Home PDC PDC Premierleague met de wedstrijd tussen de leiders

PDC Premierleague met de wedstrijd tussen de leiders

King_taylor

Vanavond staat in de MEN Arena in Manchester de Whyte & Mackay Premier League Darts wedstrijd tussen Mervyn King en Phil Taylor op het programma. Het duo bezet de bovenste twee plaatsen in de Premier League Darts ranking na de vier eerste weken. Taylor won al zijn wedstrijden en King pakte drie overwinningen. Hoewel Taylor alle vier de wedstrijden heeft gewonnen, verwacht hij een zware test tegen King.

“Het zal een mooie wedstrijd worden”, aldus Taylor. “Het is een van de wedstrijden waar ik graag mijn tanden in zet. Ik hou van zijn houding en zijn professionaliteit. Vorige week stond hij om 5 uur op in Exeter en reed vier uur om bij het vliegveld te komen en vloog vervolgens naar Duitsland om de strijd weer aan te gaan met de concurrentie tijdens het Players Championship in Gladbeck. Dat toont aan wat voor soort speler hij is. Je weet dat hij altijd zal opdagen en goed zal spelen. Het zal dan ook echt een uitdaging voor mij zijn.”

Taylor was vorig jaar op weg naar een vijfde opeenvolgende Premier League titel maar was stomverbaasd toen King hem met een 10-6 overwinning in de halve finale versloeg. De nummer 1 van de wereld zal donderdag niet op wraak uit zijn. “We hebben al vele malen tegen elkaar  gespeeld sinds die wedstrijd en het is geen moment in me op gekomen”, hield hij vol. “Het was een erg slechte dag voor mij op Wembley en een zeer goede dag voor hem.”

King heeft vooralsnog drie van zijn vier wedstrijden gewonnen. Vorige week tegen Terry Jenkins verloor King voor het eerst dit seizoen. Maar hij vertelt wel dat hij blij is met zijn start van het nieuwe seizoen. “Er zit geen makkelijke tegenstander en geen gemakkelijke wedstrijd bij. Het zijn de beste acht spelers en je moet vechten voor je leven en voor elk punt,” zei hij. “Zolang ik in de top vier sta na 14 weken dan ben ik tevreden. Dus hoe langer ik in de top 4, sta des te beter. Op die manier hoef ik ook niet de top achterna te jagen en het maakt mijn werk een beetje makkelijker.”

Regerend kampioen James Wade zal morgenavond de show openen in de MEN Arena waar hij het zal opnemen tegen de in Lancashire geboren Ronnie Baxter. Wade verloor zijn eerste drie wedstrijden en heeft dus een slechte start van het seizoen. Maar na het gelijkspel van vorige week tegen Adrian Lewis gelooft Wade er weer in. “Een ding geeft wel een beetje kracht en dat is dat de critici me al afgeschreven hebben. Ze zeggen dat ik op het moment niet goed meer gooi,” zei Wade. “Het is allemaal afgunst en het is gewoon een kwestie van tijd tot ik mijn beste spel weer kan gaan spelen.”

Vijfvoudigwereldkampioen Raymond van Barneveld is op zoek naar zijn eerste overwinning sinds de openingsweek. Hij mag die overwinning proberen te pakken tegen Terry Jenkins. Tot nu toe verloor Raymond van Adrian Lewis, Simon Whitlock en Phil Taylor. 

In de laatste wedstrijd zal Adrian Lewis het opnemen tegen Ladbrokes.com World Darts Championship runner-up Simon Whitlock. Lewis vocht zich vorige week terug tot een gelijkspel tegen Wade en greep afgelopen zondag de titel tijdens de Players Championship in Duitsland. “Vorige week was ik erg blij met de 7-7 na een 7-4 achterstand. En afgelopen zondag de titel in Duitsland was ook een hele mooie’,’ aldus Lewis. “Hopelijk kan ik de vorm die ik op dit moment heb morgen meenemen in de partij tegen Simon Whitlock. Simon word met de week beter in de Premier League en speelt goed. Ik verwacht dat het een leuke wedstrijd zal worden,” aldus Lewis.