Home PDC Tony West pakt ProTour Card bij PDC Q-School dag 1

Tony West pakt ProTour Card bij PDC Q-School dag 1

Tony West heeft al op de 1e dag een ProTour Card in de wacht gesleept. Bij de laatste 8 won de voormalig Winmau-winnaar met met 6-4 van Keegan Brown. Mareno Michels werd de beste Nederlander bij dag 1 van de Q-School in Barnsley. Hij wist via een 6-2 overwinning op Dirk van Duijvenbode de laatste 8 te bereiken maar greep net naast een ProTour Card. Michels heeft wel mooi 9 punten op zak voor de Q-School Order of Merit. Via die ranglijst ontvangen de beste 24 spelers ook een ProTour Card.

Het was D-Day vandaag in Barnsley, de inzet is een mooi begin van een professionele carrière bij de PDC met een ProTour Card voor 2 jaar op zak. In totaal doen 213 spelers een gooi naar de felbegeerde strijd om die ProTour Cards. In totaal zijn er 40 stuks beschikbaar, 16 voor de halve finalisten over 4 dagen (per dag 4) en nog eens 24 via de Q-School Order of Merit. Ted Hankey is de enige halve finalist van Lakeside die zijn ProTour Card heeft geaccepteerd.

Dartfreakz deed vandaag live verslag van de gebeurtenissen bij dag 1 van de Q-School in Barnsley. In de beginfase was er vooral aandacht voor de verrichtingen van de 7 Nederlanders: Mareno Michels, Co Stompé jr, Dirk van Duijvenbode, Gino Vos, Jerry Hendriks, Toon Greebe en Hans Hagley. Ook de verrichtingen van oudgedienden en overige prominenten werden op de voet gevolgd. Het ging dan om o.a. Les Wallace, Andy Fordham, Colin Monk, Dean Winstanley, Tony West, Bernd Roith, Steve West, Kurt van de Rijck, Marko Kantele, Stefanie Luck, Chris Mason, Carlos Rodriguez, Rocco Maes, Peter Evison en Peter Manley. Inmiddels is de loting verricht en onder dit artikel te vinden. Er zijn uiteindelijk 213 spelers gestart op de 1e dag in Barnsley.

ProTour Cards winnaars Q-School dag 1:

Richie Howson
Andrew Cornwall
Darren Whittingham
Tony West

Puntentelling Q-School Order of Merit:

Laatste 64 Verliezers: 2 punten
Laatste 32 Verliezers: 3 punten
Laatste 16 Verliezers: 5 punten
Laatste 8 Verliezers: 9 punten

Update 14.33 uur: De meeste Nederlanders hebben het goed getroffen in de 1e ronde. Aardig wat mannen hebben een bye. Toon Greebe gaat het in de 1e ronde opnemen tegen de doorgewinterde Wayne Atwood en Gino Vos staat op het zelfde bord tegenover de relatief onbekende Stephen Jauch. Jerry Hendriks staat in de 1e ronde tegenover Danny Dyer. Hans Hagley is de 1e Nederlander die verliest. Hij gaat met 6-0 onderuit tegen de Ierse PDC WK qualifier Connie Finnan.

Update 14.53 uur: Inmiddels hebben er ook wat oude bekenden/prominenten gespeeld. De Duitse dame Stefanie Lück verloor met 6-3 van Ashley Holgate en Gary Mawson had een bye. De Spanjaard Carlos Rodriguez won overtuigend met 6-0 in de 1e ronde en Rocco Maes had ook een bye. De bekende Fin Mark Kantele had ook een bye en Peter Evison won met 6-3 van Simon Craven.

Update 15.21 uur: Steve West is door naar de 2e ronde. De Engelsman won met 6-4 van Ken MacNeil. De Nederlanders die geen bye hebben komen nu allemaal aan het bord.

