PDC WK 1e en 2e ronde avondsessie: sensatie Borland, Lim exit PDC
PDC

PDC WK 1e en 2e ronde avondsessie: sensatie Borland, Lim exit

Tijdens de avondsessie op 17 december verschenen onder meer Paul Lim en Peter Wright aan de oche. Er werden drie eerste ronde partijen gespeeld en één tweede ronde partij. Het absolute hoogtepunt en de sensatie van de avond was William Borland die zijn partij tegen Bradley Brooks afsloot met een . Borland produceerde de perfecte leg via 180,177,144.

De publiekslieveling en legende uit Singapore speelde in de eerste wedstrijd tegen Joe Murnan. Voor Lim is het PDC WK 2022 voorbij. Van Murnan werd met 2-3 verloren. Naamgenoten Ross en Jeff Smith kruisten de degens in de derde partij van de avond. De tweede ronde partij en laatste partij was die tussen de wereldkampioen van 2020 Peter Wright en meervoudig Development Tour winnaar Ryan Meikle.

De partijen (zowel eerste ronde als tweede ronde) worden gespeeld over best of 5 sets cq first to 3 sets. De sets gaan over best of 5 legs cq first to 3 legs. De partijen zijn vanaf 20:00 uur live te zien op RTL7.

Eerste en tweede ronde avondsessie

R1: Joe Murnan (79.33) 3-2 Paul Lim (79.35) (1-3), (3-1), (3-2), (2-3), (3-1)
Murnan begint maar Lim zet meteen de toon door te breken met een 118 finish. Via d4 wordt het 2-0. In leg 3 is Murnan op het scorebord. De eerste set gaat naar Lim via een 60 finish. In set twee moet Lim zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander die de set met 3-1 wint. Set 3 komt tot een beslissende leg waarin Murnan aan het langste eind trekt. De eerste twee legs van set 4 woren verdeeld. Met drie 140-ers en een 81 finish komt The Singapore Slinger op voorsprong. Murnan forceert een beslissende leg en ditmaal is Lim de sterkste in de vijfde leg. Murnan breekt in leg 1 van set 5 waarna het 2-0 wordt. Lim verkleint zijn achterstand met d10 maar hier blijft het bij. Met 3-1 gaat de set naar Murnan en de publiekslieveling ligt eruit.

R1: William Borland (94.81) 3-2 Bradley Brooks (94.22) (0-3), (3-1), (3-2), (2-3),(3-2)
In leg 1 wordt Borland gebroken. Brooks verdubbelt zijn voorsprong en pakt de set met een whitewash. In set 2 is het Borland die op 2-0 komt. Met d8 verkleint Brooks zijn achterstand naar 1 leg. In de volgende leg wint Borland de set met een 92 finish. In set 3 zijn de jonge spelers aan elkaar gewaagd. Het komt tot een beslissende leg waarin de Schot aan het langste eind trekt. Ook in set 4 komt Borland op een 2-0 voorsprong. Maar zijn opponent knokt. Na o.a. een 134 finish forceert hij een beslissende leg waarin hij met een 98 finish 2-2 laat noteren in sets. Borland stevent af op de winst. Na o.a. een 130 finish komt hij op 2-0. Maar Brooks laat zich niet gek maken en met o.a. een 112 checkout zorgt hij voor een beslissende set in de spannende partij. En dan gebeurt er iets bijzonders. Borland sluit algeheel in stijl af en beslist de partij met een 9-darter via 180, 177, 144.

R1: Ross Smith (85.15) 3-0 Jeff Smith (79.79) (3-1), (3-0), (3-2)
Jeff begint maar wordt gebroken en Ross komt op 2-0. Met d18 is Jeff op het scorebord. Na gemiste dubbels kan Ross toch terugkomen en de eerste set wordt gewonnen met d2. Set 2 wordt gemakkelijk met een whitewash naar Ross toegetrokken. In set 3 laat Jeff wel wat zien. Het komt tot een beslissende leg maar Ross is hem te sterk af. Met een 75 finish is de whitewash een feit.

R2: Peter Wright (92.19) 3-0 Ryan Meikle (79.29) (3-2), (3-1), (3-0)
Meikle gaat van start. Hij kan zijn leg behouden met een 89 finish. Wright maakt gelijk met tops. Het wordt 2-2. in de laatste leg pakt Snakebite de set met een 81 finish. Meikle kan niet in de wedstrijd komen. De overige sets gaan met 3-1 en 3-0 in legs naar Wright.