PDC spelers vissen voor goede doel op 'PDC Fishing Championship' PDC
PDC

PDC spelers vissen voor goede doel op 'PDC Fishing Championship'

PDC spelers vissen voor goede doel op 'PDC Fishing Championship'

Op 12 september zullen enkele PDC toppers hun dartpijlen verruilen voor hengelstokken. Op die dag zal er voor het goede doel gevist worden. Het gaat om de 'PDC Fishing Championship' in Brookmans Park, Engeland. De opbrengsten van deze wedstrijd komen ten goede aan het Haven House kinder verpleeghuis.

Het Haven House Children's verpleeghuis is het officiële liefdadigheidsdoel van de PDC. Het verpleeghuis, gevestigd in Woodford Green, zorgt voor kinderen en jonge mensen tot de leeftijd van 19 jaar met een levenslange handicap. Daarnaast biedt het verpleeghuis ondersteuning aan de familie.

Diverse PDC toppers zullen zich op 12 september voor dit goede doel inzetten. Onder andere Phil Taylor, Adrian Lewis, Wes Newton, Stephen Bunting, Mervyn King, Ronnie Baxter en Steve Brown hebben zich opgegeven. Ook PDC voorzitter Barry Hearn, Sky Sports medewerkers Rod Harrington, Chris Mason en Dave Clark en walk-on girl Daniella Allfree zullen op die dag hun hengelkunsten tonen. De winnaar mag een beker in ontvangst nemen.

Het is niet de eerste keer dat er voor het verpleeghuis gevist zal worden. Het vorig jaar werd deze liefdadigheids hengelwedstrijd al georganiseerd. In 2013 werd de competitie gewonnen door Darren Webster die dit jaar wederom van de partij zal zijn. Onder de deelnemers bevinden zich ook diverse wereldkampioenen boksen en snooker helden.

De PDC zet zich op diverse manieren in voor het verpleeghuis. Zo kwam in 2012 de single 'Got my tickets for the darts' uit. Op deze single lieten de Premier League 2012 deelnemers hun stem horen voor dit goede doel. Op de Players Championship Finals en het Ladbrokes wereldkampioenschap wordt er ook nog geld ingezameld door middel van goede doelen acties.

Hamilton bracht in december 2012 een bezoek aan het Haven House Children's verpleeghuis om kertscadeautjes te overhandigen aan enkele kinderen die daar medische zorg krijgen. The Hammer gooide ook nog in diverse pubs een pijltje met de aanwezige spelers. De opbrengst van deze kaartverkoop was bestemd voor Haven House. Nummer één van de wereld Michael van Gerwen bezocht het verpleeghuis in het voorjaar van 2014.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws