Home PDC PDC Premier League of Darts: Terugblik 2007 t/m 2009

PDC Premier League of Darts: Terugblik 2007 t/m 2009

het jaar 2005 en 2006. De premier league werd in totaal vijf keer gespeeld tot nu toe en werd elk jaar groter. Meer bezoekers, grotere zalen en natuurlijk steeds beter darts. Elk jaar waren er weer vele hoogte punten te beleven.

De premier League of Darts staat toch wel bekend als één van de grootste darttoernooien op dit moment. 15 weken lang zullen de spelers van locatie naar locatie reizen om zo hun beste spel te laten zien aan het publiek en de kijkers op tv. Gemiddeldes boven de 100 zijn dan ook niet meer opvallend bij dit toernooi aangezien er elk jaar de beste 8 van het jaar ervoor mee zullen doen. Spelers in vorm, spelers die het jaar ervoor hebben laten zien dat ze verdienen om daar te mogen spelen!

Vorig jaar wist James Wade te winnen, misschien wel verrassend aangezien Phil Taylor weer groot favoriet was. Phil kende een off-day tegen Mervyn King in de halve finale van de Play-offs en verspeelde daarmee zijn kansen om de titel te winnen. King deed daar dus iets wat weinig spelers het hele jaar gelukt was, hij wist te winnen van Phil Taylor zelf en leek daarmee ook favoriet in de finale. In de finale kwam King echter erg traag op gang en kwam al snel op een grote achterstand. Hij vocht nog goed terug maar Wade zijn tegenstander in de finale gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en won voor het eerst in zijn dart carriere de Premier League of Darts. Dit was tevens de 1e keer dat hij op iemand anders zijn naam kwam te staan, de voorgaande edities werden allemaal door dezelfde man gewonnen, namelijk Phil Taylor zelf. Er deden in 2009 twee Nederlander mee, Raymond van barneveld was geplaatst en daarmee automatisch verzekerd van een plek. Daarnaast kreeg Jelle Klaasen misschien wel verrassend een wildcard voor dit toernooi. Van Barneveld wist zich te plaatsen voor de Play-offs maar kwam in de halve finale net te kort tegen latere winnaar James Wade. Klaasen kende een moeizame start maar ging iedere week beter gooien en daarmee ook steeds meer punten pakken. Plaatsing voor de play-offs lukte niet maar hij wist wel een aantal mooie prestaties neer te zetten.

Uitslagen 2009:

Groepsfase

1. Phil Taylor – 18 punten
2. James Wade – 17 punten
3. Raymond van Barneveld – 13 punten
4. Mervyn King – 12 punten
5. Terry Jenkins – 9 punten
6. John Part – 9 punten
7. Jelle Klaasen – 6 punten
8. Wayne Mardle (Werd ziek halfweg het toernooi, al zijn wedstrijden en behaalde resultaten werden verwijdert).

Halve Finales

Raymond Van Barneveld – James Wade 8-10
Phil Taylor – Mervyn King – 6-10

Finale

James Wade – Mervyn King 13-8

In 2008 wist Taylor hem op zijn naam te schrijven dit deed hij door James Wade in de finale te verslaan. “The Power” won de finale overtuigend met 16-8 in zijn voordeel. Eerder op de avond in de halvefinales had hij ook al probleemloos weten te winnen van Adrian Lewis met 11-1. In de groepsfase werd Taylor ook 1e met 21 punten, op de voet gevolgt door James Wade met 20 punten. Raymond van Barneveld wist de 3e plaats te bemachtigen met 18 punten en Adrian Lewis werd 4e met 12 punten. Wayne Mardle wist ook 12 punten te behalen maar Lewis had een beter legsaldo en plaatste zich daardoor voor de play-offs ten koste van Wayne “Hawai 501” Mardle.

Uitslagen 2008:

Groepsfase

1. Phil Taylor – 21 punten
2. James Wade – 20 punten
3.Raymond van Barneveld – 18 punten
4. Adrian Lewis – 12 punten
5. Wayne Mardle – 12 punten (Lewis had het betere legsaldo)
6.Peter Manley – 11 punten
7.Terry Jenkins – 9 punten
8. John Part – 9 punten

Halve Finales

James Wade – Raymond van Barneveld 11-8
Phil Taylor – Adrian Lewis 11-1

Finale

Phil Taylor – James Wade 16-8

In 2007 waren de zes geplaatste spelers: Phil Taylor, Colin Lloyd, Dennis Priestley, Terry jenkins, Peter Manley en de Nederlander Roland Scholten. De twee Wildcards gingen naar Adrian Lewis en landgenoot Raymond van Barneveld. In 2007 bleek Taylor oppermachtig bij de Premier League of Darts, hij werd 1e in de groepsfase met maar liefst 25 punten. Gevolgt door de Nederlander Raymond van Barneveld met 17. Terry Jenkins wist 15 punten te behalen en werd 3e gevolgt door Dennis Priestley met 13 punten. Roland Scholten kon het dat jaar helemaal niet bol werken en werd dan ook 8e en laatste in de groepsfase met 9 punten. De 1e Play-off partij werd gespeeld tussen Van barneveld en Jenkins. In een zeer spannende partij wist Terry Jenkins uiteindelijk aan het langste eind te trekken en zich daarmee te plaatsen voor de grote finale. In de 2e play-off partij ging het tussen Phil Tayor en de ervaren Dennis Priestley, Taylor wist met 11-6 te winnen en ging het later op de avond opnemen tegen Terry Jenkins. In de finale was het eigenlijk Taylor, Taylor en nog eens Taylor aangezien Jenkins er amper in voor kwam. Taylor won de finale met 16-6 en won daarmee de Premier League of Darts.

Uitslagen 2007

Groepsfase

1. Phil Taylor – 25 punten
2. Raymond van Barneveld – 17 punten
3. Terry Jenkins – 15 punten
4. Dennis Priestley – 13 punten
5. Colin Lloyd – 12 punten
6. Peter Manley – 11 punten
7. Adrian Lewis – 10 punten
8. Roland Scholten – 9 punten

Halve Finales

Raymond van Barneveld – Terry Jenkins 10-11
Phil Taylor – Dennis Priestley 11-6

Finale

Phil Taylor – Terry jenkins 16-6

Tot zover dit overzicht, op het begin van volgende week het overzicht van 2005 en 2006.