Update 15.55 uur: Jerry Hendriks is door naar de 2e ronde met een 6-1 overwinning op Danny Dyer. Zijn teammaat Toon Greebe won in de 1e ronde met 6-4 van Wayne Atwood. Er was ook slecht nieuws want Andy Fordham heeft zich wegens klachten terug getrokken. Peter Manley, Matt Clark, Chris Mason en Dean Winstanley gingen allemaal door naar de 2e ronde.

Update 16.02 uur: Gino Vos en Kurt van de Rijck zijn ook door naar de 2e ronde van Q-School 2012 dag 1. Overigens moeten Toon Greebe en Gino Vos meteen tegen elkaar in de 2e ronde.

Update 16.32 uur: Dirk van Duijvenbode heeft met speels gemak de 3e ronde van de PDC Q-School bereikt, hij was met 6-0 te sterk voor Joe Thompson. Mareno Michels werd de 2e Nederlander in de 3e ronde. Hij won met 6-4 van James Thompson.

Update 17.57 uur: Gino Vos heeft het Hemeco onderonsje van Toon Greebe met 6-4 gewonnen en pakt de eerste 2 punten met zijn plaats in de 3e ronde. Mareno Michels heeft alweer 3 punten en zit in de 4e ronde met een 6-4 overwinning op Scott Coleman. Peter Manley heeft inmiddels ook de 3e ronde bereikt.

Update 18.05 uur: Steve West en Kurt van de Rijck hebben ook de 3e ronde van Q-School bereikt. Matt Clark heeft zijn supermanvorm niet laten zien en ging in de 2e ronde onderuit.

Update 18.31 uur: Kurt van de Rijck, Peter Manley, Bern Roith, Tony West en Jerry Hendriks gingen ook allemaal door naar de 3e ronde. Dean Winstanley ging in de 2e ronde verrassend onderuit. Ondertussen waren Dirk van Duijvenbode, Co Stompé Jr en Mareno Michels al door naar de 4e ronde. Michels werd zelfs de 1e speler die de laatste 16 wist te bereiken. Later meer.

Update 18.50 uur: Gino Vos wint met ruime cijfers (6-1) van Ashley Holgate en is door naar de 4e ronde. Favoriet Peter Manley ging onderuit in de 3e ronde. Tony West heeft de 2e ronde inmiddels ook gespeeld en staat in de 3e ronde tegenover Chris Mason.

Update 19.18 uur: Tony West heeft in zijn 3e ronde wedstrijd met 6-1 gewonnen van mede-routinier Chris Mason. Carlos Rodriguez en Kurt van de Rijck gingen in de 4e ronde beide onderuit.

Update 19.26 uur: Het is Co Stompé Jr. en Gino Vos niet gelukt om de laatste 16 te bereiken bij dag 1 van de Q-School. De wedstrijd tussen Jerry Hendrks en Steve West is met 6-5 nipt gewonnen door de Limburger.

Update 19.39 uur: Inmiddels zijn ook Dirk van Duijvenbode en Tony West door naar de laatste 16. Michels en Van Duijvenbode komen tegenover elkaar te staan.

Update 20.09 uur: Het is Jerry Hendriks niet gelukt om de 4e ronde te bereiken, maar Mareno Michels zit bij de laatste 8 met een 6-2 overwinning op Dirk van Duijvenbode.

Update 20.39 uur: Mareno Michels heeft net naast een ProTour Card gegrepen. Hij verloor bij de laatste 8 met 6-2 van Richie Howson, maar heeft wel 9 punten voor de Q-School Order of Merit te pakken. Tony West is bij de laatste 8 nog in de running voor een ProTour Card.

Uitslagen PDC Q-School Dag 1 (Barnsley):

Loting/Uitslagen Nederlanders/prominenten

1e ronde:

Bord 1
Dirk van Duijvenbode Bye

Bord 2
Mareno Michels Bye

Bord 3
Ashley Holgate 6-3 Stefanie Lück
Toon Greebe 6-4 Wayne Atwood
Gino Vos 6-3 Stephen Jauch

Bord 4
Gary Mawson Bye
Connie Finnan 6-0 Hans Hagley

Bord 5
Carlos Rodriguez 6-0 Mark Robinson

Bord 8
Rocco Maes Bye
Peter Manley 6-0 Liam Curran

Bord 9
Co Stompé Jr Bye

Bord 10
Kurt Van De Rijck 6-2 Richard Plowman

Bord 11
Marko Kantele Bye
Peter Evison 6-3 Simon Craven
Matthew Edgar Walkover (Andy Fordham trekt zich terug vanwege gezondheidsklachten)

Bord 13
Dean Winstanley 6-1 Steven Pearson

Bord 14
Les Wallace Bye
Matt Clark 6-3 Ricky Williams
Bernd Roith 6-2 Norman Fletcher

Bord 15
Chris Mason 6-4 Rhys Dudley
Tony West 6-5 Stuart White

Bord 16
Steve West 6-4 Ken MacNeil
Jerry Hendriks 6-1 Danny Dyer

2e ronde:

Dirk van Duijvenbode 6-0 Joe Thompson
Mareno Michels 6-4 James Thompson
Richie Howson 6-0 Colin Monk
Gino Vos 6-4 Toon Greebe
Connie Finnan 6-1 Gary Mawson
Carlos Rodriguez 6-3 Andy Relf
Andrew Johnson 6-4 Rocco Maes
Peter Manley 6-2 Gary Eastwood
Co Stompé Jr 6-4 Adrian Bolitho
Kurt Van De Rijck 6-4 Steve Haggerty
Campbell Jackson 6-4 Marko Kantele
Tony Tasker 6-3 Peter Evison
Pat Pace 6-5 Dean Winstanley
Joe Murnan 6-4 Les Wallace
Stephen Hardy 6-1 Matt Clark
Bernd Roith 6-4 Matthew Waddoups
Chris Mason 6-1 Joseph Hunt
Tony West 6-2 Danny Summers
Steve West 6-5 Dave Ladley
Jerry Hendriks 6-3 Brian Kirk

3e ronde:

Dirk van Duijvenbode 6-4 Dylan Duo
Mareno Michels 6-4 Scott Coleman
Gino Vos 6-1 Ashley Holgate
Carlos Rodriguez 6-1 Wilfried Hoberg
John Bowles 6-5 Peter Manley
Co Stompé Jr 6-3 Michael Gorst
Kurt Van De Rijck 6-0 Adam Hunt
Stephen Hardy 6-5 Bernd Roith
Tony West 6-1 Chris Mason
Jerry Hendriks 6-5 Steve West
Verliezers – 2 Q-School OoM Punten

4e ronde:

Dirk van Duijvenbode 6-4 Philip Wathen
Mareno Michels 6-2 Stuart Kellett
Richie Howson 6-4 Gino Vos
Keith Stephen 6-5 Carlos Rodriguez
Nigel Birch 6-1 Co Stompé Jr
Darren Whittingham 6-5 Kurt Van De Rijck
Tony West 6-4 Tony Wood
Liam Kelly 6-4 Jerry Hendriks
Verliezers – 3 Q-School OoM Punten

Laatste 16:

Mareno Michels 6-2 Dirk van Duijvenbode
Richie Howson 6-4 Nick Fullwell
Jeff Smith 6-2 Keith Stephen
Andrew Cornwall 6-5 Andrew Johnson
Darren Whittingham 6-1 Nigel Birch
Matthew Edgar 6-3 Jamie Lewis
Keegan Brown 6-1 Joe Murnan
Tony West 6-4 Liam Kelly
Verliezers – 5 Q-School OoM Punten

Laatste 8:

Richie Howson 6-2 Mareno Michels
Andrew Cornwall 6-3 Jeff Smith
Darren Whittingham 6-4 Matthew Edgar
Tony West 6-4 Keegan Brown
Winnaars krijgen ProTour Cards
Verliezers – 9 Q-School OoM Punten