Home PDC PDC WK 2010 dag 2 “Scholten en Stompé overleven 1e ronde...

PDC WK 2010 dag 2 “Scholten en Stompé overleven 1e ronde niet”

stompe_co

Het is tijd voor dag 2 in London bij het PDC WK, vanavond komen o.a. de Nederlanders Co Stompé en Roland Scholten in actie. Co zal het in de eerste ronde mogen opnemen tegen Peter Wright en voor Roland Scholten wachten mogelijk twee partijen. Hij mag het in de voorronde opnemen tegen de Fin Veijo Viinikka en mocht “The Tripod” weten te winnen dan wacht in de laatste partij van vanavond Ronnie Baxter.

Programma/uitslagen

Co Stompe – Peter Wright 1-3 (3-2, 3-0, 2-3, 3-1)
Stompé loopt in de 1e leg rap uit op Wright en als ook de dubbels prima lopen wordt het 1-0. In het vervolg krijgt Wright kans om terug te komen tot 1-1 maar hij laat het liggen op de dubbels, met Stompé op 111. De eerste 2 pijlen raken hun doelwit en ook tops is raak voor een 2-0 voorsprong. Stompé mist dan 75 met Wright op tops. Hij pakt de leg tegen de darts in en komt terug tot 2-1. In de 4e en eigen leg van Wright heeft de Engelsman het initiatief te pakken. Met Stompé nog op 240 mag hij gaan gooien voor 170. Wright laat tops staan en heeft aan 1 pijl voldoende voor 2-2. In de laatste leg van de set zijn de rollen precies andersom en pakt Stompé het initiatief totdat Wright met 180 dichterbij komt. In het vervolg blijven de mannen over en weer dubbels missen, maar den leg en hiermee de set gaat uiteindelijk naar Wright die met 1-0 in sets voor komt te staan. In de set staat Stompé toch wat te rommelen. Wright speelt zijn eigen spel en komt 1-0 voor. Stompé herpakt zichzelf en lijkt op weg om terug te komen tot 1-1, maar de Amsterdammer laat het weer liggen op de dubbels. In het vervolg gaan beide mannen gelijk op maar met Stompé op 46 mag Wright eerst proberen om tops te raken. De Engelsman heeft maar 1 pijl nodig voor de leg en hiermee de 2e set.

Stompé komt na de pauze goed uit de startblokken en pakt via een 76 finish de 1e leg van de 3e set. Hij vervolgt prima met ook nog een 180 score, maar omdat Stompé uiteindelijk zijn dubbel blokkeert komt Wright terug tot 1-1. Onze lucifer begint met 180 en loopt verder uit. Met Wright op 246 laat hij 42 staan en dat is genoeg voor 2-1. Dan komt Wright terug tot 2-2 en beide heren gaan gelijk op in de beslissende leg van de 3e set totdat Stompé hem beter wegzet. `Snakebite´ krijgt nog een kans om de wedstrijd te winnen via 148 maar hij mist. Via dubbel 10 pakt Stompé zijn 1e set van de wedstrijd en komt terug tot 2-1 in sets. Stompé begint de 4e set weer met 180 en lijkt te gaan spelen voor de prijzen. De 1e leg is dan ook een prooi voor Stompé die ook in de 2e leg goed begint met 140. Maar Wright blijft bij en komt terug tot 1-1. In het vervolg gaan de mannen gelijk op, maar het is Wright die de voorsprong pakt. Het mag niet baten via een 102 finish wint Peter Wright de leg en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Roland Scholten – Veijo Viinikka 4-2
De eerste leg van de wedstrijd is een prooi voor Viinikka. De fin komt ook 2-0 voor en krijgt vanaf 74 kansen op 3-0 maar laat het liggen en via dubbel 8 komt Scholten terug tot 2-1. Ook de volgende leg is een prooi voor de Hagenees en via een 112 finish komt Scholten 3-2 in legs voor. Het spel van Scholten is bij vlagen goed, maar het lijkt erop dat de bewijsdrang om te laten zien dat hij het nog kan zijn prestaties toch iets in de weg zit. Via dubbel 6 wordt de wedstrijd op 4-2 beslist en staat Roland Scholten later vanavond in de 1e ronde tegenover Ronnie Baxter.

