt er ook nog 3-1 van, waarna Farmer er 2-3 van weet te maken. In de zesde leg staat Farmer na negen pijlen op 41, maar Whitlock pakt zijn eigen leg met een 12-darter via een 164 finish. Daarna komt Farmer terug tot 3-5. En weet er door een 110 finish ook nog 5-4 van te maken. Maar Whitlock wint met 6-4. Mark Walsh heeft nauwelijks moeite met Peter Wright en boekt een 6-0 overwinnng. Gary Anderson komt 1-0 voor tegen Vincent van der Voort. Vincent neemt vervolgens een 2-1 voorsprong. Daarna maakt Anderson er 2-2 van en de vier daaropvolgende legs gaan met de darts mee, waardoor de stand op 4-4 komt. Door een 94 finish, enkele bull, trippel 19, dubbel 6, weet Anderson een break te forceren en zo 5-4 voor te komen om vervolgens zijn eigen leg te houden en een 6-4 overwinning te behalen.
Update 17.40 uur: Wes Newton komt 4-1 en vervolgens ook 5-1 voor tegen Mark Walsh. Walsh weet nog wel terug te komen tot 3-5, maar Newton wint met 6-5 en is daarmee de eerste finalist. Colin Osborne komt 4-3 en vervolgens ook 5-4 voor tegen Simon Whitlock, maar Whitlock trekt uiteindelijk met 6-5 toch aan het langste eind om zich te verzekeren van een halve finaleplaats tegen Gary Anderson.
Update 18.15 uur: Gary Anderson nam een 2-0 voorsprong tegen Whitlock, mede door een 11-darter voor een break. Daarna knokte Whitlock zich direct terug tot 2-2. Anderson maakte er 3-2 van. Whitlock finishte 120 voor 3-3. Anderson finishte 120 vor 4-3. Vervolgens hielden beide spelers weer hun eigen leg, waardoor Anderson een 5-4 voorsprong nam. Whitlock gooide een 11-darter om er een beslissende leg uit te slepen. Ook deze beslissende leg ging met de darts mee, waardoor Anderson een 6-5 overwinning behaalde.
Update 18.50 uur: Gary Anderson nam een 2-0 voorsprong in de finale tegen Wes Newton. Newton maakte er via een 101 finish 1-2 van. Vervolgens maakte Anderson er 3-1 van. Newton hield vervolgens zijn eigen leg om daarna via een 100 finish te breken en de stand op 3-3 te brengen. De volgende 4 legs gaan met de darts mee en dus komt er een 5-5 stand op het bord. En Newton mag de beslissende leg aanvangen. Newton mist een 48 finish voor de wedstrijd, aangezien hij singel 16, dubbel 8, singel 16 gooit. Hierop finisht Anderson 75 voor de wedstrijd.

Uitslagen Players Championship 13 (Nuland):

Loting/Uitslagen Nederlanders en bekenden

Voorronde:
Johnny Okken 0-6 Co Stompé Jr.
Hermie van Orsouw 6-2 Thomas May
Mike Schmidt 1-6 Gilbert van der Meijden
Michael Jacques 2-6 Gino Vos
Patrick Bulen 6-2 Erwin Renkema
Ryan de Vreede 5-6 Robert Wagner
Jimmy Hendriks 6-0 Rudolf Kruse
Antonio Justicia 1-6 Edwin Max
Robert-Jan Bartels 4-6 Remco van Eijden
Romano Ruggeri 0-6 Davyd Venken
Dirk van Duijvenbode 6-2 Maik Langendorf
Toon Greebe 6-0 Andrea Guidi
Kim Huybrechts 6-1 Jerry Hendriks
Guiseppe Quintiero 1-6 Ruzdya Hopic

1e ronde:
Wes Newton (1) 6-0 Roland Kurok
Dave Chisnall (32) 6-3 Robert Thornton
Matthew Edgar 6-2 Co Stompé Jr.
Wayne Atwood 4-6 Roland Scholten
Denis Ovens (16) 6-4 Dyson Parody
Wayne Atwood 4-6 Roland Scholten
Kevin Painter (17) 6-0 Jon Archer
Colin Lloyd (8) 6-1 Martino Tagliapietra
Andy Hamilton (25) 2-6 Raymond van Barneveld
John Henderson 6-0 Hermie van Orsouw
Mark Webster (9) 6-3 Tonci Restovic
Jann Hoffmann 5-6 Mareno Michels
Michael van Gerwen 6-1 Gilbert van der Meijden
Richie Burnett (24) 6-2 Antonio Alcinas
Mark Walsh (5) 6-1 Wilfried Hoberg
Tony Eccles (28) 3-6 Michael Smith
Devon Petersen 6-3 Gino Vos
Andy Smith (12) 6-3 Kai Nithammer
Steve Brown (21) 6-1 Matt Padgett
Mick Todd 6-1 Patrick Bulen
Jamie Caven (4) 6-4 Bryan de Hoog
Peter Wright (29) 6-4 Chris Aubrey
William O’Connor 4-6 Robert Wagner
Justin Pipe (13) 6-1 Barrie Bates
Wayne Jones (20) 6-1 Mensur Suljovic
Joe Cullen 6-3 Jimmy Hendriks
Simon Whitlock (2) 6-0 Wilchard Vissers
Nigel Heydon (31) 6-3 Peter Hudson
Matt Clark 2-6 Edwin Max
Co Stompé (15) 6-0 Henry Zapata
Steve Farmer (18) 6-3 Andree Welge
Ronnie Baxter (7) 6-2 Rico Dera
Magnus Caris 6-5 Steve Hine
Jelle Klaasen (26) 6-3 Dave Smith
Steve Grubb 3-6 Remco van Eijden
John Part (10) 6-0 Michael Peters
Colin Osborne (23) 6-3 Per Laursen
Chris Thompson 6-2 Davyd Venken
Vincent van der Voort (6) 6-1 Malcolm Shanahan
Carlos Rodriguez 6-4 John Michael
Dennis Smith (27) 4-6 Nick Fullwell
Shane O’Connor 6-4 Dirk van Duijvenbode
Alan Tabern (11) 6-1 Dick van Dijk
Peter Manley 5-6 Adrian Gray
Steve Beaton (22) 6-0 Darren Johnson
Mark Frost 6-2 Toon Greebe
Gary Anderson (3) 6-0 Jose Luis Rodriguez
Mark Dudbridge 5-6 Rocco Maes
Scott Rand (30) 6-2 Brian Woods
Jyhan Artut 1-6 Kim Huybrechts
James Wade (14) 6-4 Steve Maish
Mark Hylton (19) 6-5 Veijo Viinikka
Michael Rosenauer 2-6 Ruzdya Hopic

2e ronde
Wes Newton (1) 6-2 Michael Mansell
Dave Chisnall (32) 6-4 Matthew Edgar
Denis Ovens (16) 3-6 Roland Scholten
Kevin Painter (17) 6-3 Dylan Duo
Colin Lloyd (8) 6-3 Prakash Jiwa
Raymond van Barneveld 2-6 John Henderson
Mark Webster (9) 6-0 Mareno Michels
Richie Burnett (24) 3-6 Michael van Gerwen
Mark Walsh (5) 6-2 Boris Krcmar
Michael Smith 6-4 Devon Petersen
Andy Smith (12) 4-6 Ian Jopling
Steve Brown (21) 6-2 Mick Todd
Jamie Caven (4) 6-4 Shaun Griffiths
Peter Wright (29) 6-1 Robert Wagner
Justin Pipe (13) 6-1 Matt Jackson
Wayne Jones (20) 6-3 Joe Cullen
Simon Whitlock (2) 6-1 Steve Evans
Nigel Heydon (31) 6-2 Edwin Max
Co Stompé (15) 6-3 Bernd Roith
Steve Farmer (18) 6-4 David Coyne
Ronnie Baxter (7) 6-3 Magnus Caris
Jelle Klaasen (26) 6-4 Remco van Eijden
John Part (10) 5-6 Aodhagan O’Neill
Colin Osborne (23) 6-2 Chris Thompson
Vincent van der Voort (6) 6-4 Carlos Rodriguez
Nick Fullwell 6-4 Shane O’Connor
Alan Tabern (11) 6-5 Adrian Gray
Steve Beaton (22) 6-3 Mark Frost
Gary Anderson (3) 6-1 Rocco Maes
Scott Rand (30) 5-6 Kim Huybrechts
James Wade (14) 6-3 Kevin McDine
Mark Hylton (19) 6-3 Ruzdya Hopic

3e ronde
Wes Newton (1) 6-5 Dave Chisnall (32)
Roland Scholten 6-3 Kevin Painter (17)
Colin Lloyd (8) 5-6 John Henderson
Mark Webster (9) 5-6 Michael van Gerwen
Mark Walsh (5) 6-3 Michael Smith
Ian Jopling 0-6 Steve Brown (21)
Jamie Caven (4) 2-6 Peter Wright (29)
Justin Pipe (13) 1-6 Wayne Jones (20)
Simon Whitlock (2) 6-2 Nigel Heydon         (WHITLOCK GOOIT 9-DARTER IN DE EERSTE LEG)
Co Stompé (15) v Steve Farmer (18) (een bye voor Farmer)
Ronnie Baxter (7) 6-4 Jelle Klaasen
Aodhagan O’Neill 1-6 Colin Osborne (23)
Vincent van der Voort (6) 6-1 Nick Fullwell
Alan Tabern (11) 3-6 Steve Beaton(22)
Gary Anderson (3) 6-1 Kim Huybrechts
James Wade (14) 3-6 Mark Hylton

Laatste 16
Wes Newton (1) 6-4 Roland Scholten
Michael van Gerwen 6-2 John Henderson
Mark Walsh (5) 6-3 Steve Brown (21)
Peter Wright (29) 6-1 Wayne Jones (20)
Simon Whitlock (2) 6-4 Steve Farmer (18)
Ronnie Baxter (7) 1-6 Colin Osborne (23)
Vincent van der Voort (6) 6-5 Steve Beaton (22)
Gary Anderson (3) 6-1 Mark Hylton

Kwartfinales
Wes Newton (1) 6-3 Michael van Gerwen
Mark Walsh (5) 6-0 Peter Wright (29)
Simon Whitlock (2) 6-5 Colin Osborne (23)
Vincent van der Voort (6) 4-6 Gary Anderson (3)

Halve finales
Wes Newton (1) 6-3 Mark Walsh (5)
Simon Whitlock (2) 5-6 Gary Anderson (3)

Finale
Wes Newton (1) 5-6 Gary Anderson (3)

Het fotoalbum is hier te vinden.

{module Twitter nieuws onder artikel}