Meulenkamp en Vd Bergh onderuit, Vd Voort wint in Ally Pally PDC
PDC

Meulenkamp en Vd Bergh onderuit, Vd Voort wint in Ally Pally

Meulenkamp en Vd Bergh onderuit, Vd Voort wint in Ally Pally

Tijdens de dinsdagavond sessie zagen we twee Nederlanders aan de oche en één Belg. Zuiderbuur Dimitri van den Bergh nam het in ronde twee op tegen Oosterbuur Florian Hempel. Hempel debutant op dit WK versloeg in de eerste ronde zijn landgenoot Schindler en maakte de verassing compleet door Van den Bergh naar huis te sturen.

The Bomb Ron Meulenkamp was vol zelfvertrouwen het duel ingegaan met Michael Smith, de Nederlander speelt zijn zesde PDC WK. Smith haalde dit jaar de laatste vier van de Grand Slam. Bully Boy wist tevens twee Player Championships te winnen en maakt eindruk. Meulenkamp kon geen bommetje leggen onder de Brit die vandaag een klasse beter was.

De avond wordt begonnen door Vincent van der Voort, de Nederlander speelde tegen Adam Hunt. De kwartfinalist van 2011 en 2015 speelt zijn vijftiende PDC WK en speelde ook al zes BDO wereld kampioenschappen. Voor The Hunter was het zijn derde PDC WK deelname. De Noord-Hollander speelde niet sterk maar versloeg de Brit met 3-0 in sets.

De wedstrijd verslagen:
Vincent van der Voort (89.22) 3-0 Adam Hunt (92.01) (3-2; 3-2; 3-0)
De Noord-Hollander begint subliem aan het duel met Hunt als hij met een maximale 180-score de eerste drie pijlen naar het bord gooit. Hunt weet echter te breaken in leg drie waarna Van der Voort terug kan breaken en na een gemiste pijl op de dubbel door de Engelsman alsnog zijn set naar zich toe kan trekken. Na de pauze komt Hunt ijzersterk aan de oche, de ene na de andere triple krijgt Van der Voort om de oren waardoor hij 0-2 achter komt maar terug weet te komen tot 2-2. Hunt bezwijkt onder de spanning en krijgt de triple lastig te vinden, The Dutch Destroyer profiteert en weet als eerste op een finish te komen maar is toch afhankelijk van missers van Hunt omdat hij het zelf niet direct af weet te maken. In de laatste set weet de 46-jarige Nederlander het aaneenschakelen van legs door te zetten. In de tweede leg van set drie gooit hij de hoogste finish van de wedstrijd een 106. Vervolgens maakt Van der Voort het karwei af met een 14-darts 82-finish.

Michael Smith (106.32) 3-0 Ron Meulenkamp (90.66) (3-0; 3-1; 3-0)
Smith is op een missie, de Brit gooit een ijzersterke eerste set met ruim 104 gemiddeld laat hij Meulenkamp ver achter zich. Met een 13- en een 14-darter en een 110-finish gaat Bully Boy zonder leg verlies de eerste pauze in. Smith gooit na de pauze direct 95 uit gevolgd door een 68-finish om zijn vijfde leg op rij te pakken. In de derde leg van set twee maakt Smith een fout en kan Meulenkamp profiteren met een 79-finish voor zijn eerste leg. De vierde leg krijgt de Nederlander nog een kansje vanaf 70 maar mist doel waardoor Smith ook set twee pakt. Ook in set drie kan Meulenkamp geen bommetje leggen onder het geweld van 31-jarige Bully Boy die zijn visite kaartje achterlaat in Londen. De Brit besluit zijn duel met twee 11 darters op rij om met slechts één leg verlies naar ronde drie te gaan.

Dimitri Van den Bergh (101.78) 1-3 Florian Hempel (98.37) (2-3; 3-0; 1-3; 0-3)
De eerste set gaat gelijk op tot de beslissende vijfde leg waar debutant Florian Hempel in 11-darts uit is om te breaken en de eerste set te pakken. Na de pauze weet Van den Bergh zijn stempel te drukken, de Belg weet twee 12-darters te gooien en finisht 142 net voor pauze twee waarmee hij de tweede set pakt. De Belg weet vervolgens set drie met een 70-finish te openen waarna de Duitser via een 104-finish drie legs op rij weet te pakken. De 31-jarige Duitser weet via een 100 en een 86-finish ook in set vier 0-2 voor te komen. Nadat Van den Bergh in set twee indruk maakte krijgt hij het niet voor elkaar om Hempel te verslaan. De debutant uit Koln gooit 64 uit voor de vierde set die hij met 0-3 pakt.

Devon Petersen (87.03) 0-3 Raymond Smith (93.25) (0-3; 1-3; 2-3)
De 42-jarige Smith uit Australie stond slechts drie legs af aan Petersen. De eerste set ging zonder leg verlies naar Guru. In set twee wist Petersen in de tweede leg een 12-darter te gooien maar moest toch de set af staan. In de derde set moest er een beslissende leg aan te pas komen die ook door Smith gewonnen werd.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws