Home PDC Gino Vos naar het Ladbrokes WK 2014, ten koste van Dick van...

Gino Vos naar het Ladbrokes WK 2014, ten koste van Dick van Dijk

Gino Vos mag als zesde Nederlander naar het Ladbrokes wereldkampioenschap 2014, waar hij in de voorronde van start zal gaan. Op het vandaag gespeelde West-Europese kwalificatietoernooi won The Fox met 6-3 van landgenoot Dick van Dijk. Met twee oranjes in de finale zou dit kwalificatietoernooi dus sowieso een Nederlandse afvaardiging opleveren. Leon de Geus die kwalificatie misliep via de PDC European Order of Merit besloot via dit toernooi alsnog een plek af te dwingen. Maar ook op dit toernooi had De Geus pech, hij verloor in de halve finale met 6-2 van de latere winnaar cq qualifier Gino Vos. Van Dijk won bij de laatste vier met 6-4 van een speler uit het gastland. Vos voegt zich bij Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Mareno Michels die zich via de ranglijsten wisten te plaatsen. Ook de Belgische gebroeders Kim en Ronny Huybrechts komen in actie op het Ladbrokes wereldkampioenschap 2014. Zie enkele updates van de Nederlanders onderaan.
 
Updates:

12.00 uur: Jerry Hendriks verloor nipt met 6-5 van Gino Vos
12.15 uur: Behlave Hendriks zitten verder alle Nederlanders nog in het toernooi
12.30 uur: Dick van Dijk wint zijn tweede wedstrijd met 6-1 en Sjaak Beijer verliest met 6-2
12.45 uur: Na een 6-0 overwinning staat Dick van Dijk in de kwartfinale. Voor Dirk van Duijvenbode zit het avontuur erop, hij verloor met 6-5 laatste 32.
12.55 uur: Richard van Zijtveld heeft de kwartfinales gehaald door een 6-3 overwinning op Marco Appolonioh. Ook Leo Hendriks, Dick van Dijk, Gino Vos en Leon de Geus zitten nog in het toernooi
13.30 uur: Dick van Dijk heeft de halve finales bereikt door een 6-2 overwinning op Polar bear van Zijtveld. Gino Vos en Leon de Geus maken nog altijd kans op een ticket voor Londen

Halve finales:
Gino Vos – Leon de Geus 6-2
Dick van Dijk – Naam onbekend (Italië) 6-4

Finale:
Gino Vos – Dick van Dijk 6-3
Dick van Dijk komt op voorsprong door de eerste leg te pakken. Nadat de tweede leg naar de Brabander is gegaan weet van Dijk de derde leg op zijn naam te zetten en weer op voorsprong te komen. Vos loopt uit naar 2-4 als van Dijk in de wedstrijd weet te blijven door 3-4 te maken. Het mag voor van Dijk niet baten als de Hemeco speler met 3-6 een ticket pakt naar het PDC wereldkampioenschap in Londen.