Colin Lloyd – Andree Welge (3-0, 3-1, 0-3, 0-3, 4-2)
Lloyd komt in de 1e set snel op 2-0 voor, maar Welge krijgt een paar kansen. Het is het ervaringsverschil op het podium dat hier een rol speelt. Via dubbel 10 pakt Lloyd ook de 3e leg en is de eerste set binnen. Ook de 2e set lijkt eenrichtingsverkeer van de zijde van Lloyd. De Engelsman loopt uit naar 2-0 in legs, maar dan weet Welge toch een leg te pakken. Hier blijft het in de 2e set bij want de 4e leg gaat naar Lloyd die hiermee op 2-0 in sets komt. In het begin van de 3e set pakt Welge het initiatief en via een 63 finish komt de Duitser 1-0 voor. Welge trekt goed door en pakt via dubbel 16 ook de 2e leg van de 3e set om 2-0 voor te komen. Via 122 krijgt de Duitser de kans om de set te pakken maar hij mist. Omdat Lloyd 60 niet uitgooit pakt hij de set inderdaad en komt Welge terug tot 2-1 in sets.  Welge komt ook goed de pauze uit. Hij pakt de 4e set en brengt de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd nu de score 2-2 is. Beide heren maken er dan een ware strijd van. Welge mist bull voor een 135 finish en Lloyd mist onder druk eerst dubbel 10 en ook nog 2 maal dubbel 5. Welge raakt uiteindelijk dubbel 12 voor een 1-0 voorsprong in de beslissende set. Lloyd raakt duidelijk gefrustreerd als hij tegen het bord slaat en krijgt hiermee het publiek tegen zich, als hij ook nog eens 6 pijlen mist om op gelijke hoogte te komen. Welge pakt ook de 2e leg via dubbel 6 en komt 2-0 voor. De 86 finish komt onder druk te staan, maar via bull raakt hij hem toch en daagt het publiek uit. De stand is terug tot 2-1. Welge blijft even achter in de 4e leg en Lloyd lijkt het even terug te hebben. Lloyd mist zijn kans met Welge op 137. Hij mist ook, maar Lloyd raakt de verkeerde dubbel en gooit zich dood. De druk wordt te groot bij Welge die 3 pijlen op de dubbel mist en Lloyd komt toch terug tot 2-2. In de 5e leg komt de Duitser een straatlengte achter op Lloyd. Er komt een kleine kans vanaf 146 maar hij mist en Lloyd komt via tops 3-2 voor. Vanaf 116 mag Lloyd voor de wedstrijd gooien en ´Jaws´ bij inderdaad door voor een 3-2 overwinning op Welge.

Adrian Lewis – Tony Eccles 3-0 (3-2, 3-2, 3-2)
Beide heren beginnen goed en Eccles krijgt de eerste kans maar hij mist dubbel 14 voor een 12 darter. Lewis staat op 156 en gooit die fantastische finish voor 1-0. In de 2e leg mist Eccles zijn kans op 140 maar hij mag ervoor terugkomen omdat Lewis 135 mist. Het vervolg kan een dubbelsoap genoemd worden. Lewis mist 5 pijlen op een dubbel en Eccles komt op 10 gemiste dubbels te staan. Uiteindelijk brengt dubbel 2 Lewis op een 2-0 voorsprong. De volgende leg is een prooi voor Eccles die terugkomt tot 2-1 en ook de volgende leg wordt gepakt door Eccles. Maar Lewis pakt via een fantastische 101 finish de leg en hiermee ook de 1e set.  
Ook na de pauze zijn het de dubbels die beide mannen in de steek laten. Uiteindelijk pakt ´The Viper´ de 1-0 voorsprong. Het gaat weer gelijk op een beide mannen komen tot 2 legs, maar het is weer Lewis die er met de beslissende leg en hiermee de set vandoor gaat en 2-0 voor staat. Na de pauze lijkt Lewis wat concentratie te verliezen. Maar omdat Eccles nog altijd ruzie heeft met de dubbels komt de jonge Engelsman toch 1-0 voor in de 3e set. De 2e leg is toch een prooi voor Eccles die er 1-1 van maakt. Lewis komt dan 2-1 voor, maar Eccles is niet van plan om op te geven en via een 170 finish komt hij terug tot 2-2. Hij kan het kunstje herhalen via 122, maar dat lukt hem niet en tops brengt Lewis de leg en de wedstrijd met 3-0 in sets.

Ronnie Baxter – Roland Scholten 3-0 (3-1, 3-0, 3-2)

De openingsleg is een prooi voor Baxter, maar Scholten blijft prima bij hem. Dat blijkt ook uit de 2e leg die in handen komt van Scholten. De stand is 1-1 in de 1e set. Baxter komt weer op voorsprong en pakt met de 2e pijl op dubbel 9 de eerste set. Baxter komt goed de pauze uit en pakt de 1e leg van de 2e set. Scholten ktijgt dan een kan om via 74 terug te komen tot 1-1, maar hij mist tops. Baxter staat al op tops en weet die met de laatste pijl te raken voor een 2-0 voorsprong in legs. Beide mannen gaan in het vervolg gelijk op. Omdat Scholten 101 niet uit weet te gooien krijgt Baxter weer eens kans om de set te pakken. Via een 118 finish wordt het ook 2-0 in sets voor Baxter. Ondanks de kans voor Scholten om de openingsleg van de 3e set te pakken wordt dit toch een prooi voor Baxter. De Hagenees pakt het initiatief in de 2e leg en komt via een 13-darter terug tot 1-1. Bij vlagen toont Scholten toch de ouderwetse klasse die we allemaal graag terugzien op het podium. Baxter komt terug naar een 2-1 voorsprong in legs, maar Scholten zet hem met de maximale score onder druk in de 4e leg. ´The Tripod´ pakt de leg en komt terug tot 2-2. Maar dan pakt Baxter het initiatief. Met Scholten op een afstandje mag de Engelsman via 60 voor de wedstrijd gooien en die wint hij met 3-0 in sets.